Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, June 18, 2011

Jom Boikot Astro!!! Dia Kata Dia Nak Naikkan Bil Jugak!!!

Nak naikkan sebanyak RM15??? No no no... itu sudah tidak patot!!! Dah tu kalau lambat bayaq sikit hang kenakan pemasangan kembali sebanyak RM20... No no no.... 

Dia kata dia nak start tarif baru ni pada 11 Julai... No no no.... Aku ni masih dalam contract setahun neh.. kalau naik lagi... gila la kena bayaq!!! Aku langgan astro pun bersebab.. bukan nak tengok sangat rancangan hang yang berulang-ulang tuh!!! Tapi nak dapatkan signal untuk Media Prima Tv Stations.... Sebab area rumah aku nie susah sikit nak dapat coverage.. So pasang Astro untuk dapatkan coverage jer!!! 

Buat semua blogger... Aku seru!!! jum pakat kita up entri boikot tindakana Pihak Astro yang ingin menaikkan tarif bil nya ini!!! jum!!!!

Persoalan salah seorang kawan kita ( MUAZ) yang buat kita akan lebih terfikir :
Kenapa Di Biarkan ASTRO Ambil Revenue Dari IKLAN?Cable TV Dah Di Bayar Utk Siaran Secara Bulanan.Pelanggan TAK BAYAR Kpd ASTRO Utk Tonton IKLAN. Another Income For ASTRO & Customer Kena TIPU!

Sapa-sapa yang sudi buat entri macam aku ni.. aku akan senaraikan.. ni kira macam suara hati kita blogger2 la~~


Blogger Yang Turut Menyokong :
1- MISS RANN
2- MIZZKECHIQUE
3- ADIK HEZIQA
4- SUNAHSUKASAKURA
5- NAZZUE
6- IBUNDA'S DELIGHT


**************************************



28 comments:

Miss Ran said...

akan buat wlpon bukan ai y bayar

AdyBudika said...

betul tu mis ran..kalau kualiti perkhidmatan dia memuaskan takpa gak kan!!!

shida anwar said...

gilaks..kalau amik basicpun rasa nak keluar2 air mata bayor kalau nak compare ngan apa yg di tengok inikan plak nak naik harga..weng tul

AdyBudika said...

tu la kan shida!!!!!

NiSha said...

tau tak per... dah la paksa org tukar jadi astro beyond..sah2 la dah naik harga... ni nak naik lagi.. dah la cerita ulang2 benci betul la...

Acik said...

salam.
aiyok, boikot astra lagi ... huhuhuuuu, nak beyond ni! camane? boikot? huhuuu .. Jom boikot!

AdyBudika said...

nisha.. Acik..jum kita suarakan pendapat kita!!!!!

hawiz said...

ye ker bro?..hurmm...xsyok la cmni..dah la diorg dh kaya...waaa....

AdyBudika said...

hawiz..tu la...huhuhuh

Sunah Sakura said...

alamak, kul 1 lebih kang saya join...baru up entri...

AdyBudika said...

sunah...hehehe..baiklah student uia :)

Sunah Sakura said...

ahahaha~ bukanlahhhhhhhh!

::blog anak jawer:: said...

jom ramai2 mogok..hehe..

eh, kak sunah student uia gak ke...tak tau pun..

-Yok mampir diluk = pasang niat untuk berblogging...

Mankuchai said...

tak patut nak naikan harga lagi..

shopping2u said...

nyampah tgk astro,tyg ulan2..bila hujan potong stim.. lau ikutkan xmo pakainye tpi kt sni smua pakai astro.. nk pakai area biasa pn xleh...mmg tgk tv je lah,bkan tgk rancangan..sgt2 tak suke !

☀ Izzaty Hedry☀ said...

laa... bru ja p ptong siaran sport .. xkn nek lgi ...=.=.. potong smua siaran lah senang ...=.=.. xyh pkai astro ... melambong la bill... makan kefci pun sodap ..:P

shopping2u said...

kagum camne la tu,baise2 saje :)

mas saari said...

kalau cecah sampai ratusan ringgit Mas pun nak boikot gaklah..

mizzkechique said...

tak suke perkhidmatan astro yg mcm haremm...

eh..eh..dh boikot gak la dlm blog..hehe

Muaz said...

Kenapa Di Biarkan ASTRO Ambil Revenue Dari IKLAN?
Cable TV Dah Di Bayar Utk Siaran Secara Bulanan.
Pelanggan TAK BAYAR Kpd ASTRO Utk Tonton IKLAN.
Another Income For ASTRO & Customer Kena TIPU!!

mizzkechique said...

abg ady, jgnla bubuh nama sy kt gambar tu..sy pun amik dr google.. hukhuk...

Sunah Sakura said...

siap.. http://www.sunahsukasakura.com/2011/06/boikot-astro.html

niena shopping2u said...

emo la pulak huhuhuhu... rilek la, xrock la sesedih hehehe

Mylady said...

Salam Ady..

Memang tak setuju betul la dengan ASTRO ni..nampak cam ada flow dia kan?..Memula sekat link download..then, baru ASTRO nak naikkan caj?..naper?..mesti confident orang akan beralih ke ASTRO sebab dah tak boleh download..takpe..Youtube kan adaaaa...tapi, akak rasa, nanti2 diaorang block youtube plak..

Dah join your segmen nih...
ASTRO@ASTERUK SAJA CARI PASAL LA NIH!!

eddy syrol said...

rumah kami dah lama takde astro..dan dan dah di cut..selamat..dan now kami cuma pakai cable je..walaupun kurang jelas tp still dpt tgk TV pebret iaitu TV3...rancangan2 astro semua leh tgk kat youtube tanpa ada skip satu pun.hua3.. my sist pernah ada kes lambat bayar bil, tp dia settle-kan juga la bil tu. nak di jadikan cerita bil baru sampai, GEDEBUSHHH bil baru ada catatan tertunggak walaupun dah di bayar bulan sebelumnya..menurut my sist lagi, member dia kat sekolah ada yg tak perhati sangat bila bayar bil. so bila catatan dlm bil ada menunjukkan tertunggak (walaupun dah bayar tertunggak tu, cuma lewat ), tp drg bayar juga. so, astro tak take responsibility untuk pulangkan ke atau jdkan bayarn tu sebagai in advance payment. rasanya tu dah tak betul, haram tu makan duit camtu. so, tak hairan lah kalau ASTRO kini makin di boikot. tax pon dah naik atas alasan perkhidmatan yg di naik tafar, NAMUN time hujan haremmmm siaran mesti blank punya. so kene fikir2kan lah ye wahai empunya ASTRO yg jutawan itu. (~_~) peace no war...

jom terjah..

http://eddysyrol.blogspot.com

Jalut said...

saya nak sokong... tapi kalau sokong takleh tgk tv.. xde area tv tuh tgk tv biasa.. huhuhu

::contengan hati::)) said...

hmm melampau kan? selamatlah dekat rumah memang tak pasang astro,, dah lah time hujan je tak boleh tengok tv kan...

boikot je incik ;) hehe

gigiAriEma said...

nah hai.! gila ka pa. byk tuh naik.. aiyoyo...boikot2!