Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, April 20, 2011

Pengalaman dua blogger sesat di Bukit Gasing ( biarkan gambar bercerita )

Seperti yang dijanjikan, Aku dan Si Gajus terus bertolak ke bukit Gasing.. Seawal 9.00pagi

Sempat bergambar kenangan di Pintu Masuk Bukit Gasing

Die neh pun nak bergambar...

So pendakian kami bermula dari pintu masuk ini... Apa yang bakal terjadi selepas ini???

Awal-awal masuk.. Boleh pilih laluan mana kita nak... Excited neh!!!


*Ambik masa untuk minum air sungai yang semulajadi.. Sedap....



Dah nampak sign board ke tempat yang aku ingin tuju.





Inilah jambatan yang menarik sehingga aku sanggup meredah hutan neh..


Hadoi... Tapi malangnya.... Kabel jambatan itu sudah putus.. So tak boleh nak panjat, So kami terus mencari jalan pulang... Tapiiiii... dan SESAT!!!! SESATTTTTTTT




*Si Gajus dah pening bila lost.. Die dah putus asa.. Mujur la aku sebagai abang banyak kasi kata-kata semangat kat dia... Mujur air mata jantan die tak mengalir tadi T.T


Dah la sesat, lepas tu jumpe lak binatang berbahaya neh.. Dalam minda aku, kalau betol2 sesat lama dalam hutan neh... Mesti binatang nie jadi santapan aku.



SESAT sesat pun aku masih cool... Leh ambik gambar dan senyum lagi.. Badan penuh berpeluh dah sebenarnya..



Akhirnya berjaya kluar dari hutan yang tebal itu.. Selamat...

Alhamdulillah, Satu pendakian yang amat mencabar.. Puas hati... Apa pun nanti nak ajak korg yang nak join....BESTTTT walaupun SESATTTTT






20 comments:

leyzajamil said...

haha..ingatkan sesat betul2 sesat sampai masuk berita...main2 eh??

Sunah Mohammad said...

hahahahahahaha...kalo sesat yang betul2 sesat kang naya nak mintak tolong orang maxis jejak tepon..ggrrrr!

Miss Ran said...

erkk dasyat..slamat tak dapat naik jmbatan..mnkutkan je

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo sesat gunalah GPS

hehehe

Anonymous said...

aahahhaha...kesian si gajus... duduk nak nanges...kalo jumpa harimau ady nak wat santapan

Si GaJus!!! said...

sape yg nk nanges td erk?? kihkih..

Nisa' Pasir Gudang said...

sesat...@sunah dah grrrrrr

camne leh klua..ikut sungai eh?

putERi-kAtEk said...

kelakar la....gambar tu menceritakan mcm korang pergi redah semak blkang umah aje...hahahaha......

zuwaidah said...

alaaaaa kasihan hajat tak sampai yek....tak pe, lain kali pelan baeekkk punya.

forever love said...

hahah... cian..

cik pulau said...

ahahaha.. patut kesian ke gelak ni haa..
tapi macam best je..
teringin nak gi trekking kat tmpat cmtu.. lalala~

Ija Zambry said...

erkkk nampak sesuatu dalam salah satu gambar (>_<)

HeziqaMushadadLee said...

haha..kalaw "Abah" sesat,kesian kat "Ummi" taw..hehe kan "Ummi" kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haha..sesat ke ady?tak bw kompas ke?

puteraduyong said...

waaa...bukit gasing...lama tak pegi sana...

Sis-Lin said...

ermm sesat betul ke sesat olok2 ni....huhuhu

tapikan..sekali sekala biaq le sesat..klu x ko x kenal pulak binatang buas dlm hutan tu...hahahahhahaa

eqbalzack said...

lain kali jgn lupa ajak saya sekali tuan..hehe

mama comel said...

hahaha..kesengalanmu terserlah...:)

Mat Gebu said...

ikut petua yg aku bagi...okehh. haha..

Ummi said...

Alaaaa..makan lipan apa kelassss! Paling kurang pun, kejar la pelanduk sekor ke...baru leh duk bermalam2 kat dlm hutan tu Ady..hahahahhaa