Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, March 2, 2011

Kalau anda rasa anda dah cukup berilmu..apa kata berikan tunjuk ajar? Bukan nak jatuhkan blogger baru :)

Kadang-kadang aku agak terkilan dengan sikap sesetengah blogger ini... Dia cakap die dah lama dalam dunia blogging... Tapi cara die tu menunjukkan die tak la matang seperti yang dikatakan... Aku tengok ramai jer blogger2 yang lebih hebat dari die ni cool jer.... Siap tak lokek ilmu...

◙ "Awak"...Ilmu, kalau dikongsi...ilmu tu takkan berkurang awak..tapi akan bertambah ..percayalah ◙

Aku mengaku, aku memang tak sehebat "awak".. dan sebab itulah aku selalu sangat meminta tunjuk ajar...tapi kalau semua tu disalah tafsirkan? tak rasa berjauh hati ker?? Aku mintak tunjuk ajar dari orang yang lebih berpengalaman pun dijadikan isu..kalau aku nak mintak tolong "awak"..."awak" nak tolong tak??

So kenapa nak pertikaikan cara aku nak dapatkan ilmu...

◙ "Blogger skang senang kan, kejap jer dah leh naik... janji pandai kipas blogger otai..."◙ Aduh...kenapa begitu ceteknya pemikiran awak tu wahai blogger lama??

Aku dah malas fikir dah "awak"... Saya tau "awak" JELES kan :P


Buat semua yang masih baru macam aku...Aku harap kita berblog la secara hemah k..Jgn sampai kata2 nista tu menjatuhkan kita...sebab kita kan suci...wahhh..takde kaitan...

Buat blogger2 lama tu.. kami blogger baru nie nak mintak tunjuk ajar...kalau ada salah tu..khabar2kan k..jangan sampai nak berniat jatuhkan..huhuhuuh...


*beribu dandelion berterbangan diudara, dan tidak hairan dalam banyak2 dandelion itu akan ada dandelion yang mampu terbang tinggi di langit biru :)







...........................................................................


11 comments:

Nurul Afifah said...

xckop ilmu lagi ni..meh la tlg tnjuk ajar~ :)

fRaMe+LenSeS said...

peringatan baek dari kamu.. hohoo.. maceh2.. ;))

AdyBudika said...

huhuh..sama2 kita belajar kan.. :)

dah malas dah nak wat entri macam ni selepas nie..takde guna pun kalau "awak" tu memang jenis tak faham bahasa :)

AMMAR YASIR said...

Tak habis-habis dengki sesama blogger... apalah...

y u y u Z u l a i k h a said...

i loikeee~ jangan suka kondem orang je..

AdyBudika said...

ammar..tau takpe...huhuhuhuhu..

Yuyu...ada salah silap, ady mintak tolong tunjuk ajar :)

Yaya^Pink said...

abg meh ajar yaya..yaya budak baru..sian yaya..abg xsian?sobs..sobs(nanges sambil kua hengus..sapu kat baju abg)

iniialahaku said...

sama2la kita blajar..ok klu naik sama2..tpi klu pkat jatuhkan masing2?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Kannnnnnnnnnnnnnnnn :)

... said...

as salam..
ya,betul tu ady.
di mana2 kita berada,sebernarnya kita tetap berada di tempat yang sama.kita sentiasa 'pijak' pada masa yang sama.bezanya, kita adalah kita, mereka adalah mereka.
pada yang beringat, dia sentiasa akan beringat walaupun ia cuma perkara kecil. kita sebagai satu komuniti yang sama, kalau ada sikap yang macam blogger2 tak professional, bagaimana kita boleh memajukan blog kita. dan tu belum lagi melibatkan diri kita.


tapi adakalanya, bila kita meminta bantuan dengan teguran cara kita, pihak yang diminta tu,lain pula cara pemahamannya.. dan tu yang perlu kita hati2.
tapi kan, cadangan saya aa..
guna bahasa baku..sebab tu lebih mudah.kalau kita tanya cara santai..er..takut silap je,. habis kelepak kelepuk


=_="


saya memang suka bahasa baku

=_="

buku?? yaa.tadi belek2 kat majalah.ada info pasal kerang.maka, kerang tu ada berkaitna dengan kerang saya.dan..
sila tengok2 kerang~

penting tu~
hidup mau lama kan~

^_^

new entry??:

makan kerang? kotornya di mana?

nazrul ashraff said...

ayat last skali kewll..wiii..madah ye kamu..