Sunah Suka Sakura dot com

Monday, February 28, 2011

Bayar Saman Online - Pejabat Pos sesak!!!

Hari ni hari last untuk bayar saman kan?? then kalau tak bayar gak, cas tambahan akan dikenakan kan?

Hari ini kebetulan driver merangkap P.A telah melakukan satu keputusan yang amat bijak (bayar saman last minit), So menanges2 la die kat pejabat pos itu.. So die pun call la aku dengan nada yang amat sedih

Mr P.A : Ady, tolong bayarkan saman online....

Ady : (bebel lebih kurang 15 minit) Ok2..bak sini num kad pengenalan...


So aku masuk la laman web ini : http://www.myeg.com.my/ dan displaynya adalah seperti dibawah :P

*click pada image untuk membesarkannya :P


Then tak puas hati...aku masuk lak laman web ini : http://www.rilek.com.my/
yeahhhhhh..displaynya seperti ini. tapi link pdrm saman tu takleh click dah..disable...

*click pada image untuk membesarkannya :P


Ahahahahha..kesimpulannya aku suh la die bersabar kat pejabat pos itu... Dan die terpaksa akur..


~TAMAT~


*mORAL OF DA STORY : Jangan suke wat keje last minit...hehehe



6 comments:

Sunah Mohammad said...

sume sibuk nak bayar saman ye sekarang? ish ish ish...patutla panjang benor line kat post ofis pagi tadi..sampai kensel nak beli pos ekspres..huhuhu

AdyBudika said...

tu la kan..nak sangat buat keje last minit..konon2 online transaction leh buat...

Sunah Mohammad said...

actually bayar online boleh ke? <--- tak pernah bayar saman..:p

AdyBudika said...

boleh...cuma server untuk web tu akan jadi jammed kalau ramai sgt nak masuk web tu...neck bottle teory..hehehehehehe...so web tersebut akan down :P

Sunah Mohammad said...

eh..bottleneck la..hahaha! (excited sebab dalam research pun ade word ni...-_-")

lainkali kene bayar awal2 la kan..hurm..

aDisH.sHidA said...

hahahha..smlm kata ok je semua...shida dr smlm dok nak bayar on9 x dapat...so suruh abg ipar bayar kebtln dia keje kat ipd...sekali check guna ic xde saman....padahai dah de 1 black list..check num plat baru ada...apa dah..semua tu atas nama shida...ic shida x laku ke