Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, April 6, 2010

3 Hari 2 Malam di Desaru...(berita bergambar)

Tanggal 1 April 2010, seperti yang telah dirancang..aku dgn Daniel n will gerak seawal 4pagi menuju ke Johor~~~ sempat buat panggilan hangit kat Helmi...seperti biasa, individu yang bertanggungjawab memandu adalah :

Daniel :P



Sepanjang perjalanan aku tido jer...sampai hentian aku bangun..lepas tu sambung tido balik..huhuuhuhuhuh...

Sampai Desaru around 1pm...selepas tolak waktu makan n sedikit sesat :P Masa dalam kete nak cari tapak khemah, terlihat chalet yang chantek ni....apa lagi...terus booking la..semangat camping terus bertukar menjadi semngat berchalet :P


Dah booking chalet...tiba masa nak pindah barang2 yang kami bawak masukkan dalam rumah..hahahahahha..menyiksa gak la..tengok jelah barang2 yang kawan aku bawak..hahahah..macam nak pindah rumah...

peti ais sebelum diisi barang-barang...




selepas diisi oleh barang-barang..hahahahhaha...panas jer kan korg tengok..macam2 ado....



Selepas semua barang dah dipindah kedalam chalet nan comel...kami bergegas ke tepi pantai...agenda mendirikan khemah bermula :P nak jugak berkhemah walaupun pihak pengurusan chalet macam tak nak kasi..heheheheh...hasilnya..tada.....khemah yang siap dibina oleh kitorg :P


Khemah dibina berhadapan pantai..fuh!!!




sempat berposing depan khemah....



Senja mula memanggil..perancangan malam nie nak b.b.q...so dgn kerjasama seperti disarankan oleh wonderpets..kitorg pun bertungkus lumus menyalakan unggun api dan bakar arang ....tengah yang lain sibuk nak buat semua tu..aku sempat lagi ambik gambar2 yang menarik..hehehehhehe


pelita minyak tanah...




Will dan Daniel sibuk bakar arang untuk B.B.Q




Proses B.B.Q bermula...



Hasilnya...taraaaaaaaaaa...sedap....



Dah penat2 B.B.Q dan perot dah kenyang..mula la tilam memanggil..so dgn cepatnya aku melelapkan mata..huhhuhu..mana taknya..penat sgt2 :P

Hari kedua pulak...awal pagi aku dah bangun...lepak tepi pantai..konon2 layan perasaan..hahahahah...aku rasa aku macam ombak kat desaru..sentiasa perlukan pantai untuk menghempas badainya....



hari kedua penuh dgn aktiviti meronda..antara yang kami buat... pusing area desaru...kluar cari makan....mandi pantai...main layang2 :P ...go kart..main tanam2 dalam pasir...kutip lala...hari kedua jugak Anak Jawa datang join..tu pun lewat petang baru sampai..pesan kat die suh beli ikan temenung :p mati die tak faham :P

antiviti yang dilakukan dihari kedua::

pusing2 tengok pantai..




Main layang2...




Go kart...




main timbus2 org yang ada perot... :P




main buai laju2....




kutip lala...


macam2 lagi aktiviti yang dilakukan...aktiviti berterusan sampai kemalam...


Hari ketiga, check out dan terus balik ke Kuala lumpur..uhuuhuh..pengalaman indah ini takkan terlupakan :) thanks kat semua... Daniel, Will ngan Abg Jawa :)



8 comments:

tongek said...

wah~~ cantek la gambar gambar ni.. siape yg snap ni??

AdyBudika said...

jurukamera profesional ambik gambar2 dalam neh

angie said...

Ady kawan2 ko mmg caring n perfect gentlemen x mcm kwn ko yg pakai skirt!!!...tu yg atas ko!!

tongek said...

aha.. aku suka jurukamera tu~~ sgt sgt!! ^^

Cik Pelangi said...

hai..tumpang tanya..chalet awak g ni apa nama ye? betul2 tepi pantai ke?saya ni tgh cari chalet kat desaru ni..

Anonymous said...

saya sama cam cik pelangi. mintak kontek num diorang. tq

Nur Leyna said...

hye..bro nak mintak cntct num ur name chalet ni boleh x..kalau blh nak ASAP,tu pn if masih hingat lg name tmpt ni..tq.

Anonymous said...

kat mne chalet ni ye name n contact no chalet ni ade tak..please