Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, March 24, 2011

Beza Percintaan Biasa dan Percintaan Blogger

Beza Percintaan Biasa dan Percintaan Blogger



Percintaan Biasa :
"Awak...cincin berlian yang awak nak beli nanti tu...cantik tak kalau letak kat jari saya?"
Percintaan Blogger :
" Awak, gadjet yang saya baru letak tu cantik tak? warna die matching tak dengan template blog saya tu awak"


Percintaan Biasa :
Masa perancangan family : "Awak kalau nanti kita dapat anak lelaki, kita namakan die maher eh...tak pun nama Remy Ishak..kalau anak perempuan..kita mamakan Elly Mazlein atau Kerana katrina"
Percintaan Blogger :
Masa perancangan family : "Awak kalau nanti kita dapat anak lelaki, kita namakan die Ben Ashaari  eh...tak pun nama Mat Gebu...kalau anak perempuan..kita namakan Hanis Zalikha atau Sunah Sakura”


Percintaan Biasa :
Awal Bulan : "Awak banyaknya gaji awak bulan ni, nie dah termasuk ot ker belum neh?? Kaya la awak..leh belanje saya makan kat Kenny Rodgers"
Percintaan Blogger :
Awal Bulan : "Awak…Tingginya traffic awak…gerenti nuffnang awak pun banyak kan erning die, leh la awak tolong backlink kat saye nanti ”


Percintaan Biasa :
Tengah jalan-jalan : "Awak perasan tak kat Blok hujung sane kan… ada bukak kedai eskrem strawbery baru..org cakap makan kat situ sedap..jum jum"
Percintaan Blogger :
Tengah blowalking : "Awak perasan tak ada komen baru kat entri saya..die kutuk2 entri saya tu..jum jum kita balas komen tu”


Percintaan Biasa :
Tengah dating : "Eh ‘banyaknya’ lalat kat kedai ini…."
Percintaan Blogger :
Tengah blogging : "Eh ‘ramainya’ lalat kat blog saya ini…”


Percintaan Biasa :
Bile Gaduh : “Awak pulangkan balik semua barang saya.....sejak hari ini jangan awak nak ikot2 dan gila bayang kat saya lagi…”
Percintaan Blogger :
Bile Gaduh “Saya dah taknak jadi jiran sepagar awak..sila remove...nak unfollow awak jugak...”


Percintaan Biasa :
Bile Nak Beli Baju : “Jum kita gi Bandung…kita shoping jubah..nak tak awak??…”
Percintaan Blogger :
Bile Nak Beli Baju : “Awak dah booking lom tshirt KBU yg ada url blog saya?? saya nak size m tau..saya tak biasa pakai ketat2. Saiz m tau…”


Percintaan Biasa :
“Eh awak, jum join gi fun fair...nanti kita leh main game  sampai menang teddy bear..malam nie last tau..”
Percintaan Blogger :
“Eh awak ada join GA – contest  yang Ady Budika  anjurkan..cepat la..kang malam kang tarikh tutup...hadiah die mr froogy la awak...”



Percintaan Biasa :
“Awak…saya suke awak..bibir awak… mata awak…cara awak jaga diri….awak ni swetss sangat tau..kalau awak turun dalam laut…gerenti air laut yang masin tu pun bertukar manis ”
Percintaan Blogger :
“Awak…saya suke entri2 awak…template awak…gadjet2 awak….cara penyampaian awak tu sangat bagus…kalau ada pertandinagn blog terbaik..awak akan menang num 1 sampai 10 tau awak..”


Saje2 jer nak nyakat seseorang itu…ahahaahha..LARIKKKKKKKKKK…kang kene weeee weeettttt lak!!!!!






36 comments:

syairahmohdanuar said...

miahaha!lawak je percintaan blogger! :D

syairahmohdanuar said...

eh btw, sy ada buat contest.lukis sket je pon dh boleh dpt rm30.jom join :D

http://supersillystoryland.blogspot.com/2011/03/contest-orang-lidi-berkata-kata.html

Syafiq Rosli said...

haha..ade2 je bro..lawak je..:)

cerita-gadis-ini said...

comelnye percintaan blogger!

~...AmALinA....~ said...

wahhhh so sweet...

Mish Apple said...

wow!! haha.. nk buat... tp.. dh berpunye...

..arcmabaharin.. said...

terbaek r !!!!!!!!!

Bella Bell said...

hahhhahhaa....sweet gile beb!!!

Syuhadah Razali said...

suka sangat perbezaan nie..

b a m b a m ' s said...

nak gak buh remy ishak aku ekkk..perghhhh~!! n_n!

Sunah Mohammad said...

mengade la orang nieeeeeeeeeeeeeee!!! tapi kan...kreatif!!! hahahaha~

putERi-kAtEk said...

hahahahaa.....
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

best best. hak3

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...yg part t-shirt kbu tu xleh blah tu ahahaha....

solo molo said...

i l0ike !!!~

Mat Gebu said...

wawaaaaa...bijaknyaaaa n3..

cik pulau said...

pheeewwittt abg ady..
nampak sangat entri kali ni tuju kat diri sendri..
takpe. abg ady mmg kreatif..
tak payah la nak larik abg ady..
komfem kak sunah leh kejar nye.. lalala~

Zulfikar Hazri said...

Setakat ni.. sepanjang aku mengikuti penulisan blog ko ady.. aku paling suka entry ni.. very good.. Thumbs Up!!.. keep a good work.. hasilkan entry2 yg best mcm ni lagi...

P/s aku tau....sambil ko taip entry ni..ko ngah senyum2 bayangkan ko dating blogwalking ngan sunah kan kan kan kannnnnnn :)

ADfeez said...

hyahahaha good entri man! ;D

Mutiara Bernilai said...

^___________^

mcm fhm ajek.. :P

mysara said...

haha...terhibur bc..:D

Miss Ran said...

erk comel je..hahaha

yaya said...

HAHA! klaka n cumel je!

penaGlow said...

nice..!!!

mynameismy said...

nice entry! hehe

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Best! :)

cujen said...

hahaha..nice one!!

CUJEN THE LEJEN GIVEAWAY

mr vampire said...

jajaja...aku ilih percintaan blogger!! haha

... said...

a salam..
haha. teringat kat entri fatin liyana gak pasal ni.
ahaha~

percintaan blogger tu yang tak tahan nak gelak.

=p

... said...

entri paling mantap pernah ku baca
dalam blog hang. teruskan usaha!!
entri yang sangat best!
triple thumbs!!

;)

CiNtA SuFi said...

percintaan blogger memang sweet la...i like...hehhee...

aida4eva said...

eceh...sweeettt! :) senyum lah si dia tu :)

cik bebel said...

hahahhaha...kelakar..kelakar...


kalau xbercinta xleh r cakap gini kan...hehehehehe

Dda Ly said...

hihihi mcm kenal je sape yang kamu sakat tuh..:) comel!!

meh ke rumah..
~Addina Dania ku sayang..~
keep in touch ye..♥♥♥

Zue Cancer said...

hahhaha giler lawak.....bahagianye..jgn lupe jempot makan kenduri

~Kirin Selama Perak~ said...

hahahaha
sempoi2 !!
:D