Sunah Suka Sakura dot com

Friday, April 22, 2011

Seharian Di PPUM, Lepak Arja Lee, Top Blogger..

Hari ini sekali lagi aku kene berjumpa doktor..huhuhu

Mula-mula aku kena dapatkan number untuk proses x ray dada aku yang sasa neh... then lepas dapat number...
Giliran nak X Ray

Sementara giliran aku tiba.. Dapat pula panggilan dari sifu aku.. Gosip-gosip sikit pasal isu semasa... Hahaaahahh.. Kali ini topik mengenai handset yang menjadi topik utama.. Hehehhehe.. Dia cakap die dapat lebih 20 sms serentak... Waaaaaa...sungguh ramai peminat tuh :P ( mampos la aku kene keji kalau die baca neh..ahahhaha.. sumpah seranah la...)
Nama aku dipanggil manja oleh seorang jururawat yang comel.. Hehehehe.. Then dalam bilik x ray... Ada sedikit gangguan seksual berlaku

Nurse : Awak, baju awak nie nipis ke tak eh? "
Aku : Nipis-nipis.. Leh jer kalau nak x ray...
Nurse : Awak tanggalkan jelah baju awak tu. Leh tengok gak badan awak yang dikatakan naik 10kg tu.
Aku : gulp!!

So lepas aku dicabuli, aku mendapatkan slip keputusan x ray aku...

Berlari-lari anak pulak menuju ke klinik perubatan 1. Kat sini la aku akan berjumpa doktor yang akan memeriksa dan menerangkan mengenai tahap kesihatan aku yang sekarang... Dan number yang kene kali ini adalah!!!!

Giliran untuk ambik turun doktor..errrr


Ni giliran untuk check doktor


So sambil2 tunggu number aku dipanggil, aku pun curi masa menaip entri ini... Namun aku taip kat word jer..tak terus ke blog.. Sebab kat dalam nie takde coverage lak..

Mencuri masa untuk update entri


Hadoi.... sambil2 tunggu, Aku dapat lihat gelagat pesakit disini.. Antara yang mencuri perhatian aku adalah sepasang suami isteri menunggu giliran..
Sungguh tenang melihat kedua-duanya terlelap.. Namun terdetik sedikit rasa sayu


Kesian Pak Cik ini... Penat menunggu sampai tertido.. Mula-mula pakcik jer yang terlelap.. Then akibat terlalu lama menunggu akhirnya kedua-duanya pun terlelap.. Aku terfikir jugak, mana anaknya eh?? Kesian lak tengok pakcik nie sampai tersengguk-sengguk. Kalau tido, kang terlepas lak number giliran... Tapi aku suka melihat mereka berdua.. Suami isteri yang masih bahagia bersama.. Sangat comel...

Mata aku beralih pula kepada seorang uncle yang terduduk tanpa bergerak di atas kerusi roda, sambil ditemani dua orang lelakinya Si Abang dan Si Adik... Si Abang tak lepas dari mengurut tangan bapanya.. Si Adik sambil membaca sambil memerhatikan ayahnya... Terdetik dihati kecil aku... Sungguh indahnya kalau ada anak seperti mereka berdua.. Terlalu menjaga seorang ayah..

Si Adik sibuk membaca

Si abang tak henti-henti menjaga


Tetapi tiba-tiba satu kejadian berlaku, Si ayah seperti inginkan sesuatu... Dia seperti meracau meminta sesuatu... Bahagian badannya tidak bergerak. Namun hanya menghentak2 kepala.. Aku yang memerhati dari jauh secara automatik terbangun untuk membantu apa yang perlu.. Namun langkah aku terhenti bila fikirkan yang aku kini berada di hospital. Dimana tempat yang dipenuhi dengan penyelamat-penyelamat...

Air mata si anak mengalir, aku terpaksa menahan sebak... Namun tanpa aku perasan air mata ini mengalir jua.. Cepat-cepat aku sapu.. Si Adik seperti membisikkan sesuatu kepada ayahnya.. Si abangnya pula terus memeluk ayahnya.. Sekejap sahaja Para Doktor datang dan terus masukkan dalam bilik pemeriksaan.. Aku cuma melihat si ayah dibawa masuk ke dalam bilik pemeriksaan.. Si adik seperti terlalu risaukan ayahnya... Dia sudah tidak peduli tentang air matanya yang membanjiri kelopak matanya.. Dia tidak pedulikan lagi orang sekeliling.. Mahu saja aku mendekati si adik.. Namun tiba-tiba number giliran aku dipanggil...

Namun aku berharap, Si ayah dapat diselamatkan...

Hadoi....lama gler nak tunggu turn... Num lak bersepah2 lompat..


Di bilik pemeriksaaan... Doktor menerangkan mengenai kesihatan dan x ray yang baru aku buat sebentar tadi.. Alhamdulillah... Doktor berkata mengenai sesuatu yang positif.. Doktor berkata bahawa aku tidak perlu lagi bergantung dengan ubat. Namun jika aku merasa tidak sihat.. Aku perlu segera mendapatkan rawatan dan doktor turut akan membekalkan ubat sebagai langkah berjaga-jaga....
Alhamdulillah... Inilah yang aku ingin dengar setelah hampir setahun aku terpaksa bergantung dengan ubat.. Harap selepas ini aku tidak terlalu bergantung pada ubat lagi...
Aku akhirnya selesai proses pemeriksaan untuk hari ini.. Alhamdulillah.. Kesudahan yang buat aku gembira...

Ok nak terangkan sikit pasal x ray aku neh.. Ahaahhaha.. Sebelah kiri tu x ray yang tadi... Yang sebelah kanan tu lak yang 6 bulan lepas... Yang dalam bulatan tu tempat kuman merebak..ehehhe... So kita leh tengok yang hari ni punya sudah kembali pulih.. berbanding 6 bulan lepas dimana banyak tompok puteh.. So sayangilah paru-paru anda.. JANGANLAH MEROKOK.. Yer Kirin Selama Perak! :P


Kat luar hujan mencurah-curah.. Jadi sekali lagi aku ambik ruang untuk menaip.. Almaklumlah.. Merempit jer kalau nak datang PPUM neh.. Lebih cepat dan mengelak dari kesesakan...
Sambil menunggu hujan berhenti... Aku makan di cafe.... Dan inilah juadah yang sempat masuk dalam perot aku... Ahahaahh.. Namun aku terbayang jugak la penkek Mat Gebu semalam... huhuhuhuhuhu...

Mee Goreng dan Buger Malaysia menjadi santapan

Ok ok... Hujan dah reda neh.. Aku nak balik... Time korang baca entri ni... Aku dah selamat sampai rumah...hehheheehhe....

Dalam lepas maghrib.. Dapat call dari seoarng kawan.. Mungkin ada yang kenal dan ada yang tak kenal dengan mamat neh. Arja Lee. Ajak lepak kat teh tarik place.. Biasa la..lama tak jumpa last jumpe rasanya dua bulan lepas kot...  Lepak kejap jer.. Sebab die ada lak urusan dengan drama bersiri yang baru.. Masih dalam perbincangan.. Namun jalan cerita die amat menarik..hehehehe.. Nantikan...

ARJA LEE - Pelakon ...dalam botol

Sebelum tutup entri.. Hheheheheh... Nak pomot sikit.. Sapa yang sudi nak vote Ady ...Sila2 la singgah SINI k.. Just click vote tu..ehhehehe.. Tak paksa  :) tapi jangan la biarkan ady dapat num last..ahahaha ...Nak buktikan yang Ady masih baru tapi berani gak mencuba.. Sekali lagi... kat ---> SINI dan click VOTE k :)



20 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat malam ady..
inilah situasi yang sentiasa kak ayu lalui bila temujanji yang en zalie lalui...
dah sebati pada kami.. bantu membantu dan saling mengenali....
kadangkala bila dapat tau pelbagai penyakit orang...
lagilah rasa syukur sebab diri sihat waafiat

PS: alhamdullilah..kamu semakin sembuh....tahniah dik

cahaya said...

alhamdulillah..
dh smkin shat pon abg..
errr..
sedih la plak bca yg si abg n si adk 2..:'(

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dengar tu kirin selama perak... xlarat nak bising dah kat dia...

ketegaq haha

HeziqaMushadadLee said...

syukur abang ady dah sihat even adek tak taw abang saket ape..hehe

cik heroin said...

mcm2 gelagat kita boleh tgok dkt hospital. bla tgok smua tu barulah kita ingat mati.

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah..seronok lak baca...err..

c-tea said...

wah..berita baik..syukur

putERi-kAtEk said...

JANGAN ISAP ROKOK.......BAIK ISAP MERIAM.....KEBABOOOM

Zulfikar Hazri said...

wahh bagus2, dah baik ye... nanti kita lepak sama lagi ady.. sorry aku bz sangat seminggu dua ni, tak sempat lepak ngan korang... eh...mee goreng tu sedap... tapi sedap lagi nasik beriyani kat kondo ko tuuu hahahaha

Si GaJus!!! said...

adehh.. Ang follow up smlm erk.. Lupe r.. Ak keje ptg smlm.. Mcm2 kesah ko erk..hehe.. Alhamdulillah.. Ko da brtmbh sehat.. T bleh r pnjt mmanjat..haha

kemei said...

hargailh dia sementara msh ada....dugaan akn dtg utk setiap insan....jg lh mkayh yg sakit.....disamping kita dpt phala dr NYA...

http://kemeiii.blogspot.com/2010/02/dugaan-kesabaran.html

BCA LH..saat sy diuji olehNYA dulu~...

bersama kak Es said...

alhamdulillah...moga terus sembuh. Sayangi dan jagalah baik2 amanah Allah eksss :)

Idah said...

baca sampai habis...terharu ada, sedih ada, btw alhamdulillah kamu dah sihat ya...alhamdulillah sekali lg. Mcm tu lahh penantian satu penyeksaan.mana2 hospital pun macam tu..menunggu3 tak habis2..last2 seharian kat sana..

Miss Ran said...

er dasat gak kesan rokok ni

da skit br nk benti..haish

erm sedih pasal si ayh td

Norasikin said...

Mana2 je sanggup update entri. Kalau saya, tak de coverage, saya korek idung je la. memang kental la

**::CIKNUURUL::** said...

alhamdulillah,dh xisap rkok,.heheh,.

darxniq said...

tu la jgn merokok..hahahha..aku nyer paru-paru kanan dah 30% merebak ....x lame lagi mati r aku....

erkkkk...xmo mati!!..

Anonymous said...

Cheers!!!!

Anonymous said...

Cheers!!!!

efa nur said...

moral of the story.. :))