Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, March 3, 2011

~~DI SEBALIK TABIR BLOG ADY BUDIKA~~

Ady Soleh Ahmad nama diberi,
Ady botak gelaran terkini,
Dari pokok sena merantau sana sini,
Sekarang menetap membujang dan menyepi,
berkerja di sri pentas sebagai kuli,
membanting tulang sehari hari,
demi mencari sesuap nasi,
meneruskan tugasan sehari2,
anak keenam dari sembilan kurniaan ilahi,
orangnya hitam manis dan comel tak terperi,
membologgwalking dijadikan sebagai hobi,
merapu rapan mencari idea terkini,
sesiapa nak kenal sila cepat2 isi,
borang kelayakan dan juga istihar harta terkini,
walaupun ini bersifat duniawi,
namun dijadikan kretiria yang ady cari....
silalah tatap wajah comel jejaka ini :P

*Paling comel yang ada dalam koleksi

so apa tunggu lagi?
ringankan tulang dan jari jemari,
singgah di blog milik ady,
adybudika.com simple sekali :P
556 follower hingga kini....




Menjawab soalan yang diberi,
oleh saudara ben ashaari,
jika blogging tidak dijadikan hobi,
aku sudah menjadi seorang pengacara tv :P

Dan blogging ini digunakan untuk mengekspresikan diri,
dalam dunia tanpa sempadan ini :)

Blog yang disinggah hari2,
sudah tentu blog milik Nenek Gebu yang disayangi,
kerana dia aku disini,
memberi semnagt dan petunjuk tanpa henti,
tak lokek ilmu dan juga baik hati :)



Menyahut segmen nan suci dari --->BRO BEN ASHAARI



*so apa tunggu lagi??



...............................................................


24 comments:

aDisH.sHidA said...

ambooi ini seloka ke apa

fRaMe+LenSeS said...

hahahahaha.. comeinyaaa~~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

HAHAHAHAHAHA


COMEL SIOT

cik pulau said...

waahhh.. kemain lagi..
apa tunggu lagi???
ni cik pulau dah baca.. siap tinggalkan komen lagi..lalala~ ^^,

AdyBudika said...

hamboi2..korg neh..ahahaha...mak malu laaak :P

FarAh AmiRa said...

hahaha..mcm rap lak..:)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

sngt creative gtu ady. then gambar mmg sngt 'menawan' hehee

Norfa si Hitam Putih said...

la..pokok sena..sy blaja kat kole nerang dulu..matrik kole nerang.. hahahaha

Syafiq Rosli said...

bro gambar tak menahan..haha

apisv2 said...

salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

disebalik tabir apisv2

Sunah Mohammad said...

hahahahahahahahahahahahahah! XD

(tak guling2 lagi ni...:p)

Shafiq said...

Adeshh..
tersedak Air Tdi..Tgok Pic tu..hahahaha

Shafiq said...

Adeshh..
tersedak Air Tdi..Tgok Pic tu..hahahaha

AdiSuda said...

perhhhh..trbaek lah..ahaha..ei ei je blkng tuhh..ahaha

Mat Gebu said...

penggsann..hahah thanks ady, kita sama2 blogger "must help each other" kata bibik neo guaa dulu.....tapi perkataan "blogger" aku tambah sendirik laaa... :-)

nazrul ashraff said...

terguling-guling kejap tengok gambar..jajajaja

shikinbudakbaik said...

singgah dari blog Incik ben...salam perkenalan n follow u serta wat nakal sikit2 kat sini~~

bobiedanbad said...

as salam..
joint contest d blog saya hadiahnya RM300..

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

orangnya hitam manis dah comel tak terperi, <-----tak tahan betul part ni. ahahaha..

Qila said...

salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

Qila said...

haha...klakar lah...hee~~i follow u..bnyk entry mnarik kt blog awak nih..

mocha pearl said...

creative.. :)

mas.saari said...

singgah lagi sekali n follow kerana sudah mula meminati blog ady budika..

memang terbaiklah!!

cik ayin said...

kawan belog :)