Sunah Suka Sakura dot com

Monday, March 14, 2011

Petua Dari Doktor Cinta Ben, sesuai dipraktikkan sesiapa saja..

Dalam dua hari ini, aku banyak dapat pendapat dari otai aku yang sorg neh...kadang2 aku tak percaya apa yang aku dengar...tapi memang betol apa yang aku bakal taip dibawah ini adalah nasihat dari Ben.. grr...memang berbakat tol...Ikuti apa yang beliau nasihatkan...

*kekadang cinta hadir tanpa kita sedari..namun apabila perginya cinta itu..baru kita sedar yang kita telah kehilangan cinta sejati..


1 - Kalau dah rasa betol2 sesuai..terus luahkan..jangan nak simpan2...kang org lain rampas...

2 - Ben tanya "ko dah banyak duit ker?" menggigil aku nak jawab..macam bakal bapak mertua aku lak...aku diam dan kata...."errrr...takpe2, nanti aku settlekan" :p so kesimpulan disini, nak kawen bukan pakai kawen jer k..kene ada duit nak kasi anak org makan tu...

3 - Yang nie sangat berdebar bila aku lakukan..aahahahha.. Ben suh aku call mak ayah si gadis... Ben kata kalau nak nampak lebih sopan dan memberi keyakinan pada pihak keluarga pasangan, lebih baik mintak keizinan...Mybe cara ini tak ramai org sekarang gunakan..tapi cara ini yang paling aku suka dan berkesan..cintai dulu mak ayah die..sebelum mendapatkan hati milik anaknya :)

4 - Petua Ben yang seterusnya : jika kita cintakan dia..bebaskan lah dia.. ..beri peluang die untuk memilih cara hidup die sendiri..mungkin masih ada lagi perkara yang die ingin lakukan..so kita sebagai pasanagn ini haruslah hormati keinginan die itu..

5 - Seterusnya, cari masa untuk kita kenali diri die sebaik-baiknya...dan jika ikatan tunang itu direstui kedua pihak..jangan lengahkan...lagi cepat lagi bagus...tapi bagi aku..lebih baik dan selesa tengok die penuhi dulu impiannya...

Sebenarnya aku tak sangka rupanya BEN ni ada tokoh besar dalam memberi nasihat2 cinta neh... So kalau korg rasa ada masalah cinta..korg paksa la Ben bukak kaunter pengaduan pasal cinta k..aku gerenti input yang korg dapat akan berguna..

opsss..Ben..ni untuk yang bujang2 macam aku je kan?? errrr


BEN lepas ni ko buat VLOG kat taman bunga Ben...topik pasal cinta...wahhhh

Dan buat sesiapa yang belum menyaksikan VLOG BEN  interview MAT GEBU...sila intai2 kat ---> SINI


____________________________________________________________________



13 comments:

KuNanGKuNanG said...

mmg nasihat yg berguna tuk org2 bujang cam kite...

KuNanGKuNanG said...

mmg kadang2 kiter terlepas pandang insan di depan kite...bila pluang dah xder baru la tersedar rupe2nye yg kite cari slama ni adalah yg paling hampir ngan kite...

Sunah Mohammad said...

o...macam tu eh...okie, okie..untuk para gadis macam mana pulak? eh!

aDisH.sHidA said...

betul nasihat en ben tu....alangkah bahagia nyer

AdyBudika said...

kunang2..stuju..huuhuhuhuh..sangat2

Sunah..yang tu apa kata sunah try korek2 dari wife ben..grrrrrr

Miss Ran said...

heh tak sgke ade pakar cinte kat sni..hehe buat cerite lagi besh ni=P

~CiK TiNieY~ said...

itu kalau lelaki tu seorang yang gagah dan berani menyuarakan hasrat pada mak ayah si gadis...kalau berani la...mcm abg ady la berani..kan kan?hehe..

tapi mak ayh ni,walau mcm mn pn laki 2,dia hanya nak tgk sejauh mn laki tu serius nak kat anak dia...kalau berani,mmg dia btul2 boleh jaga anak dia...yelah klu dia dh berani buat pengakuan terbuka pd mak ayah si gadis,maknanya dia dh bersedia utk memikul tanggungjawab sbg suami..

pjg pulak komen sy nih...hehe

Citarasa Rinduan said...

ady...
ehem........ewah!!!
kak ayu tumpang bahagia..jgn lupa kak ayu sklrg yer

Violet Blue said...

waa~
x sangke encik ben tu pandai bg nasihat yg mmg sgt bergune.. :)

Sis-Lin said...

serius???? wah2 Tahniah...moga bhgia hgga selamat bertunang...

*jgn pegang2...duduk renggang2..hahahahhahaa

rosmina samin said...

take note :)

Masrini Karim said...

kalo kita cintakan seseorang..bebaskan dia...<errmmm...termenung sejenak...

Mat Gebu said...

Aku setuju dengan ben..tapi aku tabik dengan ko ady...moga semuanya dipermudahkan..tapi ingat yea no "gegirl' lagi for pakcik mat gebu...aku ni 35, ur senior okeyy...aku marah nihh..marahh!!!...