Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, June 30, 2011

Wayang Transformers Dengan Froogy [ Tiket Movie Free ]

Hari ni gi tengok transformers dengan froggy dan kawan-kawan.. Taknak review... Cuma nak bagitau yang kitorg TERbawa balik spek 3D die.... SEKIAN...

Spek 3D tersebut sudah menjadi milik Froogy

Pasal cite neh... Kalau korang nak tengok, sila-silakan la yea.... Tak rugi pun kalau tak tengok...Dan kalau ade sape-sape yang lom tengok Green Lantern tu... Nak tiket free tak?? PM me please...heheeheh



Wednesday, June 29, 2011

Setiba di persimpangan... Langkah kita tak lagi sehaluan...

Thanks kat yang sudi menyumbangkan suara...
Kene dengar banyak-banyak kali baru leh jatuh cinta kot.. 
Ahahahahahaa... So sila dengar banyak-banyak kali!!!

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Alyah - Tak Mungkin Kerna Sayang



Dulu Budak Astro Maki Aku...Hari Ni Dapat Warning KRU Studios Lak...

ATTENTION
We have received copyright complaint(s) regarding material you posted, as follows:
from KRU Studios about kisah dongeng stacy - adybotak
Video ID: r_WaLNVY6uY

Please note: Repeat incidents of copyright infringement will result in the deletion of your account and all videos you have uploaded. Please delete any videos for which you do not own the necessary rights, and refrain from uploading infringing videos.

If you are unsure what this means, it is very important that you visit our Copyright Tips guide.
If one of your postings has been misidentified as infringing, you may submit a counter-notification. Information about this process is in our Help Center.

Please note that under Section 512(f) of the Copyright Act, any person who knowingly materially misrepresents that material was disabled due to mistake or misidentification may be liable for damages.
For your reference, a copy of this message has been sent to you via email, and can also be located in your Account Warnings page.

Berikutan video stacy - kisah dongeng yang aku upload kat youtube..



Wordless Wednesday !

Rindunya kat Cookies....



Tuesday, June 28, 2011

Monday, June 27, 2011

"GIVEAWAY: eqbalzack's fan page LOGO!"





Klik ---> SINI untuk mengetahui apa yang sedang berlaku


*Support... Kalau dapat, kira rezeki.. Janji.. ko telah banyak mengajar aku pasal blogging dan blogger beb.. Sikit bagi ko tapi besar maknanya pada aku.. Thanks again..



Aku Tak Sehebat...


Aku tak sehebat dia...
Insan yang bijak berkata menggunakan akal,
Menggunakan madah, menggunakan jiwa...

Kerna aku...
Insan daif yang bertindak menggunakan emosi
Menggunakan nafsu, menggunakan naluri...

Aku tak sehebat dia...
Insan yang jadi idaman setiap hawa,
Jadi bualan sesiapa saja, disaat dan ketika...

Kerna aku...
Insan lumuran dosa lama,
Yang sentiasa dibayangi peristiwa silam nan derita,
Jijik pada pandangan sesiapa saja...

Namun...
Insan jijik dan dosa ini jua...
Punya naluri hati dan rasa...
Jauh disudut hati berkata
"alangkah indah jika diterima diri ini seadanya"

Terkadang...
Diri ini ingin pergi kesatu sudut yang jauh dari semua mata,
Menangis dan menangis hilangkan rasa duka,
Tanpa dilihat dan disinis lain pena,
Namun... aku masih tak berdaya....
Kerna salah silap lagi bualan manusia...

Adilkah ini semua???
Diam lebih baik dari berkata....



Kecil Jangan Disangka Anak...

Aku cuma jadi diri aku.. Kalau rasa tak leh terima cara aku... aku tak leh nak paksa... Percayalah cakap aku...


  Untuk berubah dan untuk menerima kekurangan seseorang adalah perkara yang sama sukarnya... 


Jadi jika rasa diri dah cukup hebat.... Jangan biar rasa ego mengenainya makin berleluasa.. Setiap orang ada cara masing2... Jangan sampai rasa hormat bertukar menjadi dendam kesumat..


Jika sejarah hitam menjadi idaman setiap orang.. Perlukah kembali ke titik hitam itu?


Sama-sama kita fikirkan!!!



Sunday, June 26, 2011

Perjumpaan 3 Sahabat Blogger [ Biar Gambar Bercerita ]

Mula-mula cadang nak gi dengan Norfa... Buat kesekian kalinya tak leh nak jumpa adik yang sorang neh.. Kete takde la plak pagi neh... So terpaksa la merempit sorang-sorang.. Maafkan abang Norfa...

So perjumpaan kali ni cuma Ady, Dim, dan Amir...Jumpa pada pukul 12.30tengahri kat depan GSC.. Then gi movie... Cite Dylan Dog...  Kemudian kami gi makan :

Makan tengahari bersama.. Best sesekali leh makan dengan kawan-kawan neh


Aku terlupa nama die.. Tapi main order jer.. Sebab tengok Dim tak order.. So ni kira untuk die la.. Tapi kami gak habiskan


Dim, Ehem-ehem dan Kopiolaici( Amir )


Menuju Ikano Power Centre


Hari hujan.. So ada banyak masa lagi nak borak..


Aku yang happy leh lepak bersama2


Thanks buat dua orang sahabar blogger ini...

Maaf kat :
Norfa T.T





Saturday, June 25, 2011

Senarai Terkini ( GA LONDON )

Berikutan  GA --->  Ole-ole dari LONDON

Grrr..... Tak sangka ramai sudi join... SEtakat ni inilah jumlah yang menyertai... Memandangkan jumlah penyertaan yang ramai ini.. Ady berpendapat untuk meningkatkan hadiah dari 20 kepada 30 orang...  So pastikan number anda.. Encik Random akan memilih pemenangnya nanti..
  1. http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  2. http://coretanharapan.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  3. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  4. http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  5. http://ceritasyarafina.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  6. http://azwazeemohddaim.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  7. http://cerytara.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  8. http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  9. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  10. http://birumuda91.blogspot.com/2011/06/segmenady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html#axzz1Q6QJyU00
  11. http://depalma-sp.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  12. http://www.sunahsukasakura.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  13. http://letopkeypad.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  14. http://chayapengawal.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  15. http://heziqamushadadlee.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  16. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  17. http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  18. http://anakgadischot.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  19. http://akudanchenta.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  20. http://linmdnoor.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  21. http://adrianaizat.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  22. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  23. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  24. http://alongusop.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  25. http://amniey91.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  26. http://eddysyrol.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  27. http://lalabiela.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  28. http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  29. http://topimagine.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  30. http://noraamila.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  31. http://natsumiakira.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  32. http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  33. http://sarahnaiemah.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  34. http://iffahizzati.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  35. http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  36. http://najihahfara.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  37. http://hudaaincloudnine.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  38. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  39. http://hqfizulhqkim.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  40. http://theplainyard.blogspot.com/2011/06/plain-segmen-ady-budika-nak-kasi-ole.html
  41. http://www.mohdkhairi.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  42. http://umealong.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  43. http://www.rafinamimi.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  44. http://mutiaranolangacontest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  45. http://komputer-milikku.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  46. http://aremieroul.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  47. http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  48. http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  49. http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  50. http://amiraliyanacaribelog.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  51. http://hafizalpazin.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  52. http://solomolo.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  53. http://nanakimie.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  54. http://naklempang.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  55. http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  56. http://bittersweetsoursaltylife.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  57. http://nadihati.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  58. http://winnashinta.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  59. http://sitiatikah.com/2011/06/24/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london/
  60. http://cikpuanmuda.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  61. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  62. http://jaajahatga.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  63. http://islandofdim.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  64. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  65. http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  66. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  67. http://asyifamustaffa.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  68. http://mummy2k.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html#links
  69. http://marinafazli.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.htm
  70. http://deeladybee.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  71. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  72. http://norasiahnasir.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  73. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  74. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  75. http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  76. http://khadiah.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  77. http://asmakghazali.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  78. http://lassierose.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  79. http://yana-feehily.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  80. http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  81. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  82. http://yslgalz213.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  83. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  84. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  85. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  86. http://areda91.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  87. http://mizzanies.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  88. http://kontestaje.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  89. http://atienabila.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  90. http://heyluvika.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  91. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  92. http://nabilaazmi.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  93. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  94. http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  95. http://syahmitembam.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  96. http://bbyuya.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  97. http://diannasgtbaik.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  98. http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  99. http://ibnunaeem.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  100. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  101. http://www-positive-broad-spectrum.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  102. http://luvilmi.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  103. http://ohaza.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  104. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  105. http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  106. http://efagurlz.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  107. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  108. http://choco5991.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  109. http://neaflerida.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  110. http://diarycntlife.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  111. http://imnabilawahab.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  112. http://deepylo00p.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html?zx=1ddcc3a92763c49c
  113. http://annurgiveaway.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  114. http://alynnnyzaa.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  115. http://cik-bulan.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  116. http://issmyle.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  117. http://nisamenaip.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  118. http://contest-and-giveaway.blogspot.com/2011/06/egmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  119. http://maisaracute.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  120. http://tomatokering.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  121. http://freedomssons.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  122. http://ladyafiefa.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  123. http://aisyahabd.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  124. http://maznie-blogsaya.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  125. http://majirashid.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  126. http://suhailisarif.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london/
  127. http://segmentandgiveaway.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  128. http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  129. http://kringg.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  130. http://asyrafpunyer.blogspot.com/2011/06/ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari-london.html
  131. http://bicarahatidia.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  132. http://tikalatiff.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  133. http://ishikosworld.blogspot.com/2011/06/183-segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
  134. http://akupunyepasalaaa.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  135. http://www.tehuzz.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  136. http://diarikukehidupanku.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  137. http://contestdansuzlin.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  138. http://hidupdaku.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  139. http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  140. http://ashafanie-mylife.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
  141. http://nurulammarminho.blogspot.com/2011/06/segmen-ady-budika-nak-kasi-ole-ole-dari.html
Thanks sudi sertai... Ada lagi sehari... Mungkinkah penyertaan akan bertambah...



Bila Jiran Jadi Remy Ishak, Jiran Sebelah Jadi Le Nurkaseh

Terima kasih kepada silent reader - Farawahila Ahmad 
SAYANG AKAK FARAWAHILA AHMAD!!!!!



Apa Yang Ada Untuk Makan Tengahari Lelaki Bujang Ini?

Ini jer!!!!
Ahahahahaha...

Hati-hati.. Lepas ni pinggan hadiah Sis Lin ni akan jadi prop dalam setiap masakan aku :P

Alhamdulillah... Ada gak rezeki nak makan untuk hari ini walaupun sekadar sambal ayam kicap dan telur goreng :)
Selamat menjamu selera untuk semua!!!

*************************************



Friday, June 24, 2011

Bubur Jagung Bujang - Senang... ( Bukan Bujang Senang )

Balik keje agak awal hari ini.. Alang-alang dapur dah lama tak berasap, so ambik keputusan nak masak bubur jagung!!!

Nampak macam cornflakes yg letak susu.. tpi ni masih dipanggil bubur jagung k!!

Bahan-bahan

  • Jagung pek
  • gula melaka
  • gula
  • santan
  • air

* Sukatan semua bahan pakai agak-agak jer :)


Cara penyediaan :
Letakkan semua dalam periuk.. Tunggu sampai agak-agak dah masak.. So siap!!!

SELAMAT MENCUBA!!!
SAPE-SAPE NAK SILALAH KE BLOK G-3-19



*********************************



Michael Jackson Song Request !!! Tolong Ady leh??

Bagi memenuhi tuntutan kerja,  Ady nak mintak tolong kawan-kawan ke facebook ini ---> 8TV NITE LIVE... Dan hari ini kami ada meminta kawan-kawan memilih sebuah lagu M.J untuk dimainkan di 8TV NITE LIVE  esok malam ( 2nd death anniversary )... Kawan-kawan tolong eh support show ni.. Hhehehehehe...

Sunah sudah buat pilihan die kat sane.. Anda leh tengok lagu ape die nak.. Hehehhehehe

KAT ----> SINI





Thursday, June 23, 2011

Nak Buat G.A Gak La Sempena....

So nak cari 20 orang yang sudi terima hadiah dari Ady sempena Ady yang akan berangkat ke London minggu depan... Pemergian kali ini adalah atas urusan suka-suka... 

London

Eh... bukan London... Tapi Bandung jer... 

Bandung

Heheheheheeh... Thanks kat ---> Blogger Inisebab ada menerangkan pasal GA... dan ilham ini datang dari apa yang pernah die buat.. Thanks lagi sekali... Dalam sedar atau tak aku dah banyak belajar dari ko beb!!! 

So apa yang perlu anda buat mudah saja... 
  1. Buat entri tajuk "SEGMEN  : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London"
  2. Letak header Ady ni dan linkkan entri tersebut ke sini.
  3. Dalam entri cuma jelaskan macam mana la boleh terjumpa blog adybudika.com ini... (ringkas je k )
  4. Dah publish entri tu, post link kat entri ini k.
  5. Pemenang Ady akan pilih guna random.org sehari sebelum Ady berangkat. (so leh bajet siap2 hadiah yang sepatotnya dibeli)
#Tutup Ahad - 26 Jun 2011 - 6.00 petang

* Hadiah die berupa barangan dari Bandung... Tak dapat nak publish lagi gambar hadiahnya sebab lom sampai sane.. :)  ( pemenang dipilih random )




Spontaneous Thursday #1

Aku pernah potong jari kakak sulung aku!



Best ke buat blog ni , wahai En BEN oooiiii ? Boleh dapat ke hadiah dari Eqbal kalau blogging?

Persoalan rakan
Kawan aku ada kata... " Ady buat blog nie bukan ker untuk kita expreskan diri kita ker? Aku hairan tengok korang... Ada jer entri yang emo2 sikit.. korang nak hentam-hantam die... Biar la die nak emo-emo... Korang rasa best ker hentam-hentam orang macam tu?"

Aku dah kurang blogging ( pengakuan ikhlas )

Aku Dah Bosan 
Tapi kalau nak tanya aku best ker tak buat blog neh... Dari pendapat pribadi, Ada naik turun.. Kadang-kadang aku suka nak buat entri.. Kadang-kadang amat meluat nak up entri.. Pasal hentam-hetam blogger lain tu.. Tu terletak pada cara masing-masing la.. Kalau dengan cara tu die dapat kepuasan dalam blogging.. Teruskanlah.. Jangan sampai buku bertemu ruas dah la :)  Sebenarnya sekarang aku banyak menghabiskan masa untuk lihat dan intai-intai blog milik orang lain... Sebab aku macam dah bosan sikit melihat segelintir blogger yang mahu saja lihat rakan blogger lain jatuh... Bosan la nak up entri.. Kang ade jelah yang kata kita nie berpuak-puak la... Kita nie nak join blogger otai je la... Kita nie bajet diva la.. Kata kita nie stim la.. opsss...yang nie kat facebook... bukan kat blog... ( aku siap blog budak yang lucah-lucah kat facebook tu )


Tips Blogger Itu
Baru-baru ni aku dapat tips yang amat berguna.. Sangat-sangat berguna.. Dari seorang yang aku rasa hormat dan apa yang beliau katakan itu amat ada baikknnya.. Dan insyaallah apa yang dinasihatkkan itu akan aku praktikkan sampai bila-bila... Nak tau apa nasihat itu?? Huuhuhhu..kena mintak izin kat tuan punya pendapat dulu la :)

Kalau nak tau best ker tak blogging ni.. lebih baik tanya Ben jer!!! die dah jawab untuk korang tu ha :

BEST TAK BLOGGING.... Korang dapat tahu best ke tak ....

Kalau blog gak kita leh dapat macam-macam hadiah tau... Serius... Nak gak hadiah menarik?? Apa kata kita sama-sama rebut hadiah yang telah Eqbal tawarkan tu... Heheheheh.. Aku pun nak hadiah tu!!! Macam mana nak menang??? :

Mengendap sini yuk --->GA EQBAL



*********************************





AKU TERINGIN NAK HACK BLOG

Klik header untuk join

Nak hack blog Mat Gebu  jer!!! Biar aku jer ambik alih blog masak2 tu lepas nie.. Mat dah kene pencen!! Sila baca dengan nada paling sedih!!!!!!!

GELAK JAHAT!!! WARGHKAKAKAKA





Wednesday, June 22, 2011

Kisah Dongeng [Lirik dan Official MV] - Tersentuh Lihat Clipnya T.T

Pernahkah kita terdetik yang kita amat tidak sesuai untuk berdampingan dengan dirinya?? namun kita masih ada sekeping hati yang sukar untuk kita mengertikan T.T 



Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Lirik/Lagu: Edry Abdul Halim



Tuesday, June 21, 2011

Aku Jatuh Cinta Dengan Dia... Mencintaiku Dengan Seadanya...

Aku tak berdaya... Sekali lagi aku jatuh cinta dengan lagu stacy...






Monday, June 20, 2011

Maaf Jika Blog Ady Mengganggu Malam Ini...

Maafkan Ady jika background muzik Ady mengganggu anda malam ini... Sengaja nak kembalikan Ady yang awal-awal blogging... Dimana lagu background ini menjadi trademark Ady...




Dia Adalah Penulis Berbahasa Indah.... Aku Peminat Tulisannya Sejak Dulu... Dialah.....

Bersepah-sepah lak bilik aku... Dah la aku tak suka sepah... Ahhh... Sebelum aku balik kampung nak la kemas sikit meja aku yang bersepah ini... Jeling meja roomate aku... Lagi la bersepah... Dia lak masih terbongkang atas katil tu... Hujung minggu la katakan... Ape la yang bersepah sangat meje die tu... 

Ambik peluang untuk belek apa yang bersepah kat meja roomate... "Fitrah???" Aku takkan lupakan puisi penuh indah itu... Puisi yang dia tulis diatas sehelai kertas dan kemudian dia renyukkan... Hati makin meronta untuk belek-belek kertas yang direnyukkan diatas meja milik roomate.. Semuanya karya indah yang mungkin buat aku tak percaya itu adalah hasil karya roomate aku yang... yang... yang....terkenal dengan sikap mat rempit...mat jiwa kacau...mat hati kering... tersenyum aku didalam hati membaca segala karya yang bersepah itu.. Aku kumpul dan aku simpan... 

Final break... Roomate aku nak balik Perak, die rempit jer balik Perak.. Aku dapat sms dari die cakap die nak balik dulu dan mintak maaf kalau ada salah silap... Sampai sekarang aku takkan lupakan sms itu.. Sepanjang jadi roomate, inilah sms yang paling aku rasa tersentuh... Lagipun masa tu aku dah tau, sem depan aku bukan lagi menjadi roomate die... Sayu gak rasa pagi tu.. Bertambah sayu bila ada satu puisi lagi tertinggal kat atas meja die.. Mungkin sempat die karang sebelum die bertolak balik ... Dan inilah karya tersebut :

Puisi yang banyak terkesan kat dalam diri aku.

Dan kenangan puisi-puisi itu kembali bila aku dapat satu komen cari gaduh..  Kat entri ini ---> TAJUK PANAS. Mintak pulangkan kembali hasil karya die... Masih dengan mamat ganas rupanya roomate aku neh.. BRUTAL... Ahahahahahah... Mungkin kalau ada kawan-kawan sekolejku kat UUM yang baca entri ni pasti akan tersenyum sebab mereka akan lebih mengerti .. Aku dan Tam dua insan yang amat berbeza... Namun boleh bertahan jadi roomate selama satu sem :)

Tam... Mybe manusia berubah... Dan aku pun aku rasa dah berubah... Cuma satu yang aku tak pernah berubah.... Iaitu .....

Aku Sentiasa Sukakah Karya Sentuhan Ko


Siapakah Roomate aku?? dialah ---> TAM  
Dan aku yakin korang pun akan turut meminati hasil penulisannya!!!!

* Tam... aku cuma dapat selamatkan puisi "Fitrah" dan "Dingin Pagi Ini" ciptaan ko..... Yang lain lesap bila PC aku rosak...









Sunday, June 19, 2011

Tak Sempat Kasi Dia Belek Anu Tapi Upah Dapat...

Kedatangannya dari Johor memang dah lama aku nantikan... So memang sengaja taknak tido lepas balik keje jam 4pagi tadi.. Berjaga.. Namun... Mata kalah jua.. terlelap jugak dua jam.. Dapat sms ajak dating seperti dibawah :

Encik Sabar nampak entri ni mampos aku kene bakar...

Ok... ok... Aku keluar janji dengan Sis Lin ... Aku cadang nak kluar n ajak Sis Lin makan.. Alang-alang die dah turun K.L... Pertama kali jumpe kat Sedenak dulu tak sempat borak lama.. So inilah masa aku nak curi borak dengan lebih lanjut...

Dalam pukul 10 aku keluar rumah... Nak cari Taman Damansara Damai, Damansara Damai tu aku tau.. Kalau taman.. aku tak tau.. So dah sampai kat Damansara Damai, aku cuma ikot kata hati.. (merempit keyh ) Hati aku kata, lebih baik aku gi tunggu kat MCD, Tup tup..Sis Lin call... Kannnnn aku dah kata... Die kat MCD... Hati aku dan dia nie macam ada hubungan yang rapat lak... Samapi2 nak park, ehhhh..macam ada group pengantin baju purple la... Errr.... hah??? rupanya group tu group kompang Sis Lin... Grrr... I tot die datang dengan Enchek Sabar jer... Sekali angkat rombongan ko... Tah berape biji kete tah.. Yang pasti ramai blogger yang terlibat keyh.. Ada Encik Kasawari gak!!! 

So Sis Lin dengan gaya penuh yakinnya menjerit nama aku... Err...aku masih terkedu dengan ramainya rombongan.. Malu tau... Ahahahahah..Sebenrnya ini adalah rombongan pertunangan salah seorang dari kumpulan Sis Lin.. Dalam keadaan blur... plan nak belanje Sis Lin makan terbantut... Jumpe Dalam 15 minit jer..borak kejap jer.. then diorg sambung perjalanan.. Huhuhuhuhu.. Tapi Sis Lin ada kasi hadiah kat aku.. Korang-korang jangan jeles!!!!

Sempat ambik gambar bersama Sis Lin, anaknya... dannnn... hadiah..

Lepas tu aku pun balik rumah, melopong nkooo bukak hadiah aku!!! Satunya adalah tabung froogy yang amat comel... dan satu lagi... Errr.... AKU SUKA SANGAT-SANGAT!!!! Adalah :

Tengok... Pinggan ni macam pinggan Mat Gebu punya keyh!!!

Lepas ni kalau masak, aku dah ada la pinggan baru untuk disatukan.. Hehehehehe... Thanks Sis Lin... Ada masa nanti ko datang lagi k... Sebab ko lom belek "anu" yang sering diperkatakan itu.. Kan ko cakap ko nak sentuh hari tu.. Tapi.. Tadi aku nampak Encik Kasawari punya anu pun macam aku punya jer.. So ko sentuh la dulu die punya k... Tadi aku bawak dalam beg... tapi bila faktor masa dan ramainya orang.. Aku jadi malu nak dedahkan anu aku tu.. Apa pun thanks hadiah!!!! Hadiah hari bapa yang sungguh bermakna :)


*Anu yang dimaksudkan adalah DSLR yang baru aku beli..hehehehe..kene letak nota kaki ni..kang orang cakap aku suke lucah-lucah lak... Ngeeeeeee



Bila Jeans Terkoyak Di Bahagian Tak Sepatutnya...

Kejadian berlaku diopis... Aku mula-mula tidak perasan.. Tapi ditegur oleh seorang yg berbudi bahasa...heheheheeh.. Pertama kali jadi dalam hidup ini!!!

Nampak tak bahagian terkoyak itu?


Kasi Zoom In sikit!!!


Kesimpulannya... Malu sangat!!!!!!!!
Jeans murah...macam ni la~~~


* ( gambar jeans ini diambil bukan semasa dipakai k...harap maklum..ahahahaha..Yang dalam tu bukan warna kulit... Hadoiii..perlu ker aku mention sampai macam ni? aahahhahaaha )


*****************************************************



Saturday, June 18, 2011

Jom Boikot Astro!!! Dia Kata Dia Nak Naikkan Bil Jugak!!!

Nak naikkan sebanyak RM15??? No no no... itu sudah tidak patot!!! Dah tu kalau lambat bayaq sikit hang kenakan pemasangan kembali sebanyak RM20... No no no.... 

Dia kata dia nak start tarif baru ni pada 11 Julai... No no no.... Aku ni masih dalam contract setahun neh.. kalau naik lagi... gila la kena bayaq!!! Aku langgan astro pun bersebab.. bukan nak tengok sangat rancangan hang yang berulang-ulang tuh!!! Tapi nak dapatkan signal untuk Media Prima Tv Stations.... Sebab area rumah aku nie susah sikit nak dapat coverage.. So pasang Astro untuk dapatkan coverage jer!!! 

Buat semua blogger... Aku seru!!! jum pakat kita up entri boikot tindakana Pihak Astro yang ingin menaikkan tarif bil nya ini!!! jum!!!!

Persoalan salah seorang kawan kita ( MUAZ) yang buat kita akan lebih terfikir :
Kenapa Di Biarkan ASTRO Ambil Revenue Dari IKLAN?Cable TV Dah Di Bayar Utk Siaran Secara Bulanan.Pelanggan TAK BAYAR Kpd ASTRO Utk Tonton IKLAN. Another Income For ASTRO & Customer Kena TIPU!

Sapa-sapa yang sudi buat entri macam aku ni.. aku akan senaraikan.. ni kira macam suara hati kita blogger2 la~~


Blogger Yang Turut Menyokong :
1- MISS RANN
2- MIZZKECHIQUE
3- ADIK HEZIQA
4- SUNAHSUKASAKURA
5- NAZZUE
6- IBUNDA'S DELIGHT


**************************************



Friday, June 17, 2011

Bila Gambar-gambar Ady Budika Tersebar... Penjelasan Ady...

Dua hari yang penuh busy... Namun disebalik kebusyan itu terselit dua  peristiwa yang lebih kurang sama...

Gambar yang dulu-dulu di terjah oleh dua rakan blogger

Siapa dua rakan blogger yang terjah dan gambar manakah yang begitu dijaga rapi namun masih diterjah itu??? Gambar pertama adalah di isukan oleh blogger ---> Dalam Hati Ada Taman

Gambar ape???Lihat sendiri komen  beliau kat entri ---> INI.
Dalam himpunan koleksi gambar tanpa huraian itu dan salah satunya adalah gambar seperti dibawah :

Tak nak jelaskan apa-apa.. Diam lebih baik dari berkata.

Dan seorang lagi yang menjumpai gambar aku... Eh silap!!! bukan menjumpai, tapi die memang menyimpan sejumlah besar koleksi gambar aku!!! Gambar masa aku tua-tua dulu.. Bila aku tengok balik gambar-gambar itu... errr.... Buat aku rasa down dan nak tergelak.. Ahahahhahah ... Patot la zaman study aku dulu takde sape nak suka..ahahahaha muke budak2 nerd..aahahhaah

Blogger yang dimaksudkan adalah ---> Blogger Kawan Masa Study

Gambar mana lak kali ini??? Die bukan setakat publishkan kat blog die.. Rupanya kat FB milik die pun die publish.. Leh lak aku terlupa yang aku ada banyak gambar bersama die.. Dan gambar-gambar tu semunya pelik-pelik...errr...  Dan salah satunya yang die publish adalah seperti dibawah : 

Ini baru salah satu... Ada lebih banyak gambar2 pelik aku kat koleksi die.. Hadoi

Aku pun nak tergelak balik tengok gambar-gambar aku masa study dulu.. Ramai cakap aku nie macam Benjamin Button ( tua dulu baru muda ) hadoi.... Jujurnya... aku pun rasa aku lebih nampak tua masa study..aahhahahahaha

Sape lak yang nak cari gaduh dengan aku lepas neh?? meh meh meh!!!! Ahaahhahaaahah

SEKIAN!!!



Sape Yang Sudi Temankan Ady Makan Macam Blogger Ini?

Semalam, 15 June 2011... Plan nak jumpe Amal, Shida, Muez, Onie, Kirin, ( nak backlink tapi takde mood ) namun atas mood yang amat2 panas... Maka perjumpaan tak dapat diteruskan... Tapi, Ady terpaksa jua jumpa Shida sebab ini buat kesekian kalinya die datang K.L .. dan kalau tak jumpa kali nie memang akan kene marah teruk la... 

Mood nak karang malam neh juga sangat teruk... So biar gambar ni jer cite...

Perjalanan menuju ke LRT Universiti

Gi Makan kat Setapak

Laicikang milik Ady

Fries  milik Shida

Lauk telur dadar

Kangkong goreng belacan.

Siakap 3 rasa

Posing depan lauk pauk

Alhamdulillah licin

Shida terharu jumpa Mr Froogy

Lepas ni sape lak yang sudi teman Ady makan??? Huhuhuhuhh



******************************



Thursday, June 16, 2011

WOW!!!!!! Biar Benar Rancangan Ini Akan Disiarkan Kembali di Kaca TV ???

Rancangan apa??? Sila Klik kat gambar dibawah untuk melihat dengan lebih jelas!!!

Ady paling suka SINARAN PASSPORT KEGEMILANGAN!!!



PERANG antara BLOGGER BERMULA !

KETUA KUMPULAN: Sunah Sakura

NAMA KUMPULAN: KL GANGSTER

  1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com
  2. http://www.adybudika.com
  3. http://lzulxocraxme.blogspot.com
  4. http://www.sunahsukasakura.com
  5. http://dreamcda.blogspot.com
  6. http://birumuda91.blogspot.com
  7. http://thesoundofmyjourney.blogspot.com
  8. http://ekahafizy.blogspot.com
  9. http://bintangkita080808.blogspot.com
  10. http://bicaramakdara.blogspot.com
  11. http://ibundadelight.blogspot.com
  12. http://mizztina.blogspot.com
  13. http://ahmooyymunchett.blogspot.com
  14. http://azfar9897.blogspot.com
  15. http://cekedismanis.blogspot.com
  16. http://pilhanhati.blogspot.com
  17. http://suarahatisipujaanhati.com
  18. http://nusha1706.blogspot.com
  19. http://sitikektus.blogspot.com
  20. http://amanithecraziest.blogspot.com
  21. http://www.hasrulhassan.com
  22. http://pinkexia.blogspot.com
  23. http://sitiatikah.com
  24. http://qyrndishdush.blogspot.com
  25. http://pwince93.blogspot.com
  26. http://themrizzo.blogspot.com
  27. http://salimharmanain.blogspot.com
  28. http://jahidihsaili.blogspot.com
  29. http://2octobersecret.blogspot.com
  30. http://sukmabintara.blogspot.com
  31. http://msredcheesecake.blogspot.com
  32. http://idafirdausi79.blogspot.com
  33. http://syurgacintalya.blogspot.com
  34. http://sitiumairahsaat.blogspot.com
  35. http://www.blahblahasnita.blogspot.com
  36. http://kasutkaripap.blogspot.com
  37. http://official19.blogspot.com
  38. http://belogperibadi.blogspot.com
  39. http://viniyamey.blogspot.com
  40. http://eerashera.blogspot.com 
  41. http://www.jamaluddin.net
  42. http://frameandlenses.blogspot.com
  43. http://smileasuwant.blogspot.com
  44. http://hasrisa.blogspot.com
  45. http://miss-nadya.blogspot.com 
  46. http://ayaisensei.blogspot.com
  47. http://bbyuya.blogspot.com
  48. http://eima-contest.blogspot.com
  49. http://belogcikarda.blogspot.com
  50. http://sempoi-zone.blogspot.com 

Rujuk SINI


PERANG BLOGGER

Klik header untuk join



Sape-sape Yang Minat NORA ELENA tu... HAMBEK neh!!!!!

Klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas



Wednesday, June 15, 2011

GAME ANTARA BLOGGER BERMULA

NAMA KUMPULAN: JET JET SEMUT

KETUA KUMPULAN: Laily Qaisyirah

AHLI KUMPULAN seramai 10 orang yang terdiri dari blogger:
3) Zaim Mahfuz ( http://ustazdonut.blogspot.com/ )
4) Taufiq Ariffin ( http://topimagine.blogspot.com/ )
5) Shopping2u ( http://www.my-shopping2u.com/ ) 
10) Belog MTT (www.lailyqaisyirah.com)


KENAPA NAMA KUMPULAN ITU DIPILIH ?
Sebab munasabahnya nama kumpulan ini di pilih adalah kerana bukan terpengaruh dengan cerita dongeng hantu kak limah tapi kerana kami teruja dengan kekentalan kak limah yang berdiri di atas bumbung lalu menerbangkan diri ke atas pokok sena tanpa kecederaan..Lantas dengan itu kekentalan hati Kak Limah akan sentiasa terpahat dalam hati kami sebagai BLOGGER..Berani untuk menghadapi apa jua situasi walau pon di kejar oleh orang Hospital Bahagia.. Kami sebagai BLOGGER tidak takot di hentam Cik Anon..Kalau Cik Anon sudi meh la singgah blog sambil poco poco lagu JET JET SEMUT

Sila klik SINI untuk maklumat lanjut.



Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!

Support Segmen Jiran...

Nasib ko la Ujang.. Sebab aku kurang pandai conteng n kurang pandai nak kutuk-kutuk orang..ahahahahah

Sape nak turut conteng-conteng, sila singgah --> SINI

Pendapat pasal header baru... sikit comel berbanding yang dulu... tapi nape ko suke sangat gambar ko yang ni?? hadoi...