Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, February 16, 2011

Jumlah Follower aku sikit jer berbanding die....Tapi nape aku tengok entri die pasal traffic die....



Aku mybe masih baru dalam hal2 traffic2 neh.. Namun aku ada gak la belek2 entri org2 lain pasal traffic diorg... Dan baru sebentar tadi ada belek salah satu blog yang aku follow.. Die ada publish die punya traffic...

So aku belek la page die..follower die ramai.. Almost 600, then aku compare follower aku..heheheh...Tak sampai 400 pun :) Aku belek punya belek....die cakap die punya traffic skang merupakan paling tinggi ...untuk 5 hari.. (purata 200 unik sehari)

Aku belek2 pulak traffic aku... Dengan hanya tak sampai 400 follower aku leh dapat lebih dari itu ... Niat aku bukan nak belagak atau bajet ker ape.. aku cuma nak share apa yang aku nampak kat sini...(kalau nak compare org lain yang dapat lebih dari 2000 sejam..sejam k..bukan sehari, SEMINGGU LEBIH 8K)

◙ Jumlah follower memang penting.. Tapi lagi penting kalo ada follower yang sentiasa setia kat page kita ◙

Maaf kalau aku salah dan tolong betulkan eh... Bukan nak tunjuk pandai atau ape..cuma nak cakap yang aku memang sayang follower aku.. sebab??? sebab korg la tempat aku nak share apa yang aku nak share :)( sampai leh kalahkan 600 follower itu)

Eh eh ..jgn salah faham..aku bukan nak berlawan ker ape ker..cuma nak korg tau yang setia itu penting... pleaseee...jgn cakap aku belagak pandai....pleaseeeeee... T_T

So kalau ada sape2 yang dah singgah page kita tuh..ikat la die kuat2..jgn sampai die taknak singgah lagi....

*Kalau ada yang rasa pendapat aku salah..tolong betulkan..errrr.... Aku cuma nak share yang aku nampak..kalau aku salah nampak..tolong betulkan....



15 comments:

Zulfikar Hazri said...

hahaha... express urself..follower kualiti lebih baik dari kuantiti...

p/s ko setting Anonymous leh komen atau ko moderet? kalau leh anonymous habis ko ni hahahaha :P

c-tea said...

hum...nice entri...i like...ct follower baru 35..tp trafik unik ct pun lebih dari 200 jugak dalam 5 hari lepas....em...yang penting kene pandai wat entri baru ade pembaca setia..even ct xpernah komen..tp ct selalu view page ini.even xramai follower yang appear mugkin mereka silent reader..sbb ct mmg jarang mengomen kecuali kalau bebetul kne komen sbb ct xsuke komen sekadar bersahaja n sekadar nak tunjuk kat blogger len yang kte nie rajin view page si polan...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

suke ape y dipekatankn..
setia kedapa mereka y setia.
n support blog2 y baru nak naik..

thumb up bro..

putERi-kAtEk said...

hurm........betul jugak tu

dD Fabulous | sitekateki said...

Follower ramai tapi masuk blog kita sekali dua seumur hidup baik x yah. Biar follower skit tapi brquality. X yah la dkejar follower2 nih.

AMI.FAHMI said...

follower saya pun sikit, traffic lagi laa sikit. hahaha

ferra ferro said...

keep it up la ady ! =D

aliaa farhana said...

betul 2...yg penting setia...klu ade byk2 follower pun tapi bukan betul2 follow kite, ta gune jugak kn...

Mat Gebu said...

Feeweeet..ishh tak sangka, anak sapaa lah yang bijak sungguh nihh!!.

Novelgurl said...

Assalamualaikum

hurm.betul3

Jerung Gergasi said...

bagi aku, depend a kepada ape yg ko kejar. mungkin blogger yg ko tgk tu, dia kejar follower, so follower dia ramai a. klu dia kejar pembaca setia, lain pula cara dia. depend on masing2 punye misi n visi.

kiera'sakura said...

bg aku lak... ape yg pnting kte kene ikhlas dlm b'blog nie.. pape pown msing2 de pendapat masing2.. jgn ptus asa jer...aku nie lg la follower x rmai lngsg... hehehehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nasihat GKSB: Jangan jadi blogger yang gila trafic

peace no war

=)

Sunah Mohammad said...

salam ady..letak la button like kat blog..nak like ni..:D

... said...

as salam..
betul tu ady, add button like ;)

eh? nak cari unic visitor? cuba cara geng blogger tanpanama. trafik mereka memang kaw2. tapi, invited readers je.haih..


macam blog saya yang ni

http://fadzli-rt.blogspot.com saya buat entri, biasanya tak khabar kat mana2 pu.biar je. huhu..