Sunah Suka Sakura dot com

Monday, September 5, 2011

Suasana Di Hari Raya ...Menyerang Rumah Blogger... Kene Marah...

Alamak... blog tak update.. Kene sound secara tidak langsung.. So kali ni nak update pasal raya uang baru saja lepas.. Apa kata Ady biarkan gambar dibawaah yang bercerita :)

Raya Pertama ( Bersama Keluarga dan Jiran Tetangga )

menjadi tradisi Keluarga aku untuk pakai baju warna sedondon untuk raya... bukan time raya jer.. kadang-kadang time family day pun kena sedondon.. Tahun ni warna biru terkoius menjadi pilihan... Hehehehhe.. Untuk perempuan amatlah mudah untuk dapatkan, sebab aku dah belikan masa percutian tempoh hari... So kira kami yang lelaki ni la yang susah sikit nak dapatkan baju melayu yg warna dan saiz yang diinginkan... Hadoi...

Bergambar bersama keluarga... Dua orang akak dan abang aku tak ade dipagi raya tahun ini..

Aku anak keenam dari 9 beradik :)

Suraya, Surina, Suhaidi,Suhaida, Suhaimi, MOHD SOLEH, Suriani, Syukriah, Shukrizan... Tapi tak semua ada dipagi raya....

With My Syakir..

Syakir marah tengok gambar ni.. Sebab die cakap ada lari parot kat mata die.. time jatuh tempoh hari.. kan da tak kacak!!!

Dah pandai budak nakal sorang neh!!!!

Bergambar di Laman Rumah lak..

Tahun ni kemeriahan Raya di tambah dengan kehadiran anak angkat mak.. Saiful Affendy...

Gabungan tiga hasil tangan 3 blogger.. Ady, Solo Molo ngan Sunah Sakura :)

Dah posing-posing... so time nak serang rumah jiran...

Rumah jiran yang tiap2 tahun tak pernah miss.. sejak baby lagi beraya kat sini.. menjadi rumah pertama yang akan di kunjung.. With Roshimah... kawan sejak kecik.. banyak kenangan bersama dia.. ahahhaha... Dah cikgu dah kan hang :)

No komen.. walau gaduh macam mana atau marah macam mana sekalipun, tiap kali raya dia mesti akan datang ke rumah.. With Yang...

Yang ni part  paling best. GGGrrrrr.... Akak Rady bersama keluarga.. Ni kawan akak sejak sekolah.. Time tu Ady kecik jer lagi.. tiap2 tahun mesti die akan datang rumah... Tak lupa kawan.. Dah tu yang bestnya.. anak die neh kenal ady Budika maaaa..... siap mak die mention "ni la Ady budika tu.. yang ada blog tu " ngeh3...




Raya Kedua ( Rumah Blogger Akak Azwa ngan Rumah Adik Perlis )

Raya kedua.. Dengan berani aku menyarungkan baju melayu pink.. Grrrr... haaaa. berani k.. ahahaha.. Raya kedua memang dah plan dengan seorang akak blogger masak2.. nak gi rumah dia.. Kat jitra.. Hehehehehhe.. puas hati dapat gak gi sane.. makan2 pun sangat2 sedap.. hehehehehe.. Thanks akak Azwa..

Lengkap berbaju melayu pink... Errrrr.....

Bersama akak Azwa...

Kuah ni sedap sangat

Bahan-bahan yang nak dimaksukkan dalam mee

Mee .. meee... meeee.. meee ape eh akak azwa??

Selepas beraya dan menghabiskan makanan kat rumah akak Azwa, aku dengan berbekalkan kuih muih raya dari akak terus menuju ke Perlis.. Kali ni destinasi aku adalah rumah adik aku.. Lama tak jumpa.. Study kat Shah Alam pun aku tak sempat gi jenguk die.. Grrr...

With Adik Khairul Rizan

With Mak, Ayah, Adik n Adik suhaila.. Nasik kat rumah ni sangat sedap.. tiap2 tahun mesti mak akan tanya "Ady nak makan apa raya kali ini?"hehehehhe.. Rasa best jer bila ada org sayang...heheeehe


Raya Ketiga ( Peperangan Antara Blogger )

Tahun pertama beraya sebagai blogger.. Hehehehhe.. aha kan.. baru setahun beraya sebagai blogger.. Grr... dh tu ramai lak kawan blogger sebelah utara kan.. So raya kali ini Ady ambik kesempatan untuk menyerang beberapa buah rumah blogger sebelah utara ini.. Hhehehheheh.. Keseluruhannya amatlah SUPERB!!!!

Bermula dirumah adik kesayangan Ady.. Wany.. Tunggu Pak Cu Sofi kat rumah Wany untuk gerak menuju ke Pendang bersama-sama.. Kerumah Shida...

Berbaju puteh bersih dihari raya ketiga.. Sempat jadi pengapit anith n pak cu sofi..

sempat bergambar bersama perantin perempuan

Rumah pertama diserang adalah rumah Shida.. hehehehe.. antara blogger pertama yang Ady kenal.. Sejak hari pertama kenal hingga skang kami rapat.. thanks shida.. laksa kuah lemak tu superb!!!

Kemudian pegi ke open house seorang ahli group blogger utara.. ady tak kenal.. so ikot jer kwan2..heheeh

Kat rumah Anith!! hehehehehe

3 Jejaka pingitan

Bersanding kat rumah perantin perempuan lak

Shida suka bergambar bersama saya!!!!

Sempat kasi duit raya kat adik2 neh!! grrrrr

Balik berasya kat rumah wany lagi.. kali ni dgn deknaz, aima, n afifa gak :)

Dengan Dek Naz.. hehehehe

Sape lom dapat duit raya??? sila2!!! Abaikan perot itu k!!!






32 comments:

sesegar said...

MAK AIH,rajin gila kau beraya.
umur verapa ni,da mumayiz ke belom.haha! PEACE

tomatokering :) said...

hahah kemainn abg ady patot la perot tu ................... errr ;p

aimie amalina said...

pehhhhh
setiap beraya pakai baju melayu nih
wallah..heee
besnyeee beraya kan

Erin Azizan said...

abh ady,

pic yg kat umah anith tu pergghh hebakk la..lawa kot.

err apasal deknazz nampak lain...konpiussszz ni..

btw sayer takdapat duet aya lagi la~~

normala_ali said...

wah bestnya beraya macam nie... banyaknya gambar.. :)

sue-ab said...

mana raya ke4..5..6...baju melayu kaler fink!!kuit la..

Citarasa Rinduan said...

selamat hari raya adikku ady..
bila baca entry nie..
menunjukkan keakraban family dan jiran tertangga kamu

sama mcm situasi kak ayu dikampung.. seronok dan meriah

atiqsalleh said...

baju putih sampin hijau tue macam budak sekolah agama.. hahaha

ezanoor said...

3 hari berturut gigih pakai baju melayu.. power la... huhuhu

Sunah Sakura said...

perot buncettt...sangat jelas sekali...hahahha

aisya zaida said...

meriahnya raya...

anith chan said...

Oh abg ady . Kenapa la baju raya pertama tidak di ulang pakai pada raya ke3 . Errr

sergeant keroro said...

setiap kali berbaju melayu tu, mantop XD

Zulfikar Hazri said...

Ya Ampun banyak betul baju melayu kau!!! sampai 4-5 pasang....

ni 1st time aku jumpa lelaki ada baju melayu raya berpasang2...

selalu aku sepasang je.. tu pun recycle 3, 4 tahun tak tukar2...

kau memang hebat Ady.. memang Hebat Soleh Ahmad!!!

FasiHaH SupiaN said...

sakannn tu...nk duit raya gak.huhu

~..Lesung Batu..~ said...

tanak komen pasal raya nak komen pasal gambar last tu je..boleh tak?

muncetnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! kahkahkah

psssstt duit raye tuk ina jangan lupe ey! ina tuntut kat shah alam nnt..=p

FaKArePa!n said...

prut y dah tak mampu di cover lagi..keh3

nuruashia ♥ said...

perghhh terbaik ahh fmly die kaler sme jep ehhhe..
pape pon slmt ary raye hek9!~

Bella said...

Fuh... Panjangnya entry...
Seronoklah baca... Siap ada gambar lagi...

::contengan hati::)) said...

baju raya kita sama warna lah bro ehhehe,,

duet raya jangan lupe pos ea ehhehe

Muslimah Optimis said...

heheheh..seronok baca entry ni..selamat hari raya dan terima kasih duit rya.. hohoho.

mas saari said...

amboi!! raya sakan ady...

Niena Pengembara Ilahi said...

hamik.. entry paling panjang hehe

Sis-Lin said...

aku lambat komen la..x perasan perut ko tu klu ko x mention..hahahahaha

Pstt Ady..nape mesti sampin ijoo? nape x pepel??? :p

ko nampak bulat ek? tapi meriahnya beraya kat kampung ko.. :) best!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak duit raya juga~~~

kita belum beraya 2 lagi ni hehe

cik pulau said...

uikk.. raya sakan..
mana duit raya sy.. hee~

Cik Puan Zura said...

rajinnya beraya...
tema biru cantiknya...

Anonymous said...

selamat hari raya ady..semoga sehat dn ceria sllu. So sweet sume warna turquoise tp bapa tak ikut

Syakir masih ensem boy..mata besar.. kening tebal..bibir mcm gadis..hehehe. Dia mintak maaf dgn ikhlas..tgk tutup matanya...so cute la

Anonymous said...

selamat hari raya ady..semoga sehat dn ceria sllu. So sweet sume warna turquoise tp bapa tak ikut

Syakir masih ensem boy..mata besar.. kening tebal..bibir mcm gadis..hehehe. Dia mintak maaf dgn ikhlas..tgk tutup matanya...so cute la

Anonymous said...

ady mee sedap tuh I rasa mee kari..cuba masak

solomolo said...

kek lapis Kak SUnah tu sedap...
kek coklat tu pon sedap !~

aDisH.sHidA said...

meriah nya dia beraya tahun nie...
thanks ady sudi mai beraya kat umah...kena marah kat mana tu...

sedap erk laksa kuah lemak tu..ady pernah makan x sblm nie..

apa pun slmt hari raya maaf zahir batin..thanks bagi duit raya