Sunah Suka Sakura dot com

Tuesday, May 24, 2011

Aku Tak Senang Duduk Bila Ada Orang Tak Puas Hati!!!

Semalam ramai komen cakap Rendang yang Ady masak macam kari.... Tak senang duduk, tido pun tak lena.. So hari ni terus ambik keputusan masak sekali lagi..Aahahhah, pada mulanya nak masak sambal ayam jer. Namun masih terbayang komen-komen pasal Rendang ayam semalam tu... So Ady try lagi sekali...

Tapi masih berdukacita, terlebey minyak la pulak.. Dah la masak sotong goreng kunyit gak, berminyak gak.. Hadoi.. Tak puas hati gak, namun upload gak..Ahahahaha.. Banyaknya "gak". Inilah juadah makan Ady hari ini.. Jum join!!!

Kali nie tak nampak macam kari kot no? Tapi berminyak sangat la plak

Sotong goreng kunyit pun berminyak... Hadoi... 

Macam biasa la.. Malas nak taip resepi.. Heheheeeh.. Tapi yang goreng kunyit tu, Ady letak kiub ayam.. So rasa die lain sikit dari goreng kunyit yang biasa :)







10 comments:

Sunah Mohammad said...

okehhh...kali ni nampak macam rendang..saya suka makan rendang..jadi sila mahirkan diri masak rendang..ahahahah~ larikkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Miss Ran said...

cakap kat orang atas..masak sendiri la

buli orang lain lak...ady!!! good job...tepuk2

not irene said...

mujur saya tak begitu malu kerana pandai juga masak walaupon tidak sekerap kamu.

mungkin saya perlu menjadi juri rasa setiap masakan kamu untuk memberikan markah penuh *(disamping dapat makan free selalu) :P

Sis-Lin said...

kurangkan minyak ye lepas ni..jaga kesihatan..tp klu dh depan mata..aku sental jugakkkkkkkk

Rozuan Ismail said...

kalau wan,wan bw=edal je semua.nampak sedap.tapi ok je nampak macam rendangdah tak nampak macam kari =)

shida anwar said...

amboi org atas sekali tu..ngeeee...

izyantyPersonalTaste said...

rajinya masak,by the way memang best masak sndiri dari beli kat kedai

b a m b a m ' s said...

hahahahha..memang betol lar rendang ayam ko tuh mcm kari!!!

tp yg latest nie mcm ayam msk 'pindang' lak..hhahahahah..

mama hani said...

laparnyA...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehehe..masak ikut citarasa sendiri lor ady.LM punkadang2 akan msk rendang yg mcm kari atas permintaan encik suami.dia nak ada kuah2 sikit tuk cicah dgn nasi impit.

tp rendang yg hr ni nmpk sgt mengancam.bab minyak tu hati2 okey..tgk ady selalu masak terlebih minyak.hr tu msk sayur apa ek..minyak pun terlebih.kesihatan tu penting !