Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, April 3, 2011

Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 2

Untuk tiga kumpulan yang berjaya di SINI, ini cabaran kedua.

1. Buat entri tajuk seperti di atas.

2. Letak banner game Survivor Sakura Budika dan linkkan ke entri ni.


3. Anda diminta membuat pantun berangkaian...pastikan dua baris akhir pantun blogger pertama sama dengan 2 baris awal pantun blogger selepasnya.

4. Rangkap pertama kami sediakan seperti di bawah...rangkap kedua disambung oleh ketua kumpulan, kemudian diikuti ahli kumpulan seterusnya.

buah salak ditepi singa,
singa makan terlahap-lahap,
budi bahasa amalan kita,
jangan suke nak ngendap-ngendap.

5. Pastikan ketua kumpulan meletakkan link blogger kedua, blogger kedua meletakkan link blogger ketiga dan seterusnya sampai blogger kelima.

Contoh:

Pantun dalam entri Blogger 1 : 
budi bahasa amalan kita,
jangan suke mengendap-ngendap,
...............................
............................... 
sambung di SINI (linkkan entri blogger kedua). 

dan seterusnya (blogger 3, 4, 5)... Maksudnya ada banner, pantun dan link sahaja dalam entri tu, ok?

6. Pantun tak kisah tema apa, asalkan tak sentuh sensitiviti.

7. Last sekali, ketua kumpulan hantar url ke entri ni.

Selamat berkarya...



6 comments:

Miss Ran said...

adeh ketua ilang

nora amila ghazali said...

bestnyer.. rugi tak dapat join.. sob3..

Miss Ran said...

tak paham...kire ketua kene kopi paste skali kan..da tu link nk bg tu link pst membe2 sal pantun je la..ke link blog je

Norfa said...

http://www.norfanil.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_03.html

KyêrulL said...

http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_03.html

solo molo said...

http://solomolo.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_03.html