Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, June 9, 2011

Lagi Koleksi Gambar Lokasi Konsert Final AF 9 ( Depan Masjid Besi )... Nilaikan!!!

Ramai jugak yang cakap Ady nie "bodoh"sebab tak tau nak nilai antara bangunan perbendaharaan dan juga masjid... Ady memang bukan indvidu yang selalu ulang alik dan menggunakan masjid tersebut......Namun sesiapa yang cakap  Ady bodoh tu... korang selalu singgah putrajaya.??. Ady sekadar memberi pendapat peribadi.. Jangan hanya melihat dengan sebelah mata... Kalau Ady salah mengapa gambar ini boleh wujud?? Ady superinpose eh??

Mujur la dengan bantuan seorang rakan baik yang selalu menggunakan masjid itu, die akhirnya mengambil gambar yang dimaksudkan... 

Sama-sama kita nilaikan apa yang ingin Ady sampaikan disini k :)







Apa pun, niat Ady bukan nak jatuhkan mana-mana pihak.. Cuma sekadar memberi pendapat dengan akal yang cetek ini.. Kan lebih elok mencari kawasan yang lebih sesuai ..  Banyak lagi kot...

Ada mata lihat, Ada hati amati... Ada IMAN biarkan ia berbicara walaupun sepatah cuma...


* Thanks kat Ijol yang sudi berkongsi gambar.. Die tergerak selepas ramai yang mula membuka mata.. Thanks Ijol.. Moga apa yang cuba kita sampaikan ini mampu membuat orang lain sama-sama terfikir..



23 comments:

zikeryhassan said...

mungkin org yg ckp mcm tu xpenah smpai putrajaya atau xpenah tau pun kewujudan masjid besi tu

AdyBudika said...

zikeri...tu la kan...banyak gler komen semalam yang aku terpaksa tapis..biar diorg bukak mata sikit

Adam Narzuan said...

biase laa... konsep keislaman kian pudar... islan hanya pada nama.. Mungkin ramai yang melenting.. Tapi biarlah kita dikutuk di dunia daripada menerima di akhirat..

Miss Ran said...

diorang ni takkn tak sdr2

kalau da tak tahu jgn ckp

dala melibatkan masjid..rumah Allah

boleh mara org tegakkn bende benar

aishhh panas hati ni

yuyu aziz said...

Untuk pengetahuan saudara,

Dari segi lokasi,precint 3 tu agak jauh atau boleh dikira jauh dari masjid besi. masjid besi tu nampak dari jauh, macam tgk klcc, tak semestinya kita dekat baru nampak the building sbb dia kan tinggi and besar.

Maksiat dekat mana2 pun ditegah dan dilarang, bukan mengikut tempat.

Just my 1 cent. tq :)

AdyBudika said...

untuk pengetahuan saudari yuyu..lalaun tengah perbendahaaan itu adalah lalaun jalan kaki menuju ke mesjid yang jaraknya lebih kurang 500m sahaja :)

AdyBudika said...

setuju maksiat dimana saja...tapi lebih baik mencegah dari berikan keizinan bermaksiat... dan!!!! jangan lupa... rumah suci Allah tu...jangan pandang remeh...

Mohd Khairi Khadzir said...

PAS dh xnk pakai negara islam..kita yg bukan PAS ni nk buat mcm tu je ke?ataupun negara islam tu atas dasar nama shj..

adkh apabila azan dr msjid besi brkumandang nnt, konsert akn brhnti seketika ataupn dteruskan?>..hurmm... sapelah yg cadangkn tmpt nih. malu tau klau org luar nmpk.. kaum2 lain tah ape ckp psl kite nih..

EYQASARA said...

betul gak... tak manis laaa.. mcm tak hormat masjid...

senyumSOYA said...

islam dah xda mkna.. it's just a name nowdays...
sdeh tgok benda ni berlaku kt ngara kita..

sayangkan..maruah islam mcm diperkecilkan..
T.T hrp pihak yang berwajib boleh nilaikn keadaan ini...

n!cK said...

hurmm..org tua2 sibuk nak ke masjid...org mude sibuk terkinje2 kat AF nnty...kejadahnye...

Cik Puan Nurul said...

sy biasa ke pasar tani putrajaya dan selalu lepak dekat taman tasik yg dkt dengan masjid besi tu malah masa hari belia baru2 ni saya juga masuk dlm masjid besi tu..sebenarnya sejak hari belia tu lagi sy dah rasa pelik cemana la derang ni boleh pikir nk buat karnival bagai kat situ kalau xde konsert bagai xpela juga ni dengan bunyik bising org jamming bagai..serius lg terkejut bila tau konsert final pun nk buat kt situ gak.mmgla sapa2 yg xpernah pergi situ mungkin xtau dekat ke jauh tp sy tau mmg dekat sgt pun kalau org masjid duk ngaji ke atau azan boleh dengar sesangat.

~CiK TiNieY~ said...

I'm speechless...

Masjid dpandang sepi,konsert dipandang seri...

Apa pun,saya sangat setuju dengan Ady!

shida anwar said...

fikir pendek tul ..

Isteri Encek Bard said...

kenapa mesti nak menghalang penglihatan orang untuk emlihat keindahat masjid besi.. sangat tak sokong AF, tak suka tgok AF

Anonymous said...

Salam Tuan,
Itu macam PALACE OF JUSTICE... bukan masjid besi..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

huhu memang dekat sangat masjid ngan dataran tu..sape yg x setuju ngn entri ady ni mmg xtw nk ckp mcm mne la..

ingat speaker AF tu berbisik ke..huhu

kasmadiana said...

salam..
saya minta gmbr ya..nak sebarkan dekat blog..hehe..terima kasih..

RedVixen said...

gila memang gila!

blognizamlah said...

memang bongok betul....sape la yang setuju buat kat lokasi nie ???..haishhh

Ujang9897 said...

gambar 1 ialah masjid besi..

gambar 2 itu bukan masjid tetapi makhamah...


gambar 4 dan last sekali itu pun makhamah



*tp apa yang betulnya mmg lokasi AF tu kira dekat juga dengan masjid dan waktunya kurang sesuai sbb dekat2 waktu isyak..

Cik Jari Tembam said...

bro pinjam gambar ye ^^

tp rasa nak pancung je orang perbadanan yang luluskan event sebegini, bagi lar lokasi lain,
masjid tu dibina untuk apa sebenarnya?

sekadar untuk dipuji kerana kecantikkan senibina? atau tempat umat islam mengerjakan ibadat? hmm apa nak jadi lar..

Solihin Zubir said...

mintak2 la stage tu roboh msa diorg tgh wat konsert..