Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, February 12, 2011

~ Ada Apa Dengan Cinta? ~

Malam ini biarkan bicara cinta memenuhi ruang entri yang kian malap ini...mungkin bukan malapnya sinar sayang, tapi malapnya kehadiran cinta didalam hati yang menginginkan rasa dicintai ini....◙ Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta...

◙ Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

◙ Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

◙ Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

◙ Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

◙ Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

◙ Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

◙ Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

◙ Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

◙ Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi.

◙ Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar menyintainya setulus hati.

untuk menghayati lagi kata-kata cinta sila klik pautan dibawah*karya ini bukan nukilan aku 100%...dan kalo perasan ada ayat2 yang dah biasa kita dengar...aku sekadar menambah sedikit perisa dan menghimpunkan kata2 cinta tu.10 comments:

Sunah Mohammad said...

Ady...entry ni...kenapa sangat best??? huhuhu~

Mat Gebu said...

Best N3 ever...serius lahh, tabikk!!!
Nak promo sat N3 ni kat FB aku...touchingg sehhh!!

Anonymous said...

errrr!
aku dh tak caya pasal cinta2 nieyh dah..
cukupla frust byak kali..
sedeyh...

Anawahid said...

best baiiii... terbaekkkk!!

rosmina samin said...

Cinta bukan untuk seketika saja, please jaga cinta sampai akhir hayat =)

Anonymous said...

betul...betul...betul=)

WannZ_AzryN said...

no 7 best...

Anonymous said...

tersentuh hati i .. =')

hadiee said...

suka dengan entri ady.

Cinta yang suci hanya untuk Allah SWT.

cintailah seorang wanita yang mana wanita itu mencintai Allah lebih dari mencintai kita.

cintailah seorang wanita yang mencintai kita kerana kita mencintai Allah.

cintailah wanita itu dengan hati yang ikhlas untuk mencintainya kerana Allah.

Allah jadikan manusia itu berpasang-pasangan, supaya lahir zuriat yang mencintai Allah.

ikhlas,

Hadi Pelera.

Nice entri. keep on writting ady. :D

Khairul Anam said...

Semoga Untunglah Kepada Mereka Yang Sedang Di Dalam Alam Percintaan Dan Jua Kepada Mereka Yang Ingin Mengenali Cinta... Cinta Itu Universal... =)