Sunah Suka Sakura dot com

Friday, February 25, 2011

Dadih Tropicana Ala Mat Kayu

Setelah memebelek2 resepi Nenek Gebu ..akhurnya ady dapat satu idea nak masak..

Resepinya adalah ...

◙ Dadih Tropicana Ala Mat Kayu ◙



Cara2...


◙ Didihkan 1500ml air, 50gram gula, dan 200ml susu cair (separuh tin yg biasa tu)

◙ Padamkan api, Campurkan kandungan dadih. Kacau selama 5 minit.

◙ Campurkan buah2an dalam tin...

◙ Tuangkan kedalam bekas yang comel2

◙ Bekukan dalam peti sejuk...

◙ Siap!!!

Dan inilah hasilnya :P

*Disajikan bersama susu segar dan Nugget :P

*Zoom in sikit :P



*nugget tu nak resepi tak?


....................................................................


5 comments:

oja_alia said...

peerrghhh!!sedapnyeee..nak cube la ni..suke buah2 dlm dadih tu..dadih yg ade buah??yummy2..!!

Sunah Mohammad said...

abang ni...buat saya lapar pulak nengok bende ni malam2...

... said...

as salamm
wahh!!! dadih!!
yang susu cair tu, brand apa yang elok? nanti buat jadi lain..haa..tak sedap.

simple juga aa buat dadih ni.huu..

Zulfikar Hazri said...

haha, aku dapat bygkan ko semangat2 arrange nugget tu ngan dadih dalam gelas hotel tu kan... mesti muncung2 bibir ko semangat nak bagi nampak ala2 deli France.. hahahahaha :P

rosmina samin said...

pergh... nampak enak :D