Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, March 30, 2011

Juadah tak sesuai dimakan dimalam hari ~ PUDING MANGO ~

Sebelum lelapkan mata, sempat mengadu kat seseorang bahawa mangga ada baki lagi tiga biji..jadi die terus ungkit pasal hutang aku..ahahaha...die cakap aku masih berhutang puding mango, chese cake dan buger malaysia.. So aku terus menuju ke dapur dan bersiap2 menyediakan PUDING MANGO. bagi melunaskan salah satu hutangku itu :)

Bahan-bahannya :  
Satu pek dadih.
Air 400ml.
Mangga yang dikisar.
Mangga yang dipotong dadu


*Bahan-bahannya

Caranya amat mudah :
  1. Masukkan pek dadih yang telah dibeli kedalam 400ml air..
  2. Kacau hinggah mendidih
  3. Masukkan Mangga yang telah dikisar
  4. Kacau hingga sebati.
  5. Tuangkan kedalam bekas yang telah ditabur sedikit mangga.

*taburkan buah dadu dalam bekas
    6 - setelah dituangkan...taburkan sedikit lagi mangga diatasnya..

* tuangkan kedalam bekas dan biarkan sejuk

    7 - Masukkan kedalam peti sejuk dan biarkan ia sejuk. 


*Inilah hasilnya

So inilah makan malam Ady malam ini..sungguh enak..rasa masam2 manis.. Terima kasih pada insan yang memintanya sebentar tadi.... Hehheheeh..die kata die suke makan puding manggo :)


______________________________________________________



15 comments:

AdiSuda said...

lapaq dah mari..err..err..bak sikit..^_^

Miss Ran said...

nk jugeeee...sdpye...spe la tu huhu

saya bukan tomato said...

wahhhhh~sedapnya !! :D

Sunah Mohammad said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! saya pun suka jugakkkkk!!!!! :p

putrifayad said...

sedapnye..
ujan2 ni cm best je mkn puding:)

Citarasa Rinduan said...

ya ampun....ady...
kak ayu pun suka puding mangga..post kat kulaijaya ady....kempunan kakak ko nanti

Mat Gebu said...

Perghhh.....lawan tokeyy betull..

mr E oSk gurL said...

sedap nya...untung la depa...=)

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaaahhh...elok la makan malam2 Ady oiii...senang nak memerut pagi2...baru pi keje badan pun ringan...hahahahha

diari hidup said...

perghhhhh...meleleh air liur...

~...AmALinA....~ said...

waaaa nak jugakk..pleasee!!!

Hazrina Erin said...

sedapnya!!!~teringin lak nak makan..mana nak cari malam2 ni?T_T

Ana Montana said...

nampak macam menyelerakan je tu..
bak sini ckit..

Zulfikar Hazri said...

Ady.. ko rasa petai boleh buat puding tak? aku teringin nak makan puding petai la...yg lain2 semua nak rebut2 puding mangga ko ni...

ko sayang aku tak??? buatkan la puding petai tuk aku ady.. pleaseeeeee (wat muka comel sambil kedip mata laju2)

"Che Ain" said...

bro..400ml 2 untuk 1 cawan yg bro tunjuk tu k??k mcmnana??