Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, May 22, 2011

Ady Budika , HYDER JAMAL dalam MASKULIN Jun 2011

Pagi tadi keluar beli barang rumah yang dah kekurangan.. Pusing-pusing la Tesco Mutiara Damansara... Banyak jugak berhabis... Selepas membayar kat cashier, mula melangkah keluar... Mata meliar memerhati kedia buku, tercari-cari sesuatu.. NAH!!!! Ade pun MASKULIN Jun 2011. Tak pernah pun nak beli majalah macam neh, tapi kenapa plak hari ni aku pelik? Ambik majalah, bayar dan terus masuk kete.

Dah sampai rumah aku terus belek-belek majalah ini, dimana isu khas yang dipaparkan adalah mengenai disebalik Pencarian Lelaki Maskulin 2010/2011... Apa kaitan Ady dalam majalah ini?? Jap-jap nak belek dulu...

MASKULIN Jun 2011


Belek-belek mencari sesuatu


Nak tahu kenapa aku beli majalah ini pada bulan ini? Sebenarnya aku membeli kerana ingin mengetahui disebalik Pencarian Lelaki Maskulin 2010/2011 dan mengapa Hyder Jamal dipilih menjadi juaranya... Bukan ade gambar aku pun dalam majalah neh. Ahahahaahhaha.

Untuk kali ini :

Juara : HYDER JAMAL
Tempat Kedua : Rain
Tempat Ketiga : Ben

Kat majalah ini kita boleh tahu mengapa Hyder terpilih.. So tunggu ape lagi? Sila dapatkan majalah ini dikedai-kedai berdekatan..

Namun apa yang dapat aku lihat kat sini , mungkin pencarian ini bukan hanya semata-mata melihat dari segi penampilan luaran namun melihat juga dari segi perhubungan sesama peserta, semangat yang ditampilkan, ketekunan, kerajinan, usaha yang berterusan dan lain-lain.

So kat sini nak letak sedikit detail Hyder 

Siapa sangka seorang yang simple dan selekeh sebelum menyertai PLM ini berjaya memengang gelaran Ikon Lelaki Maskulin 2010/2011 dan Hyder berjaya mengubah penampilannya.

Nama penuh : Mohd Haidar Jamal.
Umur : 27
Tinggi : 184cm
Berat : 83kg
Adik-beradik : Bongsu dari 3 beradik
Pekerjaan : Usahawan

Yang menarik pasal Hyder :
  • Nampak pendiam, tapi kalau korang tegur die kat facebook die ker, in real ker.. mesti die akan layan punya la..
  • Pemain bola sepak yang handal
  • Pandai masak macam Mat Gebu... Errr.... macam... macam Ady gak kot.. la la la
  • Teman serumahnya juga finalis PLM 2010/2011.
  • Jangan terkejut kalau tiba-tiba jejaka ini menjadi penyanyi atau menghiasi kaca tv anda selepas ini, kerana dia dalam usaha memantapkan diri dalam bidang seni..
  • Langsung tak terlintas akan memenangi pertandingan ini.
  • Pada Ady wajah die sesuai bawak watak penjahat gak.


"KEMENANGAN BUKAN SEMATA-MATA PADA NAMA, NAMUN IANYA SEPERTI SATU TANGGUNGJAWAB YANG TERPAKSA KITA GALAS " - HYDER JAMAL

Ada iras gak kan Hyder dengan Bront neh !!
Sumber google

Tahniah buat semua pemenang... Terutamanya Hyder.. jalan dah terbentang dihadapan... dan cuma ko yang akan mencoraknya.. 

Sesiapa yang berminat bolehlah mendapatkan Maskulin Jun 2011..

Sesiapa yang nak kenal Hyder dengan lebih rapat, leh add facebook dia kat ---> FACEBOOK HYDER



10 comments:

Rozuan Ismail said...

yang tak fahamnya apa kaitan dengan ady udika?err.

FAHMI said...

kalau aku join,ada peluang nak menang tak?haha

ieda CUMA said...

sp tuh? x kenal pon.. hahahahaha...

waN Mohd Salim said...

erkkkkk ape kene mengena pulak ngan bro ady budika eh .. huhuhuhu jelaskan tulun

Khairul Anam said...

sure mau beli itu Mag.. hehehehe =)

mas saari said...

ingatkan ady salah seorang lelaki maskulin itu...hehehehe

~~zAnAfAhMi~~ said...

mcm anak mami si Hyder tu, ada rupa pelakon...tak ingat sape.

Sunah Mohammad said...

gambar kedua tu, mata dia tengok kamera la...spoil je, patut tengok magz tu...ish ish ish..

Double N said...

muka perokok tegar.. bibir biru gula.. kan? hahahha

HeziqaMushadadLee said...

owh,baru taw ady budika terer masak..HAHAHA