Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, March 23, 2010

Hari yang memberi aku sedikit ruang untuk gembira....

Datang keje pukul 2petang hari nie.... selepas tido selama 11 jam macam selalu :P
pakai baju "ninja broken" kesukaan aku...berjalan jer datang sri pentas....aku dapat rasa hari nie aku akan rasa gembira....masuk tak sampai sejam...ada posmen datang...aku jeling jer kat pintu opis...Helmi yang pegi.....

Helmi : "Wah ady sknag makin ramai peminat"
Aku : (terpinga2.....)
Helmi : "i ha...ada hadiah untuk ko"
Aku : (tertanya2 lak sape la yang pos hadiah kat aku)

Ambik hadiah tu dan terus letak sebelah meja...konon2 tak excited...dalam hati berdebar gak..sape la yang kasi kan... Helmi sampai jer meja die...terus aku tengok...La...dari my dear Lim Angie...

dengan cepat aku bukak hadiah tuh..sebelum nie pernah gak la aku n Lim dok bermsj kat facebook...tak sangka die betol2 hantar hadiah kat aku...dan isi bungkusan itu....adalah.......

bukan sebijik..tapi dua bijik...hahahahha..best2....

Terus aku msj Lim kat facebook....wish thanks....so terjadilah lagi pembalasan msj secara berlarutan...misteri gadis nie....macam2 aku tanye..tapi semua tak berjawapan..syaratnya satu jer

"1more thing dear ur blog write something happy la...u write all sedih cerita n tolong ckit yg u batuk2 nk masuk ajal tolong padamkan wat i cry sangat haha...u lagipun always rindu ur past lover da p duh ingat xboleh lepas ape "kadang2 i kesal kenapa i mengenalkan dia kat kau" potential girls tengok pun xmahu u sbb u still cling on 2 her u xboleh buka hati ko untunk lain pompuan masauk..hahaha..psychologist u cakap sini.......u make yourself positive 1st then i cerita tentang i"

So dgn tidak semena2...aku terfikir apa yang die katakan....betul jugak..dalam blog aku neh semua pasal kesedihan jer..kadang2 mesti org nak tau pasal kegembiraan aku...

Baiklah my dear Lim.... i will...start hari nie ady akan cuba jadi lebih positif...post nie pun memang ditujukan untuk u :)

nie la Lim Angie aku tuh...comel kan die...tapi misteri....


Friday, March 12, 2010

sejak akhir-akhir ini...

Sejak akhir-akhir ini....aku rasa hidup aku seakan kelam kelibut...terlalu banyak yang aku pendamkan dibenak hati kecil aku...perlukah semua ini dikongsi agar diringankan beban yang aku rasakan??? kadang2 aku terfikir...jika 100% dikongsi...apakah ruang untuk diri kita berbicara dgn diri sendiri...

Difikiran aku skang adalah Syakir....anak kecil yang belum kenal dunia yang penuh liku ini...tapi disebalik anak matanya dapat aku lihat banyak penderitaan yang dia tanggung...air mata aku pasti gugur satu persatu jika aku amati riak wajah dia yang begitu sayu...semalaman aku membelek gambar2 anak kecil ini...tersentuh hatiku dek renungannya..walau hanya didalam gambar....

Pasal batuk aku yang belum2 ok...malam tadi dapat panggilan abg aku yang paling mengambil berat tentang aku sepanjang aku di kotaraya ini....

Daniel: Salam Ady, ko tido ke ape ni?aku msj sejak petang tak berbalas.
Aku : Aha...tido...esok keje awal pagi" (nada org bangun tido)
Daniel: batuk macam mana???still berdarah???darah tu pekat?
Aku : macam biasa jer Niel....tadi batuk lagi..berdarah gak...macam selalu.
Daniel: aku ada tanya will, die ada contact seorg ustaz.nanti kita pegi k.
Aku :(air mata mengalir...tapi buat suara macam biasa...taknak die perasan)
Daniel: ko balik kedah gak hujung minggu depan..lepas tu kita try sini..dekat sikit.
Aku : ok aku pun rasa macam tu....nanti kasi number ustaz tu Niel..
Daniel: ko banyakkan solat..jgn tinggal solat..tu pun dinding kita ady...
Aku : aku faham daniel...thanks ingatkan aku...
Daniel: ok2..nanti kawan will dah kasi..aku pas kat ko.gi la sambung tido.
Aku : hahahahahaha...ok2..salam.
Daniel: salam...

Fuhh....letak jer call...macam biasa la..aku terus tak terlelap...teringat begitu banyak yang Will ngan Daniel tolong aku sejak hari pertama aku kat K.L...pernah kena marah..pernah kena sound..banyak nasihat...terlalu banyak belanje makan...terlalu banyak budi yang diorg berdua berikan..memang dah anggap aku macam adik diorg...masih ingat Will kata "U kan adik kitorg...jangan nak segan2 dgn kitorg"..Thanks korg berdua...aku tak tau la sapa lagi tempat aku nak share kalau korg berdua takde...aku sayang korg berdua sgt2...Thanks sgt2...

Baru tadi terbaca satu blog dari seorg peguam...suka dgn ayat yang dia gunakan...paling tertarik dgn "Dakwat penaku hitam, usah pintaku melukis pelangi"..mendalam maksudnya..tapi sukar untuk aku rungkaikan..mahu saja aku tanya kepada tuan empunya blog...adakah bermaksud...kisah hidupku gelap dan penuh kesuraman..jadi jangan kau biarkan aku berbicara tentang kegembiraan...

Kalau sampai waktuku
Ku mau tak seorang kan merayu
Tidak juga kau
Tak perlu sedu sedan itu
Aku ini binatang jalang
Dari kumpulannya terbuang
Biar peluru menembus kulitku
Aku tetap meradang menerjang
Luka dan bisa kubawa berlari
Berlari
Hingga hilang pedih peri
Dan aku akan lebih tidak perduli
Aku mau hidup seribu tahun lagi

Banyak dugaan aku bulan nie...sabar ady sabar.....otak pun macam tepu jer...sampai ada yang terluka dgn sikap aku yang macam berubah sejak akhir2 nie....sorry kat insan yang terasa dgn sikap aku nie..sejujurnya aku tak mahu semua nie terjadi kat aku...Terima kasih jugak atas kerisauan yang tergambar...aku tau aku memang seorg yang menjelikkan...keras kepala..mahu aku jer yang betol...ego etc...