Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, January 29, 2012

Senarai Pemenang Anugerah Juara Lagu AJL 26

Sila rujuk ramalan saya di ---> SINI

Anugerah Juara Lagu - Awan Nano (Hafiz)
Tempat Kedua - Beribu Sesalan ( 3 Suara )
Tempat Ketiga- Karma (Faizal Tahir)


Persembahan Terbaik -  Kisah Hati (Alyah)
Vokal Terbaik - Awan Nano (Hafiz)

Motep gambar ini??? 



Saturday, January 28, 2012

Pemenang AJL 26 - Ramalanku


1- YUNA- Gadis Semasa
2- YUNA - Penakut
3- 3 Suara - Beribu Sesalan


Persembahan Terbaik - Kisah hati (Alya)
Vokal Terbaik - Sedetik Lebih (Jac)


Keputusan penuh ---> DISINI

Sekian :)



Kisah Aku Dan Anak Kucing Itu

Balik keje agak awal hari ini... Tumpang kete housemate... Sepanjang perjalanan berborak tentang pelbagai isu semasa.. Err... Tibe-tibe mata ternampak sesuatu di tepi jalan... Secara automatik menjerit suruh housemate memberhentikan kereta... Housemate macam taknak stop kete... So terus bagitau housemate yang aku ada nampak seekor kucing kecik sedang berlari mengekori seorang lelaki berbangsa kulit hitam.. lebih hitam dari kulit aku okeyyyy.....

Dalam 500m jugak la housemate memberhentikan ketenya... Aku turun dan terus meluru kat tempat aku nampak lucing tadi.. Errr... Tapi dah tak nampak... Aku terus mencari-cari kucing tu.. Terdengar bunyi kucing mengiau dari jauh.. Mesti dia ada sekitar tu jer.. Tibe-tibe aku ternampak kucing tu tengah meronta2 dalam satu lubang di tepi jalan.. Aku nak turun tak dapat.... So aku memanggil2 dia dari atas suapaya die boleh memanjat naik... 

Agak lama jugak la untuk mendapatkan kucing kecik naik keatas... Alhamdulillah, mujur die pandai panjat dan faham aku panggil die supaya naik keatas.. Errrr... Sampai jer kat tangan aku, aku terus angkat dan letak kat dada aku.. errr.... Sebab konon2 taknak kasi die terus menjerit.. makin kuat bunyinya...errrr.. Ahhh.. lantakkan la... Niat nak selamatkan ko... Terus ambik kucing tu dan menuju kembali ke kete.... 

Aku berdiri jer depan pintu kete... Tunggu respond housemate.. Errr... risau die tak suke aku ambik kucing tu.. Errrr...Then die bukak tingkap n kata "bawak masuk" .. Errrr.... Alhamdulillah, housemate aku ni selalu jer akan sokong ape yang aku buat, walaupun kadang-kadang apa yang aku buat tu nampak agak sukar diterima akal.. Thanks housemate!!

Sampai rumah, aku kelam kelibut letak die dalam bilik.. Cari kotak besar..Terus buat tempat penginapan untuk die...  Dia masih menjerit2.. Errr.. Tentu die haus.. Ambik air kosong dan letak sebelah die.. Die taknak ... So aku andaikan die nak susu.. Terus bergegas mencari susu yang sesuai...

Penginapan rasmi die.. 5 Star k!!

Balik dari beli susu aku tengok anak kucing tu dah lelap dalam kotak.. Comel.. Aku bancuh susu tu then letak sebelah die.. Then die terjaga... errrr.. menjerit2 lak die! so suapkan susu untuk die.. Die mybe masih belum dapat sesuaikan diri dengan tempat baru.. Aku harap die mampu teruskan hidup.. Tu jer aku harapkan... Insyaallah.. Aminn....

Kesian die... Penat dan haus kot..

Dan hari ini.. Dia sudah ada nama.. Tammy!!!!  Sudah sehari Tammy survive dirumah aku... Harap akan terus survive selamanya...

Tammy!!! harap leh jadi teman aku k!!!

*Thanks kat rakan-rakan facebook yang banyak bagi panduan cara nak jaga Tammy ni... Nama Tammy ni pun dapat dari cadangan rakan facebook :)



Friday, January 27, 2012

Errr... Nama Sebenar Henry Golding Adalah...

Comel jer kan? Jgn salah pandang....




Monday, January 23, 2012

Sambutan Hari Lahir 5 - Bersama Adik Tough!!!

Demam.. tak sihat.. selsema.. hadoii.. Tapi tak mau la spoilkan mood bercuti.. Jadi terus mengajak sape2 yang sudi temankan keluar.. Akhirnya Along dan jugak seorg blogger yang amat terkenal dengan kek cokelatnya sudi temankan aku keluar hari ini...

Tempat yg janji nak jumpa adalah kat Kenny Rogers Tropicana City.. Tropicana City ni aku gi tadi cuma 4 minit jer.. Errr... selalunya lebih dari 15 minit gak.. Ahahaha.. Ini bermaksud jalan sangat lengang! Along sampai lebih awal dari aku, jadi dia sudah tunggu disana... Jadi sesambil nak tunggu adik taff aku tu, kami masuk ke Kenny rogers... Pesan ape yang patot..

Menu yang aku pesan :)

Dalam lima minit kemudian, adik taff datang dengan senyum simpul.. ahahahha.. Jadi kami plan nak gi tengok movie lepas makan.. hehehhee.. Jadi kami pun makan-makan sambil berborak... Rasanya ni la kali pertama kami leh borak lama2 setelah dua tiga kali jumpe.. sebelum-sebelum ni jumpe pun sebab die kasi kek cokelat untuk aku.. Hehehehehhe..

Makan dah habis... Tibe-tibe datang dua tiga orang staff KR ini.. melalak nyanyikan lagu happy birthday untuk aku.. Riuh rendah bunyinya.. semua org tengok aku.. Errr... Demmmmm air muka aku bertukar.. Malu bercampur terharu.. hehehe.. Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kek cekelat yang aku suke!!!!!! Rupanya Adik Taff awal2 dah kasi kek buatannya kepada staff KR untuk diberikan kepada aku!!!! hehehe.. Thanks Adik taff... SEDAPPPPPPPPPPPPP

Dengan Adik Taff

Yeayyyy.. Belah kek yg Adik Taff buat

Kek cekelat... Sedapppp

Bergambar bersama sebelum tinggalkan Kenny Rogers

Lepas tu kami bertiga menuju ke GSC.. Buat kali ke4 aku menonton Journey 2 3D... Errrr.. sebab cite tu jer yang ade tadi.. Hehheheehheh..

Apa pun thanks lagi sekali kat Adik Taff!!!! Nanti kita sambut lak 29 January k.. Hehehehe... Sebab 29 January ni birthday Adik Taff lak.



Sambutan Hari Lahir 4 - Bersama Kawan Baik!!!

Masih mood birthday.. Errr... hari ini aku disambut pula dengan kawan baik aku masa study dulu .. Najah Sabirah... Tahun nie dia tak jadi org pertama yang wish birthday kat aku.. Errr.. sebenarnya dia terlupa.. Sedih tau... Tu la.. sape suh busy sangat keje.. Sampai nak jumpe aku pun takde masa kan? :(

Dan hari ini jugak kawan baik yang banyak menjaga aku masa sakit juga meraikan hari lahir aku bersama-sama Najah.. Kami bertiga memang close.. Teringat lak segala suka duka yang kita lalui bersama.. Hadoi.. sedih lak  bila ingat balik...

Najah dan Epul

Aku terpaksa gi One Utama, tempat Najah keje.. Al maklumlah orang asyik busy keje kan... Dan akhirnya kami bertiga bertemu dan Najah dengan bermurah hati telah belanje makan daging kambing.. Heheheehhe... Apa pun aku amat berterima kasih sebab sudi jadi kawan aku hingga hari ini.. Thankjs jugak hadiah stokin yang warna pink dan ada corak love itu.. hehehe.. somel!

Menyingkap kenangan bersama Epul... dia la yang banyak tolong aku saat2 aku menderita sakit dulu.. Dia jugak insan yang hantar aku ke hospital lepas aku berlumuran darah dan terlentang tepi jalan... Dia jugak la yang menghubungi semua kenalan dan ahli keluarga memberitahu keadaan aku.. Dia jugak yang hari-hari datang melawat aku di ppum... Thanks Epul, tiada hadiah paling ternilai selain dari segala apa yang telah dilakukan T.T Alhamdulillah, aku bersyukur kenal Epul.. Dia dah jadi macam salah seorang ahli keluarga aku...

Najah....Dia banyak mengajar aku untuk jadi insan yang bersyukur dan lebih tabah.. Banyak yang telah Najah ajar aku.. dari cara mengahrgai seorang kawan, menghargai keluarga, menjadi seorg insan yang tabah,... Najah juga seoarng kawan yang aku kenal sebagai yang cukup cekal dalam mengharungi liku hidup.. Kenangan yang paling aku tak dapat lupakan ... Masa bulan pertama aku menetap di Kuala Lumpur..Dengan berbekal RM50 aku beranikan diri untuk mulakan hidup baru. Satu bulan pertama hidupku amat susah, Najah satu-satunya insan yang sudi bayarkan untuk aku sewa rumah bulanan, walaupun pada saat itu sewa rumah die juga tertunggak.. Banyak lagi kenangan yang aku tak dapat lupakan antara kita.. Aku tak suka nages... tapi hari ini.. aku kalah dengan air mata aku sekali lagi..

Apa pun aku sayang kalian berdua yang amat!!!!!!

Kek birthday aku yang comel.. Sebenarnya itu yogurt 

tema pink hokeyy.. Korang mampoo?

Najah belanje!!!!

Errrrr.. Makin gemuk la aku lepas nhe.. hehehee


Thanks!!! Ramai lak sudi sambut birthday aku kali ni.. hehehhehe




Sambutan Hari Lahir 3 - Bersama Pengacara TV serta DJ Radio

21 January... Dihari lahirku... Aku still keje hokey!~~~Pekerja contoh musim ini dah jugak musim-musim akan datang... Keje aku hari ini adalah edit lebih dari 10 Muzik Video pelbagai rentak.. Errr...

Keje seperti biasa... Selesai siapkan semua content unutk malam ini, aku terus turun ke Studio B Sri Pentas Bandar Utama untuk bersiaran langsung bagi program 8TV NITE LIVE. Untuk malam ini pengacara yang mengendalikan segmen adalah Baki Zainal dan juga Nadia FLY FM. Dua orang host yang aku paling suke lihat keletah dikaca tv.. 

Di awal segmen, hadiah untuk peraduan yang kami anjurkan tertinggal didalam control room. Jadi aku secepat kilat terus masuk ke dalam studio untuk menghantar kepada dua org host tersebut, namun malangnya waktu siaran sudah bermula.. Tibe-tibe  Baki Zainal  dan jugak Nadia terus mention pasal Hari Lahirku kepada semua penonton 8TV NITE LIVE secara langsung dikaca Tv.. tergamam aku... Aku mula terfikir .. adakah kali ini aku akan ditarik masuk sekali lagi... Hadoi.. masalah neh.... aku tak mahu jadi seperti hari tu.... Kejadian Ditarik Masuk Ke Live Show

Alhamdulillah, aku cuma diminta untuk memberikan barangan kepada host.. rasanya tak nampak langsung aku kat tv..hehehe ...

Setelah lebih satu jam bersiaran langsung itu.. Banyak sms yang masuk mengucapkan selamat hari lahir buat Ady dikaca TV.. Rasanya tahun ni la paling ramai org wish selamat hari lahir buat Ady.. hehehe.. Terharunya... Lom tamat disitu... Habis saja program,  Baki Zainal  datang ke control room dan membuka dua kotak .. Didalam kotak itu terisi cup cakes yang amat comel... Wahhhhhh.. tak sangka artis sudi meraikan hari lahir aku.. sedihnya...

Baki Zainal bawak masuk cup cakes

Bersama Baki Zainal, Nadia FLY, Pin Joo..n.. Amir..

Cup cakes yang sedap

Ade dua perisa cup cakes ini

Kejap jer kitorg dah habiskan kek ini.. ahaha

Thanks  Baki Zainal , Thanks Nadia... sebab sudi meraikan hari lahir aku pada tahun ini... Aku takkan lupakan apa yang korang berdua buat untuk malam ini sampai bila-bila.. thanksssss.. Sayang korang lebey!!!


~Thanks everibodi..thanks~


*kualiti gambar teruk, sebab ambik pakai hdset jer.. hehee



Sambutan Hari Lahir 2 - Bersama Adik-Adik Blogger

Plan hari ni nak belanje adik-adik makan.. Jadi pegi la ambik Adik Khai... Namun oleh sebab sesat kat Shah Alam, maka terus menelefon Adik Finaz yang menjadi sumber rujukan aku kalo sesat sekitar K.L.. heheheh.. Tiba di kediaman Adik Finaz, aku dengan tak malunya meminta dia yang menjadi pemandu untuk hari ini.. heheeh.. Seterusnya mencari Adik Khai...

DEk Nasz

Atas bantuan Adik Khai, kami telah berjaya mencari satu tempat kediaman untuk malam ni.. Setelah urusan bilik selesai, kami bertiga terus meluncur laju menuju ke Maktab disebelah UM.. ingin menjemput bakal cikgu .. Syed.. Setelah hampair 3 jam menunggu... errr.. 15 minit sebenarnya, akhirnya syed muncul dengan penuh yakinnnya.. Errr... Ini kali pertama aku bertemu muka dengan adik yang sorang neh.. Setelah Syed masuk kete, kami terus menuju ke Sri Gombak, ambik Zamir... Yang ni aku dah jumpe berkali2...

Atas kecekapan pemanduan Dek Nasz, akhirnya kami tiba di E-curve dengan selamat.. Kenapa E-curve? sebab malam ni kami ada Screening untuk citer Underworld :) Yeay... Sebelum menantikan waktu siaran, kami berlima melalukan aktiviti spotcheck kedai sekitar The Curve dan juga Ikea serta IPC

Ikea dijadikan tempat rehat kami

Syed ngan Zamir memang close sangat.. diorg manja sesama sendiri

Ady Budika with Khai

Hallo!!!! Apa!!?? sesat??? nak datang gak??

Setelah screening tamat itu kami terus meluncur laju.. Sebab malam ini niat nak belanje adik2 aku ni makan.. Sebab diorg sudi temankan aku seharian :)  Tiba di Shah Alam, kami terus mencari kedai yang bersesuaian.. Dan juga tidak lupa kami mengambil tetamu terhormat yang datang dari jauh... Sunah dan juga Iffah..Setelah 3 kedai makan kami singgah akhirnya kami temui satu kedai yang dirasakan sesuai untuk makan2... Maka berkumpullah kami beramai-ramai untuk mengisi perut..



Masa untuk menjamu selera

Suke yang ini!

Khai... semua gambar untuk entri kali ini adalah atas ehsan beliau

Mira Ayob!!! masih berhutang nyanyian birthday untuk aku

Setelah menjamu selera.. kami terus balik tido.. sekian...

Fakta yang perlu anda tahu.
  • Malam dihotel, aku tak dapat nyenyak tido. sebab ..sebab.. sebab berlaku beberapa perang 
  • Seharian Dek Nasz drive!
  • Khai tinggalkan hero kesayangan die sorang2 kat petronas.
  • Zamir bawak rambutan 
  • Syed seorang yang comel bila merajuk
  • Mira, kawan Dek Nasz malu2 tapi mulut non stop.
  • Sunah hadiahkan satu ilmu baru buat aku yg sering terlupe.
  • Khai juga berikan aku sesuatu yg amat comel, dah siap letak atas meja opis
  • Iffah, pertama kali jumpe selepas die accident.
  • Nadh akhirnya sudi sertai kami juga.
  • Orang pertama wish Birthday aku adalah Dek Nasz, sebab die ada sebelah aku 24jam.. hehehe
  • BANYAK LAGI  MAKLUMAT YANG AKU TAK TAIP  DALAM ENTRI INI
Thanks sebab sudi temankan Abg anda ini .. Thanksssssssssssss... T.T


Sambutan Hari Lahir 1 ---> DISINI



Sunday, January 22, 2012

Sambutan Hari Lahir 1 - Di Sunway Lagoon

19 hb... Birthday aku 21 January.. Lagi 3 hari..Tapi officemate aku sudah merancang untuk menyambut lebih awal sebab takot busy disaat saat akhir.. al maklumlah Chinese New Year dah dekat.. 

Seawal pagi jam 9... Terus bergerak dari rumah... Al Fadeel datang dan terus gerak dengan kete Gaven.. Errr.. Mulanya lokasi untuk sambutan dirahsiakan.. Namun aku dapat agak.. Sebab dah beberapa kali aku ada sebut yang aku tak pernah gi Taman Tema Sunway Lagoon... Mula2 gi bfast kat Idaman!!!

Sampai di Sunway Lagoon jam 10.30.. Taman Tema bukak jam 11pagi.. So masuk pusing2 dalam tu dulu...

Pusing-pusing Sunway sebelum masuk taman tema

Tepat jam 11pagi, terus lari pecut menuju pintu masuk.. maka bermulalah aktiviti hiburan tanpa henti.. Errr... Dimulakan dengan masuk Rumah hantu.. 

Sepanjang dalam rumah hantu, badan berpeluh.. bukan sebab aku takot.. Tapi kawan aku yg sorang tu alergik pada rumah hantu.. so sepanjang didalam tu aku dipeluk tanpa lepas.. err.. mana tak berpeluh... Errr...

Antara aktiviti lain yang kami lakukan macam kat bawah neh.. hehehe :


Destinasi pertama.. rumah hantu.

Setelah berpeluh didalam rumah hantu. Kami ambik keputusan untuk melakukan aktiviti lagak ngeri yang seterusnya.. Errr.. sebenarnya tak ngeri pun.. errrr

Destinasi kedua.. melihat haiwan!

Ade ular 

Ade menatang ini..errr

Menatang ini jugak ada

Tidak ketinggalan menatang ini

keliru.. siapa melihat siapa?

Merak pun ade.

Swan jugak

Gaven bersama buruk kakakmuda

Aktiviti kering sudahhh, jadi masa untuk melakukan aktiviti basah lak!! Errr.. rasanya kalo kat sunway Lagoon... aktiviti yang paling best adalah aktiviti air kot no..

Main yang ni

\
Makan yang ini

Dalam benda ini

Baru lepas main yang ini

Naik benda ini jugak

Naik benda ini.

Yang paling aku suke.. tapi kejap sgt..

Yang paling lawak..errr

Yang paling semput.. menyelam

Bergambar sebelum masuk lift ke parking untuk balik

Akhirnya penat, jadi masa untuk balik.. Thanks Gaven n Fadeel sebab sudi raikan hari lahir aku bersama2.... Lima park kat Sunway Lagoon telah kita tawan.. So tahun depan kita buat kat luar negara lak k. Errrrr

ENJOY SANGAT!!!


Sambutan Hari Lahir 2 ---> DISINI