Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, April 5, 2011

Dari Kami Buat Si Tiffin Biru

tiffinbiru lambang pengganti
Jiran sepagar Ben Ashaari
rajin memasak resipi dikongsi
itulah mat gebu empunya diri



Mat, 
Kali nie aku bukan main2 lagi... kali nie aku dengan wajah serius akan berkata2...bayangkan eh....

Mat......
ko tau aku sayang ko.... dan aku tau ko pun sayang aku...kalau tak sayang..tentu  dah lama masukkan aku dalam botol kan??? walaupun macam2 gelaran yang aku kasi..tapi ko masih nak sudi gelak..tapi napenya hari nie ko macam moody...aku tegur cakap aku neh bingka derian...pun ko tak gelak..lawak tau kalau aku sebut aku neh bingka derian.....

Mat......
Surat ini aku karang khas untuk ko tau....kalau ko nak tau..aku sambil karang, sambil aku bayangkan ko..dengan gaya ko yg penuh happy tu..kekadang ko tunjuk jari ko yang bertatahkan delima biru tu..cantik sangat mat..betulll...aku tak main2... cincin tu cantik sangat....

Mat....
ko ingat balik macam mana kita kenal....masa tu aku duduk depan pc...ko pun dok depan pc...ko pakai baju biru...tapi aku?? aku terlupa pakai baju warna ape..Aku tegur ko...kat ym...macam2 kita borak mat...ko terlupa??? aku pun terlupa..tapi saat tu saat yang paling aku ingat tau..errrr...

Mat....
ingat lagi first date kita??? tak leh lupa kan???? aha....aku sampai jer istana ko tu..aku terus menuju ke dapur tempat ko selalu menderhaka... aku rasa puas bila dapat dengar suara ko mat.... Rasa macam....macam...macam ape eh mat?? aku tak tau nak gambarkan...tapi ko tau kan????

Mat.....
ingat tak masa aku balik tu..ko ada bekalkan aku bingka warna hijau...aku makan sepanjang perjalann balik k.l...sikit demi sedikit aku habiskan...sayang nak habiskan sekaligus....sejak hari tu aku jadi makin rapat dengan ko...ko nie periang..baik hati..tak lokek ilmu....

Mat...
banyak lagi kenangan yang yg aku tak leh lupakan...cabaran masak pertama....susu nurse...donut amalina...yis hidup...dalam bus... dalam botol...akak rebit.....abg rimau....banyak lagi la.....mesti ko pun ingat semua tu kan??? huhuhuhuhuuh..ko baik hati sangat...

Aku sayang ko mat......


*aku mintak maaf kalau aku ada salah dengan ko mat..
Jangan diam macam ni lagi.....


Mat bukan aku sorang yang sayang ko.....die ni pun sayang ko tau ...
 ------> Sayang Mat



10 comments:

aDisH.sHidA said...

WAH WAH....DEPA 2...EHEM EHEM..

Sunah Mohammad said...

sedih lak baca....T_T

rozen said...

ha! pak usu ngajuk ke? aiyokkkk!!

Along Usop said...

memang skendel teruk nih.. =p

The Red Rambutan said...

Salam ziarah dari www.mrredrambutan.com :)

Mat Gebu said...

Ady budika...kah kah kah...aku kan lom baca, tapi komen dulu lepas tu klik "like"....laa anak dara aku pun singgah blog ady...anyway thanks a lot Ady Budika, i really appreciate this entry...huhu..

gadisBunga said...

salam singgah.

mat gebu merajuk ke? ape boleh kite buat ek? kalau dia merajuk tak dapat la mak gb baca celoteh dia lagi kat blog dia tu...

putERi-kAtEk said...

hahahhaaha...SAYANG PCM KETAT2

Isteri Yang Comel said...

sayang menyayang.....mesti PCM terharu

cik pulau said...

tacing la pulak baca ni. hahaha