Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, February 16, 2011

Perkembangan Mr Froogy yang lama mendiamkan diri~

Ramai gak tanya khabar Mr froogy kat aku... Tapi aku malas nak ulas.. Kalau aku kata die just biasa2 dan takde benda yang menarik pasal die... Kang korang cakap aku saje reka cerita sebab aku jeles dengan die.. so biar la gambar ini ceritakan segalanya....

*Kadang2 die cakap die nak belajar sapu sampah.. so terpaksa la ajarkan.. kata nak jadi suri rumah sepenuh masa...



*Die nie jujurnya amat rajin..kadang2 tu die makan n die basuh sendiri pinggan die..dan kadang2 gak die tolong basuhkan pinggan untuk aku gak..ni yang buat aku bertambah sayang kat die..heheheh..selalu kalau die pecahkan pinggan.. aku suh die cantumkan balik satu persatu...



*tiap2 hari pun die layan tv jer aku tengok... tu jer kejenya..aku dah malas nak bebel..Tapi kadang2 aku join jer die tengok movie.. die punya citarasa agak pelik...die suke tengok cite cinte..errr...JIWANG SEH!!!!



*Menanti makan malam bersama...order pizza hut jer...



*Die nie kalau nak tau...selalu sangat suh aku bacakan majalah Rapi kat die..sebab die cakap die nak jadi bodybuilder macam mamat dalam majalah rapi itu...



Tapi....malam tadi.... aku ada bagitau die yang aku nak balik kedah Sabtu nie... Die mula la wat muke macam selalu..merajuk dan sekali lagi die suh aku hantarkan die balik rumah mak ayah die..Urm...malas layan..so aku biarkan aje... Suh die jaga rumah sepanjang ketiadaan aku nanti... Aku balik kali nie pun cadangnya nak cari teman untuk die.. Nak supricekan die..hehehehehe



*So puas hati kepada sesiapa yang nak tau pasal perkembangan die ni?? die kirim salam kat semua yang admire kat die...(konon die ada admire)


26 comments:

c-tea said...

ct suke care penulis dengan mr.froogy dy..cute sngt..knapekah ct tersenyum baca ini entri???haha..xde motif...tettttt..siaran tergendala..
sila ke http://illustrasiaku.blogspot.com/ untuk keterngn lanjut..hehe..guraw jer...

zaMir said...

hahaha...layan giler citer nih...

Cik Z@i Pen@nG said...

kesian...kesian...kesian kt mr. froogy...meh anta dia kt Penang meh

♥Adinda Nurul♥ said...

krmslm kt mr.froggy..rndu lorr..meh2 sni rjinkn dri kmas umh sy lak..hehe..

Miza Yusof said...

alahai comelnya cik froggy. gemok debok. ini untuk ady :)

http://www.mizayusof.com/2011/02/hadiah-daripada-contest-ady-kehilangan.html


terima kasih :)

Aqilah Kamarudin said...

haha . comelcomelcomel :)

Mat Gebu said...

tuu diaa...keluarr sudahhh...hahaa

strawberrycincau said...

errrrr.....nak boleh mr froggy tuh??? plis3......sngt suka!! teruja sngt nih....ngeh3....:D

AdyBudika said...

ahahahahahahahah..korg semua kalo nak gak froogy boleh jerrrr

ika puk puk said...

mrs froggy ika sgt2 pemalas..
tdo jer keje dia..

rajin btol mr froggy ady ek.hu3

farzana ariffin said...

alahhaii rajin nya mr.froggy. comey plak tuhh. maw boleh? haha

Khairulazfar Saad said...

sweet gila~

oja_alia said...

nak yg hijau tu boley??ehem2!heee
chumelnyeee...

oja_alia said...

nak yg hijau tu boley??ehem2!heee
chumelnyeee...

KHAIRUNNIESA said...

wah..sweet la..kim salam ngan Mr.Froogy eh.. (^_^)

gEe said...

hahaha.. sy ade jgk froggie cmni, tp kaku je. tkde la plk rjin ngan mnja cenggini. jeles la plk~

rosmina samin said...

yelah dah lama tak dengar Mr Frogy ni, hahaha cari partner untk dia ady, confirm dia xmajuk lagi huhuhu
Mornink =)

aDisH.sHidA said...

ady ady....gelak gelak shida sorg2 di sni...t org kata shida gila plak...tp mmg dah ada yg kata pun..nak kena nie mr forgy..hehhee

HATYCIKNUURUL said...

hahahha,.lawak tol mr froogy a.ady nih,.isshh,geram!,.buat ye2 je muke die basuh pinggan tu,..eee,.hehehe

Anonymous said...

nak gambar Ady menari dgn Mr froogy

E-ra paSha said...

hahahah!! siyez!! gelak guling2 e-ra bce entry nyh!! tip top laa idea bro ady!!waa!!!cumil nyewww mr frgy uh!!

Sunah Mohammad said...

salam ady..

adoh..ni boleh jadi penulis skrip berjaya ni...:D

nazrul ashraff said...

nice froggy!

mellow said...

dengan segera rasa ingin ke kedai cari katak gini hahahahaha ! comel aje ade bapak cmni en

nora amila ghazali said...

hahaha mcm2 idea abg ady nie.. adoii sabar je la.. hahahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

antara entry feveret GKSB adalah cerita psl MR FROGGY NI keh3