Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, January 22, 2012

Sambutan Hari Lahir 1 - Di Sunway Lagoon

19 hb... Birthday aku 21 January.. Lagi 3 hari..Tapi officemate aku sudah merancang untuk menyambut lebih awal sebab takot busy disaat saat akhir.. al maklumlah Chinese New Year dah dekat.. 

Seawal pagi jam 9... Terus bergerak dari rumah... Al Fadeel datang dan terus gerak dengan kete Gaven.. Errr.. Mulanya lokasi untuk sambutan dirahsiakan.. Namun aku dapat agak.. Sebab dah beberapa kali aku ada sebut yang aku tak pernah gi Taman Tema Sunway Lagoon... Mula2 gi bfast kat Idaman!!!

Sampai di Sunway Lagoon jam 10.30.. Taman Tema bukak jam 11pagi.. So masuk pusing2 dalam tu dulu...

Pusing-pusing Sunway sebelum masuk taman tema

Tepat jam 11pagi, terus lari pecut menuju pintu masuk.. maka bermulalah aktiviti hiburan tanpa henti.. Errr... Dimulakan dengan masuk Rumah hantu.. 

Sepanjang dalam rumah hantu, badan berpeluh.. bukan sebab aku takot.. Tapi kawan aku yg sorang tu alergik pada rumah hantu.. so sepanjang didalam tu aku dipeluk tanpa lepas.. err.. mana tak berpeluh... Errr...

Antara aktiviti lain yang kami lakukan macam kat bawah neh.. hehehe :


Destinasi pertama.. rumah hantu.

Setelah berpeluh didalam rumah hantu. Kami ambik keputusan untuk melakukan aktiviti lagak ngeri yang seterusnya.. Errr.. sebenarnya tak ngeri pun.. errrr

Destinasi kedua.. melihat haiwan!

Ade ular 

Ade menatang ini..errr

Menatang ini jugak ada

Tidak ketinggalan menatang ini

keliru.. siapa melihat siapa?

Merak pun ade.

Swan jugak

Gaven bersama buruk kakakmuda

Aktiviti kering sudahhh, jadi masa untuk melakukan aktiviti basah lak!! Errr.. rasanya kalo kat sunway Lagoon... aktiviti yang paling best adalah aktiviti air kot no..

Main yang ni

\
Makan yang ini

Dalam benda ini

Baru lepas main yang ini

Naik benda ini jugak

Naik benda ini.

Yang paling aku suke.. tapi kejap sgt..

Yang paling lawak..errr

Yang paling semput.. menyelam

Bergambar sebelum masuk lift ke parking untuk balik

Akhirnya penat, jadi masa untuk balik.. Thanks Gaven n Fadeel sebab sudi raikan hari lahir aku bersama2.... Lima park kat Sunway Lagoon telah kita tawan.. So tahun depan kita buat kat luar negara lak k. Errrrr

ENJOY SANGAT!!!


Sambutan Hari Lahir 2 ---> DISINI




8 comments:

laskar pelangi said...

seronoknyaaaa..buat rsa esok nak g sunway lagoon...hehehe:)

Sunah Sakura said...

untunglaaaa pandai menyelam~~~

zikeryhassan said...

kita pun tak pernah masuk situ :P

eddy syrol said...

happy bday lah ye :)

Mohd Khairi Khadzir said...

sonoknyerrr................... huuuu happy birthdy ^____^ )

Syafiq Ahadin said...

eh, ada gaven!! hehe! :)
menyelam semput.... haha! happy oliday abang ady! :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hehe..bestnya...untung ada kawan2 yg cenggitu

Ieka Luvika said...

Happy birthday yang ke 17 abg ady! hihih ;)