Sunah Suka Sakura dot com

Monday, March 7, 2011

Anda patut kenal siapa itu Mohd Sukur Ibrahim~~~

Thanks kat Mat Gebu dan Ben Ashaari yang kenalkan aku dengan blog ini

Emosi aku bercampur aduk bila aku singgah blog milik insan ini... takkala air mata kekaguman hampir menitis, aku tersedar bahawa tak semua yang dikurniakan didunia ini bersifat sempurna..Tapi insan yang aku begitu kagum ini membuatkan mata aku terbuka luas....Dia langsung tak nampak kelemahan die sebagai satu bebanan ..Tapi motivasi yang beliau pamerkan itu buat aku begitu kagum!!!

takkala mata aku singgah pada kata2 beliau...

"Aku just nak gunakan blog ni sebagai wadah utk aku mendekati org diluar..kadang2 kehidupan ni sgt mencabar.tapi aku harus hadapinya sgn sabar dan tabah.." ... air mata ini dah tak terbendung...

Ya Allah..sungguh kuatnya insan ini...Anda patut mengenali insan2 yang kuat sebegini bagi menunjukkan begitu beruntungnya diri kita...bersyukurlah dengan nikmat yang dikurniakan oleh ilahi....


Sedikit ucapan buat saudara

Andai kata kita merpati hitam...
jangan kita rasa tersisih...

Andai kata kita tulip disejambangan mawar,
jangan berhenti serlahkan warna kelopak walaupun pudar,

Andai kita emas di karangan mutiara,
jangan biarkan keserian tenggelam dek cahayanya,

Andai kita batu di kawasan bukit,
pastikan kita berada dipuncaknya,

Andai kita bilis dikawanan siakap,
pastikan siakap sedar hadirnya kita....

Andai kata kita sesiapa saja...
Kita tetap SATU KURNIAAN TAK TERHINGGA!!!


Saudara, Percayalah...apa yang terdetik ini bukanlah simpati...tapi kekaguman dengan begitu hebatnya saudara mengharungi dugaan hidup ini...

Jangan jadikankan kekurangan diri kita sebagai pemutus semangat, tapi jadikanlah ia sebagai satu pembakar semanagt dan kelebihan untuk beroleh kejayaan...

Buat Saudara --->Mohd Sukur Ibrahim






Apa kata kita sama2 lihat singgah blog milik beliau ini dan anda akan tahu kenapa begitu kagumnya aku terhadap beliau..





*berat dan sukarnya pandangan mata ini, lagi terbeban bahu yang memikul..



___________________________________________________________________



16 comments:

cik pulau said...

jom singgah... lalala~ ^^,

c-tea said...

hem..siyes..ct sedih bace entry ady kali nie....air mata ini mengalir tatkala baca ayat ikhlas yang ady cuba sampaikan.

pagi tadi ct ade singgah blog mohd sukur ibrahim...melihat vlog yang die tuju kat ben...memang mantop..hati nie tak dapat tahan betapa terharunya tengok vlog die...

mas.saari said...

ady;

saya dah singgah kat blog dia
memang kagum dgn semangatnye
paling suka tengok vlog dia khas utk ben ashaari...

Mat Gebu said...

Thanks ady...

b a m b a m ' s said...

aku pon ada seorang yg senasib mcm nie..xde tgn xde kaki and dia keje sebagai AUDITOR! pegi blk keje sendiri..drive sndiri and dah kawen ada anak 5!!! *_*!

nIsYa said...

:)

Citarasa Rinduan said...

ady--
ayu pun semakin tabah berblog sebab sukor dah lama bertahta di blog ayu

Encik Shino said...

salam singgah dan salam perkenalan..
jalan2 cni.. :)

Sunah Mohammad said...

:) dia pernah join segmen enchek ben dulu..dan jadi antara salah seorang yang perlu peserta2 cari...memang istimewa...sejak tu follow dia...kagum dengan dia, subhanallah...

Fuuyooh said...

ya beginilah semangat setia kawan.. bagus..

Warna Warni Kehidupan said...

sukar untuk menemui insan sepertinya...hatiku tersentuh...

shearasol said...

Lepas baca entry ni, terus tak sabar nak menjelajah ke blog insan hebat ini


Eh..apa cium-cium nie

Fizalinolie said...

Tahniah! perkongsian yang menarik yang seharusnya kita lakukan bagi menyokong insan2 istimewa agar mereka terus bersemangat dan juga kita seharusnya menjadikan semangat yang ada pada shukur sbg sikap yg perlu kita contohi... Bak kata Abg Ben... Nak jadi manusia mmg susah.. tapi yg jadi binatang... Ramailah... Oh! yup slmt bkenalan... Saya dah follow awk :)

darxniq said...

menitis air mate aku bace entry nih..

Mohd Sukur Ibrahim said...

ady, kata2 awk buat sy rasa begitu indahnye hidup ini kerana mempunyai kenalan jauh atau dekat yg sudi berkongsi hidup..
selamat berjaya utk semua k!

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."