Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, February 22, 2011

Perlu ker publish Traffic untuk tatapan umum?

◙ AKU MYBE BUKAN ORG YANG LAYAK UNTUK MEMPERKATAKAN ISU INI, TAPI SEKADAR MEMBERI PENDAPAT ◙

Setiap orang ada alasan tersendiri, Dan kalau bagi aku...aku suka nak tengok traffic org lain..heheh..sebab dari situ leh kita compare kita ni ada pembaca ke tak kalau nak dibandingkan dengan org lain...

*Apakah yang membuatkan naik turun traffic anda?? share sikit..(traffic aku sikit tapi aku suke kalo org nak tengok..leh korg gelakkan aku..ahahahaha..so korg akan semnagt untuk terus berkarya)


Buat apa nak bandingkan??? mybe kita punya matlamat berbeza...ada yang menulis sekadar untuk meluahkan rasa...ada yang menulis untuk dikongsi bersama...Bagi aku, awal2 penulisan blog nie, memang aku buat sebagai medium luahan rasa je...bukan niat nak kongsi dengan sape2....Tapi skang matlamat tu dah berubah, nak org lain sama2 membaca hasil tulisan kita...tak kisah la tulisan pasal agama, pribadi, nasihat etc...

Traffic org lain pun leh kasi kita semangat untuk membaiki serta memantapkan entri2. Sebab bila kita tengok traffic org lain mencanak naik...kita automatik akan ada rasa untuk naikkan traffic kita jugak... Dan kalau traffic kita lebih dari org lain...kita akan rasa nak teruskan naikkan traffic tu...

Traffic dan follower adakah seiringan?? Yang nie seperti yang pernah aku kata sebelum ni la...Paling penting ada follower yang setia bagi memastikan traffic kita maintain..Kene bijak ikat kesetiaan pembaca kita...Aku mybe bukan org yang betul2 layak untuk kata macam ni..hehehhhe.... Paling penting! entri kita mestilah mampu terkesan pada sesiapa yang membacanya... Entri kita leh buat org setia dengan kita kot no?

So setiap orang pun ada pendapat masing2 untuk isu traffic ni...dan bagi aku, aku suke tengok traffic org lain dan bandingkan dengan traffic aku..So korg semua..publish la traffic korg..leh aku tengok..hehehehehe.....

Lepas nie nak cari Top 10 blogg yang aku suka la..ehehehe..adakah anda???


*pengalaman 100 tahun tak membuktikan die mempunyai 1000 pengetahuan, dan pengalaman setahun tak bermakna die tak mempunyai pengetahuan 1000 pengetahuan... Pendek kata semua terletak pada usaha dan keinginan seseorang


12 comments:

Intan Izzatul said...

wow.. bestnya.. ada top 10 blog..
ady... froggy intan sunyi

http://bilagadisbercerita.blogspot.com/2011/02/froggyku-tangkap-cintan-dengan-froggy.html

Ujang9897 said...

trafik utk hiburan sendiri jer.., tapi kalau ada BE penting utk dptkan pendapatan pasif..=)


blog aku suka merepek jer..=)..hihi

fyfy iqbal said...

selalu buat unutk koleksi peribadi saja , traffic tak up . malu lah nak tunjuk :D tehee .

http://fynashahruddin.blogspot.com/

kiera'sakura said...

wat mase skang x t'pk lg nk publish traffic,, sorok dlu die..hehehe

SaYraH WonDerLanD said...

huhuhuhuhuh nak jugak jadi top Tapi lom jumpa lagi resepi pengikat follower. Insya Allah di masa akan datang barangkali?

Mat Gebu said...

Lepas ni aku pun malas nak letak traffic dahh...eh tak bley cakap habis gak kan..bukan apa, takut kena culik...depa kerat jari aku nanti...25 juta beb!!!...hahaha...adehh tak agak2 si mat nihh...

Sunah Mohammad said...

hakhak~ che mat ni...kalo diorang jual, saya nak beli! wahaha~

err..nak sahut cabaran abg lerr..publish traffic..wahaha~

dD Fabulous | sitekateki said...

ape criteria tuk top 10 blog tu? trafic kena tinggi ke?

nisyA said...

tak terfikir pun pasal trafik2 nie tp suka tgk org lain inform trafik dorg hehee

AdyBudika said...

dB... :) sape2 pun aku singgah kalau aku suke tengok...kalau kita suka kita singgah kan :) tak suke pun kadang2 singgah... :) so sape2 pun leh jadi :)

shahjiehan said...

mantap la bro!! shah plg byk pon 100...sob3

Semarak Api said...

pestime dtg jejln trus komen kt entry yg cter sal traffic.eh ke sy pon ske bc entry psl traffic org.haha..

hyeee..jejln~