Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, October 26, 2011

Bila Otak Tidak Mampu Berfikir Secara Waras

Cuti.. Mati akal.. Ajak kawan kluar.. Macam biasa la aku akan cari Najah.. Kawan sejak aku study untuk sama2 lepak.. Namun sebelum pergi berjumpa dengannya aku terpaksa ke pejabat pos untuk mengkaji mengenai setem hasil :) mati akal sebenrnya pasal setem hasil ini :)

Lepas tu terus balik ke rumah.. Namun perjalanan terhenti dikedai makan... Urm.. Najah lak dah ajak kluar.. So terus ke One Utama... 

Otak terus menjadi tidak waras... Tak ada arah tujuan.. Berjanji pulak ingin berjumpe dengan seorang rakan  di sekitar Sentul.. Namun apabila sudah hampir sampai ke destinasi, kawan pula memberi tahu bahawa dia terpaksa ke ipoh atas urusan penting. Accident adiknya...

Aduh.. cuti yang amat membosankan.. Terus memandu masuk highway.. terus memandu dan terus memandu.. Akhirnya tiba diseremban.. Terus lagi.. Errr... sign board Port Dickson??? Hujan pulak renyai2... kemudian menjadi lebat.. ikot saja signboard tu.. Akhirnya tiba di Port Dickson.. Hujan masih lebat.. So lepak tepi pantai... Tapi dalam kereta.. Teringat lak beberapa kenangan sepanjang disini :)

Dua benda comel dalam kete aku.. :) Sambil aku perhatikan  pantai dari dalam kete

Tunggu sehingga matahari terbenam.. Walaupun matahari langsung tidak kelihatan... Apabila hari sudah gelap.. Perjalanan pulang seakan suram.. Perot pula sudah lapar... Singgah disalah sebuah kedai sekitar pantai.. Terus order bebrapa jenis makanan... Hati masih terasa kosong..  Habiskan makanan yang begitu banyak itu...

Pandangan dari dalam kedai.. Sayu lak rasa

Order ikan bakar 

Masa nak bayar.. Baru perasan yang kedai tempat aku makan rupanya menjadi pilihan ramai artis tanahair :)

Perjalanan pulang.. Masih terasa sayu.. Entah kenapa... Bosannya!!!!!!! Cuti yang penuh bosan....



18 comments:

Syafiq Ahadin said...

macam ada tak kena je. Huhu! Baca Quran nu. Hehe! Baru tenang.

laskar pelangi said...

aduhai....terliur tengokkkk ikan bakar...huuuu..

walawehhhh! ada benda pinkkk dalam kereta ko? comel2;D

Mohd Khairi Khadzir said...

hurmm... tu la org yg dh berkerjaya..bosan bila cuti, tp klau student, cuti tu la yg dtunggu tunggu hahahaha

zaMir said...

ok...setem hasil...hahhaha

normala_ali said...

wah sedapnya ikan bakar..

uit hari nie memang sayu la.. kwn mala pon rasa ade somthing wrong jia hari nie.. teringt kenangan lama.. pape pon (^_^)

Cik Yuyun Nadira said...

harini adalah hari bosan sedunia .

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

amboi..sampai PD ady blh drive tanpa tujuan?makanan tu nmpk sedap!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

penah gak jadi cmni..bila da xde arah tuju, ikut je kata hati nak pi mana...xrancang pape..da termangu sorang2...huk3

Sis-Lin said...

Ko ni kan..sejaK AKHIR NI asyik jalan ke Pantai jekkk hehehehhee

JIJI YU said...

sore ko sedap kan..ce ko baca quran sikit gua nak dgr

Sunah Sakura said...

saya rasa lemas...lemas...lemas...lemas rasa saya...

bila masuk dalam blog biru air laut ni...

nurkaloi said...

kedai mane nie?
kaloi plan nk g PD cuti deepavali
tp kenangkan betape jammed nye PD bile deepavali hihihi

ain dzaya said...

humm..yummy..bestnye..walaupun xle berfikir secara waras..tapi still lagi ley bertindak waras..

zuwaidah said...

Aik! Dato Siti pun biasa jejak ke restoran tu..hebat!!!!

aimie amalina said...

hayooooooo
kenapa cm layuuu jeee

eddy syrol said...

Al-Quran pink kan ada..mesti tenang..huhuhuhu... hey hey hey, ikan bakar tu enak.

AlongUsop said...

err.. pakcik??..

oke ke tak nih??.. aaa

AlongUsop said...

err.. pakcik??..

oke ke tak nih??.. aaa