Sunah Suka Sakura dot com

Friday, April 23, 2010

Thanks for the nice poem T_T

Tika begini nafas ku ,
Umpama di leher,
Waktu begini diriku,
Umpama jejak nelayan,
Di gigi pantai nan biru,
Yang bisa hilang ,
Setiap kali di hempas ombak.
Tika begini………….
Terpaksa ku relakan
Sebuah tangisan tanpa melodi,
Yang mengiringi perpisahan ,
walaupun tanpa izin ku
saat begini ………
mengertilah wahai temanku
usahlah kau membenci ku,
usahlah kau………membenciku..
terlalu lama,
pada satu kemungkinan
yang pasti akan berlaku,
sebaliknya senyumlah
di hujung tangisan ku,
moga engkau tahu
rahsia di sebalik perpisahan ini
juga moga engkau tahu menerima hakikatnya
yang sebenar…………


Friday, April 9, 2010

Puaskah?????

Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku


Hati dan perlakuan tak sekata~~~

Hatiku...ingin bersamamu~~~
namun aku menjauhkan diri..
sejauh ilusi bersama reality...
makin jauh makin aku merana...
tersiksa batin dan naluri....


titsan dedaun umpama tangisanku dipagi ini

Hari ini..emosi aku agak bercampur...lepas keje aku masih terbayang peristiwa malam tadi...rasa dipermainkan oleh insan yang aku mula sayang...segalanya macam musnah sekelip mata..Air mata tak mampu ku bendung takkala sms ucapan selamat pagi masuk ke handphone aku...sengaja aku tak mahu membalasnya...kemudian sms susulan masuk..bertanya kenapa aku tidak membalas sms yang di hantar...aku tetap berdiam..sambil linangan air mata membasahi pipi tanpa aku sedar...sms ketiga masuk menyatakan dirinya sudah tahu punca aku berdiam diri..kekuatan aku belum cukup untuk aku balas...aku biarkan..sehingga terlelap mata...bangun tido...ada dua tiga msj masuk...tapi tiada satu pun dari dia...adakah dia sudah tak tahan dgn sikap aku??? terus aku menghantar sms menyatakan apa yang aku rasa dgn tindakan yang die dan rakan baiknya lakukan..tapi dari cara die membals..aku nampak die macam membela rakannya berbanding aku..cukup terkilan...jadi aku diamkan aja...sehingga la aku membawa emosi terluka ke pejabat..tapi luaran aku tetap nampak kental :)

menjelang 11 malam...sms ucapan selamat malam masuk ke hdsetku...hati riang bercampur sedih...haruskah aku membalas??setelah aku nampak siapa yang menjadi pilihannya...aku kuatkan diri...membalas ucapan selamat malam itu...waluapun hati masih terluka...

Mujur ada teman baikku menjadi peneman malam ini...aida...aku mintak maaf sebab dah ketepikan ko dalam dua hari ini...kalau nak tau..ko jugak selalu buatkan airmata aku mengalir..sebab ko terlalu setia bersamaku..suka duka ko sentiasa ada bersamaku...maafkan aku...saat macam nie jugak aku teringat Abg aku...Daniel n will..yang banyak bersamaku ketika susah senang..namun aku tidak mahu lagi susahkan dgn penderitaaan aku...Abang AJ...terlalu banyak perkongsian antara kita...terima kasih atas segalanya...

Jemari ini seperti mahu meneruskan taipan..namun aku rasa cukuplah disini saja dia menari tak berirama...titik nokhtah berhenti disini malam ini...harap akan ada lagi titipan untuk malam2 yang seterusnya.....


Wednesday, April 7, 2010

Sepi seorang perindu....

Andai aku biar jemari ini terus menatih....pasti akan terbongkar semua kisah kehidupan..kehidupan yang tak mungkin aku rungkaikan dgn kata2....namun, aku biarkan jua semuanya terbuku dihati...biarlah apa yang aku rasa pada ketika ini aku simpan..biar dia dan aku yang tahu apa yang sedang berlaku...Ya Allah...kenapa rindu dihati ini makin hari makin menebal...??

Aku tak pasti dgn apa yang berlaku...salahkah insan seperti aku ingin rasa disayangi? salahkah insan seperti aku ingin dibelai?? aku jua seperti insan2 yang lain..punya hati dan perasaan ..adakah aku seorg yang merasa apa yang aku rasa ketika ini..atau dirinya turut merasa???



Ketika ini...lagu ini yang sering aku ulang berkali2...aku tak kisah lagi dikata mat jiwang etc..tapi aku yakin dengan apa yang aku rasa sekarang...

Bilaku rindu padamu
Terasa kuatnya cintaku
Terbangkit resah terpandang wajahmu
Bertambahlah kasih sayangku

Sesaat kau tak ku pandang
Terasa sepinya jiwaku
Tertunggu aku hadirnya dirimu
Walaupun sekelip mata

Betapa sepinya hidup seorang perindu
Dihanyut oleh keresahan
Rindu hatiku tak jemu padamu
Selagi kau masih ku cinta

Biar apa pun yang memisahkan
Namun ku tetap menyintaimu
Selagi hidup belum berakhir
Selagi itu ku merinduimu

Ku seorang perindu sepi
Tak jemu ku terus menanti


Tuesday, April 6, 2010

3 Hari 2 Malam di Desaru...(berita bergambar)

Tanggal 1 April 2010, seperti yang telah dirancang..aku dgn Daniel n will gerak seawal 4pagi menuju ke Johor~~~ sempat buat panggilan hangit kat Helmi...seperti biasa, individu yang bertanggungjawab memandu adalah :

Daniel :P



Sepanjang perjalanan aku tido jer...sampai hentian aku bangun..lepas tu sambung tido balik..huhuuhuhuhuh...

Sampai Desaru around 1pm...selepas tolak waktu makan n sedikit sesat :P Masa dalam kete nak cari tapak khemah, terlihat chalet yang chantek ni....apa lagi...terus booking la..semangat camping terus bertukar menjadi semngat berchalet :P


Dah booking chalet...tiba masa nak pindah barang2 yang kami bawak masukkan dalam rumah..hahahahahha..menyiksa gak la..tengok jelah barang2 yang kawan aku bawak..hahahah..macam nak pindah rumah...

peti ais sebelum diisi barang-barang...




selepas diisi oleh barang-barang..hahahahhaha...panas jer kan korg tengok..macam2 ado....



Selepas semua barang dah dipindah kedalam chalet nan comel...kami bergegas ke tepi pantai...agenda mendirikan khemah bermula :P nak jugak berkhemah walaupun pihak pengurusan chalet macam tak nak kasi..heheheheh...hasilnya..tada.....khemah yang siap dibina oleh kitorg :P


Khemah dibina berhadapan pantai..fuh!!!




sempat berposing depan khemah....



Senja mula memanggil..perancangan malam nie nak b.b.q...so dgn kerjasama seperti disarankan oleh wonderpets..kitorg pun bertungkus lumus menyalakan unggun api dan bakar arang ....tengah yang lain sibuk nak buat semua tu..aku sempat lagi ambik gambar2 yang menarik..hehehehhehe


pelita minyak tanah...




Will dan Daniel sibuk bakar arang untuk B.B.Q




Proses B.B.Q bermula...



Hasilnya...taraaaaaaaaaa...sedap....



Dah penat2 B.B.Q dan perot dah kenyang..mula la tilam memanggil..so dgn cepatnya aku melelapkan mata..huhhuhu..mana taknya..penat sgt2 :P

Hari kedua pulak...awal pagi aku dah bangun...lepak tepi pantai..konon2 layan perasaan..hahahahah...aku rasa aku macam ombak kat desaru..sentiasa perlukan pantai untuk menghempas badainya....



hari kedua penuh dgn aktiviti meronda..antara yang kami buat... pusing area desaru...kluar cari makan....mandi pantai...main layang2 :P ...go kart..main tanam2 dalam pasir...kutip lala...hari kedua jugak Anak Jawa datang join..tu pun lewat petang baru sampai..pesan kat die suh beli ikan temenung :p mati die tak faham :P

antiviti yang dilakukan dihari kedua::

pusing2 tengok pantai..




Main layang2...




Go kart...




main timbus2 org yang ada perot... :P




main buai laju2....




kutip lala...


macam2 lagi aktiviti yang dilakukan...aktiviti berterusan sampai kemalam...


Hari ketiga, check out dan terus balik ke Kuala lumpur..uhuuhuh..pengalaman indah ini takkan terlupakan :) thanks kat semua... Daniel, Will ngan Abg Jawa :)



Sunday, April 4, 2010

Izinkan aku terus membuka pintu hatiku....

Aku tak faham....sejak setelah sekian lama aku kenal...aku rasakan aku ada suatu perasaan yang lain terhadap dia..namun aku tak yakin dengan apa yang aku rasa...sayang ini bermaksud cinta??? cinta ini bermaksud aku ingin memilikinya???

Aku tidak mahu rasa kehilangan lagi..kerana kehilangan itu pedih..sakit...kalau tiada pertemuan...takkan mungkin ada perpisahan..namu jika tiada pertemuan, takkan ada rasa cinta ini...aku sendiri tak pasti dgn apa yang aku rasa...

Sejak akhir2 ni, sakit aku sudah berkurang... Alhamdulillah... aku rasa amat sihat...terima kasih kepada semua yang sentiasa bersama aku dikala susah dan senang...buat Daniel, will, Abg AJ, Tongek, Angah, semua yang banyak support aku dari belakang.....aku cukup terharu dgn apa yang telah kalian berikan...

Otak macam tepu untuk jari aku terus menaip pagi ni...otak bercampur2...aku tak yakin untuk aku buka kembali pintu hati aku yang aku rasa aku tutup untuk sesiapa saja..tapi kali ini aku rasa aku dgn sengaja membiarkan ia terbuka..masalah yang bakal aku hadapi mungkin tak mampu aku harungi...tapi percayalah...aku sentiasa menantikan jawapan darimu....jgn lagi ada kehilangan..aku akan cuba jadi yang terbaik buatmu....jgn persiakan rasa kasih sayang ini...