Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI ! Jangan ada hati nak fight :P

Alkisah dilautan tanpa sempadan, setiap hidupan mampu belayar kemana saja tanpa sekatan... Dilautan yang luas itu wujudlah perkampungan dinamakan blog... Rakyatnya dikenali sebagai blogger... Blogger2 ini terdiri dari pelbagai latar dan keturunan... Seperti perkampungan2 yang lain..tidak semua blogger ini hidup aman..kerana pasti ada lalat yang akan menggangu-gugat ketenteraman blogger2 ini...


Salah seorang blogger yang hidup mekar dilautan yang luas itu adalah blogger BRO BEN ASHAARI.Menjadi tumpuan pelbagai pihak dengan upacara santainya yang begitu meriah dan penuh gilang gemilang.... Ada saja pesta santai yang dianjurka oleh beliau bagi memeriahakan suasana perkampungan blog ini... Walaupun ramai anak2 gadis yang mbegitu meminati beliau, tak kurang hebatnya dari peminat2 golongan teruna...turut berkerjasama berganding bahu.

Keunikan tergambar pada penghuni paling popular ini kerana beliau mampu bertukar ke pelbagai bentuk...Apa kata kita saksikan keunikan tersebut melalui gambar2 yang dirakam dibawah :P


*Akan bertukar menjadi bala tentera yang kuat!


*Menjadi Jocker yang mampu buatkan adik2 ketawa sambil menagis serentak


*Jurubahasa kepada yang kurang memahami bahasa perkampungan blog.


*Pengaman--PEACEEEEEEEE


Disebabkan pesta keraian yang sering dianjurkan itu, maka dengan penuh bangganya die memiliki lebih dari 10 ribu pengikut lebih yang terdiri dari jetitawanis dan jelitawan . Maka tidak hairanlah jika beliau dijadikan ikon kepada generasi2-generasi belia yang masih muda seperti rebung :)

Cita2 blogger BRO BEN ASHAARI ini melangit tinggi..ingin menjadikan perkampungan blogger ini sebagai satu tentera yang mampu mangawal satu lautan... dan mampu hidup dengan penuh aman dan damai tanpa gangguan anasir luar....

Kuasa jemari yang dimiliki oleh blogger BRO BEN ASHAARI ini diharap mampu menjadi ilham untuk bakal2 penghuni perkampungan blog ini...Dan mampu menjadi blogger yang berhemah...

Akhir sekali sila klik sini untuk melihat pesta yang dianjurkan Blogger Ben ini





44 comments:

iLa VaNiLLa said...

ila pown join jugk ! ;)

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/03/segmen-cerita-kreatif-ila-pasal-ben.html

iLa VaNiLLa said...

hahaha ! klaka..

Sunah Mohammad said...

hahahaha! adoi~

Miss Ran said...

sila tengok apa yang saya buat kat blog saya encik ady

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/cinta-alam-maya.html

AdyBudika said...

hehehehhheeh...buat untuk santai2..taknak terlalu formal :)

cik yuz said...

wahhh...kreatif..nak fight ni...fight secara sihat :D

Mat Gebu said...

hmmm kalau aku dah tak de apa nak crita pasal ben....biarlah blogger2 muda pulak yang buat..kita pemerhati saja...

AdyBudika said...

mat...ko dah dalam bloglist die..jiran sepagar..so aku nak listkan aku lak neh..hehehehehe

cik yuz..suke2..leh tau gak tulisan pelbagai rakan blogger

Sunah Mohammad said...

dah wat! hahaha~

Citarasa Rinduan said...

hebat adybudika...
aku yang baca pun tepegun dan terpaku

husna nabila said...

hahaha!! fuyo!!! smgt!! aku mengaku kalah!!!

rosmina samin said...

mcmna Ady boleh buat cite smgt mcm ni? muahaha pssttt aku tak jeles ok ^^

AdyBudika said...

ahahahaahahahah :P weekkkk

FizA said...

weee~ kreatif jgk eh.. :D

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

mas.saari said...

singgah dari segmen cerita kreatif ben ashaari..

jom baca cerita saya jugak!

Mat Gebu said...

ADY - KOO LOM ADA DALAM LIST BEN EKS....TAK PE, INSYA ALLAHH ADA NANTI..

AdyBudika said...

aku pun tak pasti mat..nie kira nak kasi secara formal..hehee..die nak pilih 10..harap entri aku terlekat..errr....kadang2 aku ada tengok gak aku punya ada kat feed die...heheeheheeh...rasa bangga jap masa tu :P

Bahulu said...

As salam,
jejalan dr BA kita tooo

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Hahaha! Comel pic yang ke 2 tu..

Jemput datang:
CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

pRiNCe said...

"nice entry... :)
jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

prince datang dari blog bro ben..:)

Warna Warni Kehidupan said...

kreatif...huhuhu....like

iLa VaNiLLa said...

ady tersenarai !!!

Fuuyooh said...

kreatif nye.. fuuyoohh..!! hehe.. dah macam artis dah aku tengok abg ben nih..

rosmina samin said...

Ady Tahniah weiii ^^ psstt aku tak jeles ok sekian.... muahahaha

AdyBudika said...

ahahahahahahhaaha :P thanks2 :)

cik kite said...

waaa...sangat best..suke3... tahniah ye..mg patot pon tersenarsi jadi top 12 gituw...
tahniah3..:)))

Wan Gerrard said...

tahniah top 12 ni ^_^

LIVERPOOL vs Man Utd

amniey91 said...

nice entri..no wonder la trpilih..hehe..thniah en.edy..:D

Lin said...

wahhh .. nah .. hamek ni pulak
http://tentangdirikulin.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-ben-ashaari-tahniah-sape.html

^_^sh3ra^_^ said...

wahhh...best la cerit niyyyyy...^^

Sunah Mohammad said...

tahniah ye abang~~ dapat jugak~~ kena belanja ni! :p

Why Farouk said...

haha..
da mcm hikayat..
:P

Bella Bell said...

wahh..tersangat la kreatif..thniah...:)

waNney said...

siyes!! salute to u.. sangat menarik la.. sonok gle bce..
=D

GadiSQaMp0nK said...

WOW..NICE STORY!! GUDLUCK!!

lady dayana. said...

tahniah ! kretif betul :)

Mama Kembar 3 said...

congrats terpilih top 12! :-)

SHAH DODOL said...

mmg sgt kreatif.. mantop!

tahniah jadi bloglist abg ben! hehee
^__^

http://freshie-sd.blogspot.com/

Nurul Hidayah said...

wah! Mantop!
cogratz! :)

Nurul Mazni said...

kreatif.. datz y tersenarai sebagai no 1.. tahniah!!

mrsazrul said...

memang kreatif..congrate ye...come terjah my blog k..
http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

irzat adam said...

syokk...

o_0 v

Huszaini said...

Waa!! Dasat aaa bro! tahniah yer!