Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, July 7, 2011

Bandung... Pengalamanku [ Hari Pertama ]

Dah sehari balik dari Bandung, hari ni baru ada masa nak update entri.. Banyak yang ingin dikongsi, namun tak terluah lak time-time macam neh...


Check in...

Flight pukul 7.15malam di LCCT, namun delay dalam 20 minit... Dalam balai menunggu majoriti dah kedengan berbahasa indonesia.


Berbaris masuk ke dewan menunggu...

Orang lain sibuk berbaris masuk, kami lak sibuk posing...


Dah naik flight terus borak-borak jer.. Nak hilangkan rasa lenguh badan .. Almaklumlah dah berisi sikit sekarang....


Kene isi borang sebelum tiba Bandung.

Sila fahamkan amaran yang diberikan


Dalam lebih kurang dua jam setengah diatas flight tu akhirnya sampai ke destinasi yang dituju.. Bandung. Namun bila sampai sini, kami terpaksa berbaris panjang... Sebab imegresen sini kan pakai manual jer... Kene baris untuk cop passport dan isi borang... Dalam setengah jam gak la nak settelkan hal ni...


Dah mendarat... Selamat Datang Ke Bandung

Berbaris untuk masuk kawasan Imegrensen Bandung

Time baris neh aku dah nampak seorang pakcik pegang kertas tulis nama BAPAK ADY. Dan aku rasa dialah supir yang akan bawak aku pusing-pusing bandung sepanjang aku kat sane.. Pak Wawan. Lepas jer urusan passport dan cop2 selesai.. Pak Wawan bawak kami makan kat satu kedai..


Mula-mula ingatkan ni nama kedai... Rupanya ini adalah selamat datang

Masuk kedai tu... Euwwwwww... Rasa tak lalu sangat makanan yang dia pamerkan... Lauk pauk yang pelbagai.. Tak berani lak nak ambik.. Rasa macam tak lalu tengok.. Namun paksakan diri gak sebab terlalu lapar...


Ady tak berselera nampak makanan2 ini...

Belut.... Euwwwwww


Dan inilah makanan yang diambik :


Juadah yang Ady pilih

Sambal die superb


Masukkan nasik dalam mulot perlahan-lahan.. ERrrr.... SEDAPNYA!!!! YANG AMAT!!!! Terus makan dengan begitu lahapnya....


Dah habis makan, settlekan dengan air avocado...

Lepas makan Pak Wawan terus bawak kami pegi hotel... Badan dah letih.. So sampai jer hotel terus mandi dan rehat...  Esok akan keluar pusing-pusing!!!!

Semua jadual perjalanan Pak Wawan yang uruskan.. So aku akan ikot jer mana yang dia akan bawak.. Seorang supir yang amat baik hati... Namun hati ini sayu bila melihat riak wajahnya... Terkesan dihati...


NANTIKAN ENTRI HARI KEDUA.


****************************************************




26 comments:

Halimatun Sa'adiah said...

bestnye...

shida anwar said...

belut?...mak haramkan guna kuali kat rumah kalau abang2 dapat mancing belut..

~Kirin Selama Perak~ said...

ceit !!!
apasal aku jeles ni?
wakakaka

[k]o{q}i[n] said...

untunglah...

Isteri Encek Bard said...

asal tak leh tgk belut.. geli lak

aDisH.sHidA said...

best nyer......agak2 apa la hadiah utk shida ye yg menang ole2 hahaha

KuNanGKuNanG said...

bestnye..jeles btl la...huhu

mizzkechique said...

belut tu dh mcm ular goreng lak..erkkk

Sunah Sakura said...

gambar sambal itu cantik...

nak tengok gambar pak wawan...

green lover said...

bestlah dpt bercuti ^^

*1st time here

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

euwwwww.....

geli tgk belut2 tu

cik pulau said...

wowowowo.. bikin hati jelez neh...^^,

Sis-Lin said...

Belut yg ko amik gambo bt apa?? mana Pak Wawan nya????

Sari Yusa Ibrahim said...

rindu sama Pak Wawan. Ady, mkn sana kering2 tapi sambalnya umphhh!!

Ieka Luvika said...

waaa cepat update sambungan ceritaaa ^^

eh kenape belut digoreng sebegitu rupa T_T ewwwwwh

Anonymous said...

Ahahaha...ewww tu sedap..sushi pun ada

TYNTHA LANA said...

kencangkan sabuk pengaman???? sangat..hihhihihii,gelak guling2 jap *_*

Citarasa Rinduan said...

belut..
tu yang kak ayu suka..
hahahah..
ady..syer entry lagi..

kak suka pengalaman orang

zuwaidah said...

belut ke tuuu....lain mcm jeeee...
bestnya ady gi sana...bila laaaa nak sampai ke sana pulak ya pak!!

norinaomar said...

nampaknya Bandung dah ada daya tarikan terbaru.
Tengok liputan kat Majalah 3 Sabtu lepas rasa jeles je.Insya Allah ada rezeki nak ke sana

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/07/tips-menabung-3-akaun-keluarga-aka.html

Anonymous said...

Ady ewww jer..bukan anaconda..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ngeri tgk belut tu..huhu.saya dulu gi sana hari2 mkn restoran nasi padang.kalau makanan lain mmg tak blh telan..tak tau naper

el-janna said...

wah bestnye^^

Si kOtAk HaTi said...

Wow....bestnye...nie y buat SKH rse mcm nk terbang g sne jugak...hehe (^_^)

Iffah Afeefah said...

nak eeeeuuuuwww jugak bole

geli

sumph tk nk mkn

eila said...

bandung is the best x rugi gi sana!