Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, January 18, 2011

Apa Di Dalam Backpack Anda??

klik disini untuk ke blog milik penganjur


Beliau ada tanye ape yang ada dalam beg yang anda selalu bawak g memana, balik kampung ke, travel ke, tapi kalau aku bukan setakat itu saja....24 jam dalam beg aku....

Jika kita selongkar beg aku...inilah yang akan anda temui...

Sebagai seorg yang keadaan kesihatannya kurang mengizinkan....inilah yang akan sentiasa ada dengan aku...
1- Kotak Ubat Aku.
2- Ventolin Evohaler (org kampung aku panggil "gas" jer).
3- Sweter.


Kalau salah satu dari benda ini tak cukup..mybe aku akan meninggal serta merta (denagn izin Ilahi), jika ditanya sebabnya? aku perlukan semua ini untuk meneruskan hidup aku...sebab penyakit yang aku tanggung nie memerlukan aku bergantung padanya... Ubat sudah tentu dapat mengurangkan rasa sakit yang aku tanggung, Evohaler lak sesuai untuk org2 yang kurang nafas aka semput macam aku :) dan sweter untuk memanaskan badan aku yang berdarah panas ini...tak leh sejuk2 sgt..heheh

Sebenrnya tak berharap sangat leh menang peraduan ini...sekurangnya dapat jugak share apa yang menjadi penyelamat aku yang selalu aku bawak... Sebab aku rasa barang dalam beg aku ni takde la menarik kalau nak compare barang2 milik org lain...




*hanya ilusi dapat menyatukan langit dan bumi



6 comments:

the garang said...

semog sembuh cepat bro :D
jangan sedih2 tu semua dugaan dariNya

AdyBudika said...

thanks mr garang.. :)

Punca Utama | PU said...

Wah !! barang dia, dalam bag pack aku pun ada..hahaha

apa apa pun, semoga cepat sembuh k...hehehe

ezral ghazali said...

jangan la dok lupa bawak semua barang tu k..penting tu for your health.

Khairul Anwar said...

ubat??
hurmm..smoga akan sntiasa sihat

Anonymous said...

tuh ok kot. Elok tak bawa "nebulizer" lagi berat ek. Jgn minum air sejuk dn kena pantang bnyk yg leh mencetuskan asma seperti produk susu, kacang, makanan yg mengandungi mikroorganisma (yeast) mcm roti..maaf yer kalo aku menakutkan u tapi nie benarnye