Sunah Suka Sakura dot com

Monday, April 25, 2011

Resepi Rahsia Mr Froogy Terbongkar!!!

Macam biasa la kalau keje malam.. So siangnya aku akan tido.. So rutin harian akan jadi terbalik.. Tapi Mr Froogy still buat rutin harian seperti biasa.. 

Aku balik keje jam 8 pagi hari neh... So terus la terlelap ... Sampai banyak call n sms masuk pun aku tak pedulikan.. Sebab aku kalau tido aku akan silent hdset.. heheheheh...

Terjaga dalam petang.. Sebelum asar keyh.. Bukak mata, tengok ada si hijau tu dok buat ape tah.... Sebab nampak dari belakang jer... Macam buat sesuatu...urmmm.. Bunyi macam orang tengah nages pun ade... So aku intai2 la senyap2 dari belakang.. Die neh tak sedar tau aku dah terjaga dari tidur!!!

Dok buat ape Froogy neh?? Sok set sok set sok settt


Lepas tu!!! aku jerkah la kuat-kuat !!!! AHHAAHAHAHA.. jahat tak aku?? die terkejut!!! la la la..suke hati aku tengok die terkejut!!!

Laaaaaaaaaa.. Makan megi sorang-sorang!!!!!


So baru aku tau die rupanya tengah makan.. Sayu pun ade tengok die makan.. Makan meggi jer.. 

Tapi, pelik lak aku.. Mana lak die dapat meggi tu?? urmmm.. Selidik punya selidit.. Dalam senyap die ada beli stok meggi.. Siap sembunyi lagi tu.. Hadoi... Mujur la dah terbongkar....

Siyottttt jer.... Leh lak sembunyi dibalik botol2 minyak wangi aku yang dah habis..


lepas tu aku apa lagi.. Terus rampas megi die.. share..makan.. lapar gak la katakan..ehehehehe.. Sambil-sambil makan aku ada mintak resepi meggi die tuh.. sebab rasanya memang sedap..

So inilah resepi rahsia Mr Froogy...

Meggi Rebus Ala Mr Froogy

Panaskan air masak dalam periuk. Then masukkan telur dan megi... Last sekali tabur serbuk die .. Siap!!!! sedap!!! ( Froogy guna dua bungkus - perisa kari 1 + perisa ayam 1)

Selamat mencuba!!!












17 comments:

meaw said...

tak ley bla,HAHAHAHA.....ingat buat apa si froggy tu haaa :P

senyumSOYA said...

huhuhuh..lapar!! tapi x bley makn megi..dah exam ..tahan2~

darxniq said...

HAHAHAHHAHA...KELAKOR LA KO NIH..MUHAHAHAHHAA...

HeziqaMushadadLee said...

perghh!tu dia!kalaw abang niq dah gelak.jatuh saham..haha

incik mumu said...

pandai froggy kao masak..
patrik ako tuh harapkan soh beli cokelat cadbury jek..
mengade siot..
tapi naseb bek die kate nak imbangkan gula tuh, die soh ako belikan susu marigold HL tuh..
berkhasiat katenye..
hihihi..

elinADNAN said...

encik frogy boleyh jadi chef terkenal laaa..haha

solo molo said...

nie mesti kes Ady tak bagi Froggy makan yang secukupnya...

Rahmad said...

aik frogy pandai masak meggi lak..

macam sedap plak masakan meggi c frogy 2..haha

Miza Yusof said...

cik froggyyy meh sikit megi :)

Sunah Mohammad said...

megi?

Sunah Mohammad said...

megi yang saya wat lagi sedap kot...ahahahahahaha~ :p

Miss Ran said...

typo hehe

erk 2 paket..gemok haha

fasya said...

resepi tu cam biase buat la..haha

ilahjy said...

salam ady.. t.kasih kerana kamu nama kak ilah masuk tv8 hehe..jalilah kamis.. sampai kak ilah dah buat N3 khas pasal tu dalam dapo masak kak..hahah sebab suka. wah kan main kacak en katak tuu kak ilah ada 3 patung mcm ni bukan anak2 yg teruja nak beli tapi mama..sbb masa kecik2 dulu tak merasa..dah tua2 baru nak peluk meluk kekatun mcm ni..hehe..

Anonymous said...

ady jgn buli mr froogy!!!! dok enjoy mkn...main kacau die lak :(

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

efa nur said...

HAHAAHA...cute je mr.froogy tuu..
tp keciannye mkn megi je..hihi