Sunah Suka Sakura dot com

Monday, January 31, 2011

Kejutan yg dijanjikan~~~



Ni link peraduan tersebut ----->SINI

Seperti yang dijanjikan..Akan ada kejutan untuk sape2 yang masuk contest yang ady anjurkan.....

so.....
inilah kejutannya.....




Semua yang masuk peraduan ini akan dapat hadiah saguhati!!!!!!!




Tapi akan ada pemenang utama jugak....
pemenang die akan diumumkan lepas ady check semua entry korg....

sekian terima kasih... :)


*sape2 yang menepati syarat akan diberikan saguhati mr froogy...tapi tunggu jer versi froogy yang macam ner k :) .... Pemenang utama nantikan dalam masa terdekat :) ENJOY!!!


Ape nie? Gambar aku ditemui dijadikan bahan jenaka? Aku cabar Bro Ben Wat macam neh!! :P

Gara-gara terlepas cakap n berani menerima cabaran..inilah akibatnya... Tah la Bro Ben leh kalah tak kalo peraduan meniru aksi blogger perempuan...

inilah gambarnya..ERrr....Teruk aku kene bahan....




So aku tetap beranikan diri menerima segala kritikan membina ini... sekurangnya aku masih seorg yg berani!!!
antara komen2 diorg adalah....

Yuyun Samat : ady..mmg x le bah taw..adoi..ape kah.yg akk x tahan tu..pki gak ala2 cardigan tu..hahaha.ngeeh..teigt zaman menari dl la ady..hahaha..x le blah la ko ni

Aida Adlina Adit : hahahahhaha...ADY MASIH SEPERTI DULU..!!dulu tuh mcm mana ady?hahahahhahahah. ady..it's nothing wrong 2 b a COMEDIAN okehhh!!yg pntg niat..heheheh..just nak kasi org gelak jek pon...bukan niat ko nk menyerupai pempuan pon kan...ehheheh

Rahayu Abu Hassan : wakakakakka... ady mmg sengal... eh aku nk jg bole.. huhuu

Nurazwa Ahmad : wey! apesal sengal sgt gmbo ni!!!!! aku benti gelak weyyyyyyyyyyy.xboley benti gelak weyyyyyyyyyyyy (tertinggal "X-factor" daaa) muauauauauauauauauauauauauauauaaa.


*Gambar nie ok lagi...dari gambar org lain berbogel tersebar...seperti insan ini...gambar dalam toilet lagi..Tak caya Sila klik --->DISINI


Thanks kat Cik Bambam kerana telah membahankan pic ini...nak kenal Cik Bambam?? klik sini --->DISINI


Sunday, January 30, 2011

Esok ada kejutan sikit pada sesiapa yang masuk peraduan Ady :)


Lupakan seketika pasal Gathering yang amat meriah tadi....

Nak bagitau esok tarikh akhir bagi sape2 yang nak sertai peraduan yang Ady n Mr froogy anjurkan...

Untuk maklumat lanjut pasal peraduan sila klik ---> DISINI

Esok nantikan kejutan itu k... Pada sesiapa yang nak join tu masih ada masa neh.. Harap kejutan ini mampu buatkan anda betul2 terkejut..


*Adakah kejutan Heliza datang bertemu anda didepan pintu rumah anda?? Grrrrr


Sehari bersama SAHABAT BLOGGER... sedih nya.....



Lihat gambar kat atas mybe ramai yg akan beranggap aku akan rasa gembira tak terkata sebab leh join Gath sahabat blogger yang pertama ini..namun..kegembiraan tu bukanlah bersifat kekal..tak sukanya....

"cer citer cer citer"...mesti korg akan kata macam tu kat aku kannn??

Ok, citernya begini.... Awal pagi aku dah bangun siap2 nak gi sane..aku pasang la lagu Elly Mazlein kuat2...fan die la katakan...so pagi tadi aku dah ceria ditemani dengan alunan lagu elly... So bersiaplah aku molek2...

Setelah siap make up...Terus memandu laju ke destinasi yang ingin aku tuju... Sunyi jer..tak meriah langsung..terdekit dalam hati aku " alaaaa takkan takde yang nak join kot?" aku msj la Amal..die cakap die dah sampai..ehhhh....so die call aku tanya destinasi aku...LAAAAAAAAAAAAAAAAA...aku salah pegi tempat la..ahahahha... tempat yang sepatotnya kat Times Square....aku gi MidValley..Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...so sepantas kilat aku memecut ke times lak..arghhh...jalan jammed...adoiyaaaa.....

Dah sampai tu aku buat muke macho terus menuju ke amal..grrrrr....say hi..n lepak2 jap jer..then dalam sejam lepak..aku terpaksa mintak diri..Ramai gler sahabat blogger yang datang...so nanti admin akan update kot berapa yg datang...tadi masa ady tulis kedatangan...ady num 56...errrr...so sempat la bergambar kenangan sekejap...huhuhuhu tu yg sedihnya tu...aku kene balik keje la plak..tak leh lepak lame2...SEDIH.....

*KORANG....aku ada cadangan ...lepas nie kita wat gath kat luar lak!! biar kita betol2 berjimba...


Saturday, January 29, 2011

Redmummy vs Ben Ashaari vs Hanis Zalikha vs Froogy

Sungguh berani kan tajuk entry kali ini.... GRrrrr... tapi tak salah kan kalau aku bercita2 tinggi... bukan kewangan yang jadi utama..bukan jua nama yg aku cari... aku cuma mahukan satu komuniti yang ada bersama dimana kita leh share apa yang aku rasa nak share...
( kalau ada duit..tu kira bonus tuh ) :P

Aku bukan ape..aku mengagumi ketiga2 blogger ini.... ketiga2 pun ada identiti berbeza..blog pun banyak bezanya...

BEN ASHAARI <---(sila klik kat nama untuk ke blog milik Ben)
Bro Ben...sebab die la aku leh kembali ke dunia blog.. Tah la..pssstttt..sebenarnya aku paling jeles kat mamat neh..ahahaha...sebab die pandai olah blog die yg boleh buat org nak sentiasa singgah situ... grrrrr... Kadang2 aku macam taknak klik jer link die..tapi...mouse aku auto click link die..kalau dah click..mula la perasaaan jeles ini menebal..ahahahah


REDMUMMY <---(sila klik kat nama untuk ke blog milik redmummy)
Redmummy aku suke sebab die ramai pengikut..leh macam tu? :P lagi la bila isu blogger leh dapat dalam RM1juta..grrrr..makin minat aku dengan REdmummy neh :) kalau ada masa nak gak aku berjumpa n minum2 dengan die... Redmummy...sudikah anda keluar candle nite dinner dengan saya??? ngeh3



HANIS ZALIKHA <---(sila klik kat nama untuk ke blog milik Hanis)
Hanis Zalikha lak?? yang nie aku kenal dari salah sorg member blog..aku dapat tau yg die nie leh masuk ranking dalam senarai org yang paling di"search" kat google...kalahkan siti tuh..So aku mula explore la gadis neh..grrr..memang layak pun org search die..ahahahaha..model cantik tuh!!!! Tapi...masih lom dapat curi hati aku yg sentiasa kat Elly Mazlein :P


Yang lain2 pun aku selalu gak singgah..aku suke..ramai giler blogger skang muncul...tapi aku tengok ramai student yang buat blog..aku masa study dulu takde lak nak terfikir benda macam neh.. oleh sebab beberapa perkara yang terjadi..aku akhirnya mula terjebak..tapi tak merebak...sehinggalah aku terbaca link mamat gym tuh...arghh...aku skang dah macam ketagihan lak :P

Siapakah Blogger pilihan anda??? :)

* pada sape2 yang tanya pasal kesihatan aku tu.. sorry, aku taknak sebut buat masa sekarang... :) yang penting aku makin sihat :)



Tarikh tutup peraduan Ady dan Mr Froogy dah nak tamat... dua pemenang dicari...


Tarikh akhir untuk sertai peraduan ini dah nak sampai ke penghujungnya...
Untuk maklumat lanjut pasal peraduan sila klik DISINI

Pemenang akan diberikan satu hadiah misteri serta kelandar dan pemenang utama akan dapat dua tiket bermusim untuk movie THE GREEN HORNET jugak...



Peluang masih terbuka luas :)


Wednesday, January 26, 2011

Ahmad Dhani, Park Jin Young, Erwin Gutawa pengetua baru Akademi Fantasia 9... Atau Ahmad Froogy??

Dengar kata Ahmad DHani bakal menjadi pengetua baru AF 9.. Errrr...relevenkah keputusan pihak astro ini?? yang tu sama2 kita fikirkan la k...

Masalahnya sekarang...dalam kecoh2 org sibuk memperkatakan isu ini... Muncul lak sorg individu yg gedik2 ngaku die pengetua AF...urmmm...

kisahnya begini....
Pagi tadi...aku lom bangun tido...Hari ni cuti la katakan..so terlajak tido sikit...
Memekak melolong kat depan pintu rumah.... Tengok2...urmmm...ape lagi la hijau neh ....

siap berbaju n tag name aku tu... Aku jadi tertanya lak awatnya dia pakai macam tu...
nak tau ape die cakap ???

Froogy : I ada nak gi astro ... nak jumpa bakal pelajar I... I skang dah dilantik jadi pengetua AF

Aku : (Aduh...sakit jiwa tol la...Aku layankan aje) habis tu nape terpekik terlolong..pegi jelah!!!!

Froogy : mana kasut I yang U beli tempoh hari?

Aku : Takde pernah beli pun... kalau u nak pegi jugak..pakai je kasut yg ada kat rak tu...


lepas tu mula la hijau tu dok menggeledah rak kasut aku...


Aku masuk bilik balik..nak sambung tido...tapi 15 minit kemudian, hijau masuk bilik...terus tido sebelah aku...pelik lak...die kata "lain kali beli kasut tu besar sikit"nadanya sayu...

Aahhahahahaha...aku terlupa lak tapak kaki hijau tu gabak besarnya...tu pun ada hati nak jadi pengetua AF konon..ahahahaah

korang tengok sendiri la kalo tak percaya cakap aku... Kalau lebih-lebih kang korang cakap aku senagja nak jeles2 dengan menatang hijau ni lak... so tengok la sendiri k...



* so apa penilaian korg??


Dah la katak..tak sedar diri...bile org umumkan Ahmad Dhani sebagai pengetua baru AF..die lak lebih2 felling jadi ahmad dhani... Ko ada masalah ape ni froogy..cer cerite cer cerite.....


Tuesday, January 25, 2011

Gambar bogel die tersebar, aku disalahkan T_T

Balik keje tadi aku terus tido..penat n mood takde sket... (sebenrnya hujan..sedap kalo dapat tido)... Buka pintu bilik, tengok menatang hijau tak sedar diri tu tengah guna pc..so aku biarkan jer..die pun senyap jer...

Tengah-tengah syok tido, ada lak yang kejutkan.. Marah2...Aku amat pantang kalo ada org kaco aku nak tido..aku terus la tinggikan suara... Die taknak kalah...Tinggikan suara lebih dari aku... Tibe2..air mata mengalir kat pipi die...Errr...ape lak kali nie... Die pekup muka tepi dinding sambil jari die tunjuk kat pc...errrr....

HOH??!!! GAMBAR FROOGY BERBOGEL TERSEBAR DIINTERNET????
Sian die...Die salahkan aku...sebab die kata aku sorg jer leh dapat kalo pic2 macam tu...masaelahnya....aku takde hati pun nak ambik pic ko bogel makhluk hijau tak sedar diri..malas layan...so aku sambung tido... Tak kesian die..sape suh buang air tak kunci pintu...


ni la pic yang tersebar tu...aku nak sebarkan lak~~



*moral of da story, jgn kasi peluang untuk org lain mempergunakan anda dari kesilapan anda sendiri...


ABPBH vs AKADEMI FANTASIA vs MENTOR....2011

ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN


Senarai top 5 untuk Anugerah Bintang Popular 2011 dah pun dikeluarkan.. so ade ke tak eh calon2 yang mungkin anda akan undi?? Nak tengok senarai calon2nya????
ni haa.......
Sila klik DISINI untuk mengetahui senarai calon2nya...


Untuk yang berminat n ada bakat dalam bidang nyanyian....ada Dua reality Tv menanti anda.. AKADEMI FANTASIA 9 dan MENTOR 5....


MENTOR 5



untuk maklumat lanjut....
leh singgah webpage MENTOR....

MANA TAU ANDA PEMENANG MENTOR YANG SETERUSNYA :)

Sila klik DISINI untuk singgah2 tengok webpage MENTOR...ada lagi audition lepas nie...

AKADEMI FANTASIA 9



Akademi Fantasia??? aku tak ambik port..heheheh..sebab aku tak kisah sgt station tv saingan media prima neh..errr..leh gitu?? :P


Ghairah blogging - Aku buat hal kat M.H.I TV3... (Malaysia Hari Ini)

Hari ini 25. January 2011.
Akibat terlalu sangat ghairah nak berblogging :P Aku telah dengan tidak sengaja telah membuat pelbagai kesilapan sepanjang 2 1/2jam bersiaran ini... Grrrrrr... So nasihat aku kat org2 baru nak blogging yg macam aku neh...kene profesional time nak blog..ahhaah..jgn time keje kantoi lak :P




Akibatnya aku dapat satu pujian dari Encik ini...


*Die kata " BAGUS KEJE AWAK HARI NI...TAHNIAH" errrrr...nie pujian atau sindiran eh??? sama2 kita fikirkan eh ..grrrr...


Monday, January 24, 2011

Blog Saya Nak Domain!!


Sila klik DISINI untuk ke link penganjur...


Saya nak sangat2 sampai kempunan nak wat domain sendiri sebab saya rasa saya nak lebih
COOL
MANTOP
DIPNDANG SUCI..errr
MACHO...

sejujurnya nak ada domain sendiri sebab dengan domain sendiri saya macam ada rumah sendiri..bukan lagi rumah sewa yg nak renovate pun kadang2 rasa tak selesa :)

Tag
CIK MOT

NUR IMAN

WOOFER STORM

ROSMINA

INI DIARY SAYE


Buah Hati Aku Terluka...Tapi tetap degil...

Balik keje tadi tengok bilik bersepah2 dengan barangan dari first aid aku...time tu tengok Mr Froogy dah terlentang kat atas lantai...panik beb... Asal aku langkah masuk...die tersedar dan terus rampas hdset aku... Tah nape tah ... Aku cepat2 nak balut luka untuk die...luka tu sekitar joint antara kaki n peha...urmmm... Tapi si hijau ni memang degil sikit..tak percaya aku rawat...So die tetap berkeras nak kol sape tah...so aku biarkan la dia..degil sngat kan...


*Ni la rupa budak degil....

Lepas die buat panggilaN...Aku check call item aku...Cheh!!! tak sedar punya budak..aku ingat die call ppum ker...hospital ker...999 ker.....rupanya nak tau die kol sape??





Ni Haaaa......



Sumpah aku tak tolong ko dah hijau...lantak la..ade hati time2 sakit macam nie nak tarik perhatian awek aku?? So aku terus biar la die luka sorg2..tak kesian dah.....


Ady Budika dan Mr Froogy nak kasi HADIAH!!!


*Nak HADIAH MISTERI (mungkin jugak mr froogy ) dan kelendar edisi terhad 8tv??? errr...

Sempena bulan kelahiran Ady.... dan sempena kembalinya ady kedunia blog ini... Ady dengan kerjasama Froogy nak kasi hadiah kat kawan2.. Alhamdulillah rezeki tahun baru ni....

Syaratnya mudah saja...


1. Buat entri dan letak Header "Ady Budika dan Mr Froogy nak kasi HADIAHi" kat atas tu dan linkkan ke blog Ady Budika

2. Kalo leh follow blog Ady... ada markah bonus... :P

3. Letak tajuk entri 'Kehilangan paling terasa dalam hidupku - Contest Ady'

4. Ceritakan pengalaman kehilangan yang paling memberi kesan dalam hidup anda...contohnya...hilang kereta atau org tersayang...Tu jer..tak yah panjang2 pun takpe..Ady akan baca semuanya...

5. Akhir sekali , tinggalkan link anda kat entri ni.

6. Tarikh tutup pada 31 January 2011 :)


Mudah je kan?? hheheheh...nak try kasi hadiah kat org lain dibulan kelahirannku...


Senarai Calon ABPBH 2011


PENYANYI LELAKI POPULAR

1.Aizat

2.Anuar Zain

3.Black

4.Faizal Tahir

5.Shahir

Pilihan Ady = Aizat



PENYANYI WANITA POPULAR

1.Adira

2.Ana Raffali

3.Alyah

4.Stacy

5.Yuna

Pilihan Ady = Yuna



ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR

1.Ana Raffali/Sohaimi Mior Hassan/Altimet

2.Azlan & Typewriter

3.Bunface

4.Meet Uncle Hussain

5.6ixth Sense

Pilihan Ady = Ana Raffali



PENYANYI NASYID POPULAR

1.Hijjaz

2.Inteam

3.Mirwana

4.Rabbani

5.Raihan

Pilihan Ady = Rabbani



PELAKON TV LELAKI POPULAR

1.Aaron Aziz

2.Ady Putra

3.Fizz Fairuz

4.Remy Ishak

5.Shahezy Sam

Pilihan Ady = Shahezy



PELAKON TV WANITA POPULAR

1.Fasha Sandha

2.Lisa Surihani

3.Noorkhiriah

4.Scha Alyahya

5.Tiz Zaqyah

Pilihan Ady = ELLY MAZLEIN :p



ARTIS BARU LELAKI POPULAR

1.Daus

2.Maulana

3.Shahir

4.Sharnaaz Ahmad

5.Shahz Jaszle

Pilihan Ady = Shahir



ARTIS BARU WANITA POPULAR

1.Adira

2.Ana Raffali

3.Mizz Nina

4.Murul Elfira Roy

5.Nur Syuhaida @ Dottie

Pilihan Ady = Anna Raffali



ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR

1.Along

2.Angah

3.Johan

4.Nabil

5.Zizan

Pilihan Ady = Jijan



ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR

1.Didie Alias

2.Kenchana Dewi

3.Noorkhiriah

4.Raja Azura

5.Sharifah Shahirah

Pilihan Ady = kak engku kot



PELAKON FILEM LELAKI POPULAR

1.Aaron Aziz

2.Bront Palarae

3.Remy Ishak

4.Shaheizy Sam

5.Syamsul Yusof

Pilihan Ady = Shahezy



PELAKON FILEM WANITA POPULAR

1.Diana Danielle

2.Lisa Surihani

3.Liyana Jasmay

4.Maya Karin

5.Scha Alyahya

Pilihan Ady = Liyana Jasmay



PENGACARA TV LELAKI POPULAR

1.Ally Iskandar

2.Awal Ashaari

3.Aznil Nawawi

4.Jimmy Shanley

5.Zizan

Pilihan Ady = Ally kot



PENGACARA TV WANITA POPULAR

1.Cheryl Samad

2.Fara Fauzana

3.Nurul Syuhada

4.Raja Azura

5.Sharifah Shahirah

Pilihan Ady = Fafau



PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR

1.Aznil Nawawi

2.Faizal Ismail

3.Halim Othman

4.Kieran

5.Salih Yaakob

Pilihan Ady = kembar aku FBI



PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR

1.Abby Fana

2.Fara Fauzana

3.Linda Onn

4.Raja Azura

5.Sharifah Aleya

Pilihan Ady = Fafau


BINTANG PALING POPULAR AKU PILIH = YUNA



Pilihan anda???


Aku tak nak pegi sini..korg temankan...korg suke ker tempat ni?


27hb January 2011..Errr....baru check kad appointment.. Minggu nie kene gi jupa Doktor lagi... Aku dah tak tahan jumpe doktor...Asal pergi aku mesti akan kene suntik, kene ambik sample darah... sakit..err..mesti korg kata aku ngada2 kan?? Tapi kalau selalu pun macam ni?? dah rasa penat..... tapi nak tak nak aku kene jugak pegi.. kene korbankan sebahagian untuk dapatkan sebahagian... aku kene korbankan rasa sakit aku untuk dapat kesihatan aku... so sape2!!! jum temankan aku gi PPUM 27hnb ni...

Minggu nie, aku akan check mata... Selalu aku berkata kat depan ermin dalam bilik mandi aku.... " mata Ady... ko cantik tau...lihat saja kening yg menghiasi mata tu..sgt2 macho. Tapi....27hb nie kamu kene jumpe doktor...jgn wat hal k " Mengikut kata doktor, salah satu kesan ubat yang aku telan akan mengakibatkan mata aku menjadi rabun...sebab tu la kene check dari masa ke semasa...Aku rasa setakat nie alhamdulillah...masih lihat dengan jelas....

Tarikh yang sama...Abang aku dari kedah akan sampai K.L... Rasa macam nak ponteng je jumpe doktor minggu neh... Tapi aku harap sangat2 aku mampu tahan air mata dari terus mengalir kalau sakit ini menyerang..aku tak nak lihat sape2 pun nampak aku dalam keadaan yang kurang menyenangkan ini...Terutama ahli keluarga dan teman terdekat.... So cik cik ubat..jgn kau jauh dari aku minggu ni k...sentiasalah disampingku...

Ya Allah....
Aku tahu aku hambamu yang kerdil dan selalu khilaf...
namun...hanya padamu untuk aku panjatkan doa...
Kau teguhkan hati ini dari terus tidak mengalirkan air mata..
andai....
air mata ini mampu menjadi penawar untuk kebahagian org lain...
aku rela biarkan ia mengalir tanpa henti...

Ya Allah Ya Tuhanku,
Aku bersyukur....
kerna Kau berikan aku kesempatan
untuk terus bernafas dan meneruskan perjuangan
sehari lagi hari ini...
Kau berikanlah hidayahmu
kepada semua muslimin dan muslimat...
yang sentiasa ingatkan Kamu kala suka dan duka...

Ya Allah...
Aku merayu dan berdoa kepadamu...
berikanlah kesihatan kepada semua insan yang sentiasa menjagaku...
berikanlah ketenangan kepada mereka...
jua buat semua hambamu yang bertakwa...
Insyaalah... Amin....


Selamat menempuh minggu yang baru semua....


Sunday, January 23, 2011

Hadiah Hari Jadi yang paling bersih...(berita bergambar)

Setelah tiga hari berlalunya hari lahir aku....Aku ingatkan dah takde sape yang sudi beri hadiah ...almaklumlah...dah tua....tapi hari ini kita dikejutkan dengan berita hadiah yang telah dikirim terus kerumah saya...untuk ikuti cerita ini...sila hadapi dengan tenang.....


Haaaaaaa......ini la kotak hadiah aku.....Aku mula2 terkejut gak, ada org call then suh aku ade kat rumah...sebab die nak hantar..macam pelik lak...sape la nak kasi hadiah sebesar macam tu..mula2 aku ingatkan nak kasi aku set sofa atau perabot jati ker ape...rupanya... MESIN BASUH!!! waaaaaa...aku lom ade mesin basuh..sungguh terharu dapat mesin basuh ini...thanks kat insan yang hadiahkan..huhuhuh...so lepas nie tak perlu la aku nak ngadap akak indon dobi yg banyak mulot tu lagi..Alhamdulillah....

tanpa berlengah2...aku terus rasmi mesin basuh yang amat comel ini....



Korang2...kalau korg nak basuh baju..korg kene letak serbuk atau cecair pencuci tau..kalau takkk...lebih baik korg rendam jer baju tu then jemur terus...errrr....so malam nie aku pilih serbuk pencuci daia ngan pewangi soflan...korg ade gune macam aku tak?? takde kannn...alaaaaaaaa....




setelah segala perencah kehidupan dimasukkan kedalam mesin itu untuk diputar2 dalam mesin tu..maka dengan ligatnya mesin yg dihadiahkan ini menjalankan tugasnya..dari jauh dah dapat rasai bau yang amat harum~~




Inilah hasil yang telah aku basuh...taraaa...try teka stok berapa bulan???mujur la mesin ini sampai tepat pada ketikanya...(lom tunjuk pakaian yang censored2) :P


*Lepas nie aku lak nak kasi hadiah kat korg semua...errr...serius tau..nie tak main2..tapi bukan mesin basuh la....adakah ia iphone 5??? lalalalal..tungguu.....


Saturday, January 22, 2011

Kisah aku dan Dia....For the rest of my life

Setiap org akan ada si dia... Teman untuk berkongsi rasa...luahan...kasih sayang... Aku nak ceritakan pasal si Dia aku malam ini..Si dia yang aku maksudkan adalah My Froogy...


Hobi die macam tuan die..ini la tempat kami bersama..gelak tawa..minat kitorg sama...ELLY MAZLEIN... asal bukak pc..mesti nak ngadap muke gadis itu...sebab tu aku n die nie sehati sejiwa...tempat nie gak la aku selalu on fb ngan bloging dengan si dia neh...



Die dan kawan2 die rajin tolong aku bersihkan rumah, basuh baju...kadang2 diorg nie gak yang sepah2kan rumah...dan ketuanya mestilah si hijau neh..samsen gler!!!! selalunya aku akan upah makan jajan kalo diorg tolong aku...Diorg hepy kalo aku upah jajan...



Malam malam dengan die la makan malam yang paling menyenangkan..lagi la kalo sambil makan malam sambil layan lagu Elly Mazlein....



Selalu aku akan tido dengan dia..dia baik..selalu kasi aku peluk die..die akan sentiasa senyum...



Kadang2 dia pun merajuk dengan aku.... Asal merajuk die akan suh aku hantar die balik rumah mak ayah die.. Sedangkan aku ambik die kat kedai Siam padang besar..errr...sumpah aku tak tau mak ayah dia..errrrr


Siti Nurhaliza, Remy Ishak, Lisa Surihani, atau Elly Mazlein yg menang?






Bangun tido tadi...aku terbayang2 lak sape paling aku minat... So aku kasi 4 jawapan yang paling berkemungkinan
A-Elly Mazlein.
B-Lisa Surihani.
C-Remy Ishak.
D-Dato Siti.


urmmm...kalo org yang paling rapat dengan aku...mesti diorg akan kata ELLY MAZLEIN...sebab pegi je mane2 mesti aku dok canangkan kat org kata aku n ELLY MAZLEIN nie couple..hehheeh... Muahhhh...comel gler ini awek :P Tapi kali ini aku tak terbayang wajah awek comel inikah??... :P

LISA SURIHANI...org paling ramai tweet n like die kat facebook...termasuk aku yang ala2 ini...suke cara die bercakap...tapi adakah terjaga dari tido tadi aku teringatkan dia dengan loghrat pelik die tuh?? errrr

yang sorg nie mamat lak terlepas...so jangan gatai2 nak jawab jawapan nie k..REMY ISHAK...Ape kesss aku nak terbayang mamat tak berbaju neh bangun tido?? ahahaha...

Dato', Apa kata aku terbayangkan isteri org neh?? jgn terkejut!!! sebab walaupun dah kawin masih ramai die punya pengikut tau...Tapi kalau org kenal aku..hehehe..hehehehe.hehehe...aku bukanlah seorg yang meminati dato'siti..amponnnnnnnn...tapi tak gak bermaksud aku tak terbayangkan die..errrr

macam jelas jer jawapan yang tepat...hehhehe...

Jawapannya.....






jengggggg.....







BEN ASHAARI!!!


ERRRR....silap2!!! sorry...




inilah yang aku terbayangkan sebenrnya....
My Green Froogy....(bukan gadis yg froogy tengok k)
nanti entry lepas nie, aku akan cite perikalu kesayangan aku neh...
apa??? nak gak frogy macam neh??
leh ker aku kasi hadiah??errrrrr




Audition Mentor 5 - Noh Hujan ( 22 Jan 2011 )

Ade ker yang ada bakat nyanyi eh?? Mana tau kot2 ada bakat terpendam kan...So leh la join pertandingan nyanyian...Kalo ady...errr...lalak kat bilik sorg2 leh la..tapi 3 pintu jiran gak la dapat merasa bahangnya :P



Hari nie pegi opis awal2 pagi...Bersamaan tarikh dengan audition untuk MENTOR... hari ni diorg nak cari Portage untuk NOH HUJAN... Urmmm...aku dari awal dah agak sambutan untuk NOH tak segempak minggu lepas..minggu lepas sejak awal pagi sampai pukul 2 pagi..sesak dengan eserta2 yang nak cuba nasib.. Minggu lepas audition untuk AFDLIN SAUKI ngan ERRA FAZIRA... So review la sikit apa yang Noh nak untuk protage die...



Noh, vokalis utama kumpulan yang semakin popular hari ini, Hujan telah berada dalam bidang nyanyian semenjak tahun 2006. Sebelum itu, Noh pernah bersama kumpulan M.I.X.

Noh dan kumpulannya Hujan juga di kenali sebagai antara band Indie yang awal yang merempuh industru muzik hari ini. Noh juga bertindak sebagai penulis lirik dan komposer untuk hampir kesemua lagu Hujan. Hujan juga pernah memenangi Anugerah Best Rock Album dan Best Rock Song dalam Anugerah Industri Muzik yang ke-16 dan juga telah berjaya ke pentas Anugerah Juara Lagu 2 tahun berturut-turut.

# KRITERIA PROTEGE: Lelaki & Perempuan
# Boleh bermain alat muzik
# Berinteraksi dengan penonton dengan baik
# Berpenampilan yang menarik

Esok lak ade audition untuk EDRY...yang nie aku gerenti penuh berbaris lak...kalo tadi tengok ramai budak pompuan jer...urmm..ramai gak bertudung..heheheh...nak ikot jejak langkan YUNA kot no :)

untuk maklumat lanjut....
leh singgah webpage MENTOR....

MANA TAU ANDA PEMENANG MENTOR YANG SETERUSNYA :)

Sila klik DISINI untuk singgah2 tengok webpage MENTOR...ada lagi audition lepas nie...


Sape-sape nak teman aku keje hari nie?


Awal pagi gerak gi opis aku dengan motor baru milik aku..hehheh (baru 4 kali naik k)
Seawal 6 pagi dah tercangok kat opis..huhuhuhuuh

hari adalah hari yang paling bosan n tak sibuk..cuma ada dua live jer...
1- Tanyalah Ustaz


2- Nasi Lemak Kopi O

Dua-dua rancangan siaran langsung ini pun dari tv9.. Keje dihujung minggu..mybe tak ramai suke..tapi aku lebih suke keje hujung minggu..sebab aku tak banyak masa nak habiskan kat luar..so duit aku takde la kluar banyak kan...hehehhehe...tapi....urmmm....tah :P sebab aku tengah blur


So lepak la aku sorg2 kat opis neh...kalau la ada org nak datang temankan kan..huhuhuhuuh.... Lain kali sape2 free hujung minggu tu meh la temankan aku!!!


Thursday, January 20, 2011

Aku dan hadiah paru-paru sempena hari lahirku....


Tadi....sebelum aku nak lelapkan mata...ada panggilan dari kamu

Kamu : Paru-paru abg dah ok?
Aku : Dah ok...
Kamu : Dah tak sakit?
Aku : tak sakit dah...
Kamu : (seakan terfikir)
Aku : (berfikir jua)


senyap seketika....

Kamu : Abg...paru2 leh tukar tak??
Aku : (aku diam)
Kamu : bertanya sekali lagi...
Aku : tak leh....
Kamu : Errrr....nape tak leh eh?
Aku : (dapat mengagak apa yang akan dikatakan kalau topik ini berlarutan)



Awak,
abang faham ape yang cuba kamu sampaikan.... Tapi abg tak perlu semua itu...abg tak perlukan ape2 untuk hadiah hari lahir kali ini...cukup la doa ikhlas dari kamu...Abg faham kalau topik paru2 ini berlarutan kamu mesti akan kata "Abang...saya tiada ape yang mampu untuk saya berikan pada hari lahir abg...kalau boleh saya nak gantikan paru-paru ini kedada abg..." tapi abg takkan biarkan kata2 itu terlafaz dari bibir kamu... Abang tahu kamu terlalu sayangkan abg...apa yang ada sekarang ini sudah cukup abg bersyukur..mempunyai seorang insan yang sanggup jadi tempat abg luahkan tika suka dan duka...

Awak,
Abang mintak maaf kalau keadaan abg yg sebegini menjadi satu beban dan penyiksaaan kepada kamu..percayalah..tak pernah terlintas untuk membiarkan kamu menggalas bebanan ini bersama...namun semua ini hampir berada dipenghujung...Abg berdoa moga kebahagiaan sentiasa bersamamu..

Kamu : Abg kalau saya masak abg nak makan ker??
Aku : Nanti abg makan kalau kamu masak...
Kamu : (seakan nak menangis...)
Aku : nanti abg makan kalau kamu masak...
Kamu : Terima kasih abg...


Awak,
Abg tahu..fikiran kamu terganggu dengan hadiah yang ingin kamu berikan pada hari lahir abg...Tapi Abang tak mahukan semua itu...Jgn pandang segala yang telah abg berikan selama ini..kerana semua itu datangnya ikhlas dari hati ini..bukan untuk dibalas...Cukuplah jika hari lahir untuk tahun ini kamu hadiahkan abg dengan senyuman dan tiada lagi tangisan dalam kelopak matamu...Abg cukup tersentuh jika melihat air mata itu mengalir dari mata kamu...abg tahu seringkali abg merisaukan kamu...menyusahkan hidup kamu...membuatkan kamu rasa tersisih...Abg mintak maaf....

Awak,
Walaupun kamu belum ucapkan "SELAMAT HARI LAHIR" namun...dalam hati abg amat berterima kasih kerana terlalu banyak pengorbanan dan susah payah kamu menjaga abg selama ini...terima kasih...Abg hargai semua itu...

Abang tak perlukan paru2 kamu untuk hadiah hari lahir ini...cukuplah sekuntum senyuman iklhas dari bibirmu....



Wednesday, January 19, 2011

JOM GEGAR BLOG



Errrr....dari blog penuh sensasi..kalah melodi.. BEN ASHAARI


Tuesday, January 18, 2011

Apa Di Dalam Backpack Anda??

klik disini untuk ke blog milik penganjur


Beliau ada tanye ape yang ada dalam beg yang anda selalu bawak g memana, balik kampung ke, travel ke, tapi kalau aku bukan setakat itu saja....24 jam dalam beg aku....

Jika kita selongkar beg aku...inilah yang akan anda temui...

Sebagai seorg yang keadaan kesihatannya kurang mengizinkan....inilah yang akan sentiasa ada dengan aku...
1- Kotak Ubat Aku.
2- Ventolin Evohaler (org kampung aku panggil "gas" jer).
3- Sweter.


Kalau salah satu dari benda ini tak cukup..mybe aku akan meninggal serta merta (denagn izin Ilahi), jika ditanya sebabnya? aku perlukan semua ini untuk meneruskan hidup aku...sebab penyakit yang aku tanggung nie memerlukan aku bergantung padanya... Ubat sudah tentu dapat mengurangkan rasa sakit yang aku tanggung, Evohaler lak sesuai untuk org2 yang kurang nafas aka semput macam aku :) dan sweter untuk memanaskan badan aku yang berdarah panas ini...tak leh sejuk2 sgt..heheh

Sebenrnya tak berharap sangat leh menang peraduan ini...sekurangnya dapat jugak share apa yang menjadi penyelamat aku yang selalu aku bawak... Sebab aku rasa barang dalam beg aku ni takde la menarik kalau nak compare barang2 milik org lain...




*hanya ilusi dapat menyatukan langit dan bumi



Saturday, January 15, 2011

Contest Cintai Alam Sekitar


Tara....
Hari ni entry aku agak unik..selalunya emo2 jer kannn
tapi hari ini bersifat iilmiah yer adik-adik...

teringat masa sekolah menengah..time tu aku tak pandai sangat nak guna internet..kalau tak tentu maklumat terlalu cepat aku peroleh...
"tajuk karangan kita hari ini - cara-cara menjaga alam sekitar"
masih teringat lagi suara cikgu Zakeri..cikgu bahasa melayu aku tu..ehheeh

memandangakn ada contest berkenaan ini...Aku kasi isi2 penting je k..adik2 kene karang untuk jadikan karangan yang lengkap k...

Langkah kalau kita nak kekalkan alam sekitar kita dari tercemar...


1.mulakan dari rumah...mak ayah kena ajaq anak depa jaga alam sekita, beratapa pentingnya alam sekitaq..

2.Undang2 tu penting..pastikan undang2 digubal dan ada perlaksanaanya.. sapa cemarkan alam sekitar wajib kena hukum... (sapa2 merokok tu pun skang dah kena hukuman kannnn)

3. Kilang itu penting untuk menjana ekonomi..tapi....pastikan aktiviti yang dijalankan itu jgn sampai mencemarkan alam..buat ja kilang tu jauh sikit dari la dari penempatan...sistem buangan die biarlah sistematik kannnnn...

4. Peranan media massa.. Orang sekarang nie banyak terdedah dengan media...haaa..nak elakkan dari terus tercemar?? kena sebarkan maklumat kepada masyarakat melalui medium2 ni la.. macam kontest nie pun salah satunya..heheh..kita ada radio, tv, internet, surat khabaq..semua leh gunapakai...

5. Kitar semula...tak semua barang terpakai tu tak berguna..kitar semula!! itu kan lebey baik...kannnn



Panjat gunung Broga semata2 nak attach pic kat peraduan ini..hehehe