Sunah Suka Sakura dot com

Friday, April 27, 2012

Tizzy Dalam Lipatan Kenangan [Koleksi Gambar]

Hari ini adalah hari terakhir aku bersama Tizzy, Baru sebentar tadi aku hantar Tizzy ke tuan barunya... Harap Tizzy akan lebih bahagia bersama tuannya yang baru.. Sepanjang bersama Tizzy banyak jugak ketawa yang dia ukirkan di diri ini :')  Sayang Tizzy sangat2!!


Hari pertama Tizzy bersama aku :') 

Pertama kali Tizzy bertemu Tammy dan Tinny :')

Mula2 Tizzy tido sorang2.. Tammy n Tinny taknak tido dengan die :')

Selalu die akan tido peluk BB aku... :')

Akhirnya Tizzy dan boleh tido sama2 dengan Tammy n tinny :')


Yang pastinya, Aku selalu tido dengan Tizzy gak :')


Bile dah mula rapat, diorg akan main tanpa henti :')

Main sampai terlelap :') 

Ade jugak yang sudi nak jumpa Tizzy.. Jadi pertama kali kluar dengan Tizzy kat taman berjumpa Adik Najwa :')

Tizzy suka bermain kat taman :') 

Tizzy juga sempat kenal dengan Gary yang amat penakot :')

Hari terakhir Tizzy bersama aku.. agak murung muke die :')

*Ape pun aku harap tizzy akan lebih happy bersama tuan die yang baru :') 



Tuesday, April 24, 2012

Minyak Jagung Penyebab Host TV Menolak Rakannnya Jatuh Dalam Rancangan Siaran Langsung

Sebenarnya semasa mengendalikan rancangan siaran langsung di kaca tv, kami pihak production berhadapan risiko yang agak tinggi berbanding rancangan yang telah direkod. Salah satunya adalah stiap dari apa yang disiarkan secara langsung itu tidak mampu untuk kami tapis.. Seperti kejadian yang berlaku dalam rancangan interactive tv yang kami kendalikan ini.. Iaitu 8TV NITE LIVE... Meh kita lihat apa yang sebenarnya salah satu risiko yang aku maksudkan. 

Nadia dan Baki Zainal sedang mengendalikan rancangan 8TV NITE LIVE

Nadia start buat lawak yang membuatkan Baki Zainal tergelak

Baki tak tahan dengan lawak minyak jagung Nadia...

Terus menolak Nadia tanpa die sedar.. 

Tolakan tersebut telah membuatkan Nadia terjatuh kedepan set sambil menjerit "OH MINYAK JAGUNG!!!"

Baki terperasan yang die telah tolak Nadia hingga jatuh depan set. Cepat2 die cuba selamatkan Nadia dari terus tersungkur.

Mujur sempat diselamatkan dari terus tersungkur.. =.=" 

Ahahahaahhaha.... Nadia tidak percaya ini berlaku pada dirinya .. dan siaran ini disaksikan live oleh penonton 8TV NITE LIVE.

Nadia lost control.. terus pukul Baki

Nadia masih tak percaya apa yang telah terjadi padanya...

Untuk melihat apa sebenarnya yang terjadi dengan lebih tepat ... silalah play video dibawah ok.. 


*Ahahahahaha.. Jujurnya kami disebalik tabir, gelak non stop... sehingga menitiskan air mata...


Untuk menonton rancangan penuh informasi dan interactive ini.. Bolehlah menonton secara langsung pada :


Hari : Sabtu, Ahad, Isnin
Jam : 12.45 malam
Siaran : 8TV



Wednesday, April 18, 2012

WW... Kenapa Ady Budika Berdebar?

Tah.. Nape tah rasa berdebar jer....



Friday, April 13, 2012

Nukilanku 12 Tahun Yang Lepas...

Heheehehe.. Nama pena aku sejak dulu Ady Budika ... Then Soleh Ahmad yg berbudi pekerti sangat tu aku la... Sape nak puji diri sendiri kalau bukan penulis sendiri kan?



Wednesday, April 11, 2012

Berita Terkini Gempa Bumi Di Acheh

Moga saudra-saudaraku selamat .. dan tabah menghadapi dugaan dariNya.. Aminn...


Dilaporkan Gempa berkekuatan 8,9 SR ϑi aceh & sumatra, dan sekitar nya pukul 15.38. Berpotensi tsunami.

Gegaran boleh dirasa sehingga di utara Malaysia, dan sesetengah tempat di Kuala Lumpur..


8.5 skala di Acheh

Video yang diupload kat youtube bertarikh 11- 4-2012 (Lokasi - Sri Lanka)

Lokasi yang berhampiran dengan tempat kejadian:
434 km (269 miles) SW of Banda Aceh, Sumatra, Indonesia
550 km (341 miles) SW of Lhokseumawe, Sumatra, Indonesia
963 km (598 miles) W of KUALA LUMPUR, Malaysia
1797 km (1116 miles) WNW of JAKARTA, Java, Indonesia

Antara kawasan yang diletakkan sebagai kawasan yang berisiko...SEKIRANYA TSUNAMI BERLAKU : Jauhkan diri dari pantai.
1. Georgetown -09:11pm 11th April 2012 MY Time
2. Port Dickson -02:10am 12th April 2012 MY Time
3. Singapore -07:51am 12th April 2012 MY Time

* Tsunami sudah pun melanda Pulau Simeulu dengan ketinggian 6 meter. Kelajuan ombak selepas gempa bumi yang akan melanda bandar aceh sebentar lagi adalah 756 km/j.


Gurney Plaza.. Sumber facebook.. 

Suasana di gurney Plaza... Sumber dari facebook..


*Susulan kejadian itu, Agensi Geofizikal Indonesia mengeluarkan amaran tsunami



Friday, April 6, 2012

Sikap Kucing Yang Buat Mereka Nampak Makin Comel [Video 3T]

3T (Tammy, Tinny, Tizzy)
video

Tinny macam biasa.. Kuat Tido.
Tizzy lak suke cari gaduh..
Tammy melayan jer!!!



Tammy, Tinny, Tizzy Penyebab Aku Tak Dapat Angkat Call Dan Balas SMS...

Penyakit tak angkat call dan tak balas sms aku makin menjadi2.. Ramai yang marah dan tidak berpuas hati... Aku bukan saje nak kasi alasan.. Tapi inilah hakikat disebalik kenapa aku tak dapat angkat call dan sms dari semua T.T

Sebab Tinny jadikan handset aku sebagai tilam die...

Tammy jadikan hdset aku sebagai alat mainan yang menghiburkan

Tizzy suke bukak lagu kat hdset aku sampai die terbuai lena..



Thursday, April 5, 2012

Tammy, Tizzy, Tinny Dan.... Pokok?

Macam hari-hari yang biasa.. aku menghabiskan masa bersama tiga ekor buah hati aku ini.. Tammy, Tinny , Tizzy.. Kebetulan kali ini aku ada beli pokok baru dan aku letakkan pokok tu dalam bilik aku.. Jom kita tengok respond budak tiga ekor neh.. Hhehehehe


Kali ini aku pasang cite Alvin Chipmunk untuk diorg tengok.

Tinny dah mengantuk, Tammy dan Tizzy  dah mula bosan tengok cite tu... So aku letakkan pokok yang baru aku beli kat sisi kepala katil.

Seperti biasa, Tammy pertama sedar tentang kewujudan pokok yang baru diletakkan.

Tizzy dan Tinny dah mula mengantuk yang amat. Tammy jadi hairan tentang kewujudan pokok didalam bilik .

Tammy mengkaji pokok yg baru dijumpai. Tizzy kat belakang ajak Tammy bermain, namun Tammy boo layan...

Tizzy jadi hairan.. Terus lihat apa yang Tammy buat.. 

Sekarang Tizzy pula menjadi hairan tentang kewujudan pokok itu

Tizzy pula mengkaji pokok . Tammy memanggil Tinny untuk turut serta.

Tinny kurang berminat.. Tapi dia turut hairan dengan kemunculan pokok itu

Ketiga-tiga duduk termenung mencari jawapan bagaimana pokok itu boleh ada didalam bilik

Masih tertanya-tanya

Tammy hampir temui jawapan.. Tinny n Tizzy dah mula mengantuk

Tammy terus berfikir... Tizzy dan Tinny dah mula lelap

Tizzy terjaga dari tido!! Teruskan berfikir

Tizzy cakap "Tengok kat tingkap tu!!!! Tu la org yang bawak masuk pokok dalam bilik ini!!"  Tammy dan Tinny terus menoleh.. (padahal takde sape pun)

Tammy rasa tertipu.. Terus die belasah Tizzy bertubi-tubi... Akhirnya budak tiga ekor ini masih belum temui jawapan kewujudan pokok misteri didalam bilik...



Wednesday, April 4, 2012

WORDLESS WEDNESDAY - Aku Akan Rindukan ...


Aku akan rindukan mereka bertiga T.T




Fan Page Celebration Giveaway!

Abang Eq kita yang tak pernah lekang dengan contest kini muncul lagi dengan giveaway yang berjaya mencuri perhatian dari aku! =.=

Hadiahnya adalah.....

Ok.. Jujur.. aku sukekan Month Blanc itu


Cara nak menang mudah jer
1-Jum like fan page ini ---> Fanpage Abg Eq...
2-Buat entri pasal giveway ni !!! ----> Entri Giveaway

Yeay!!! settle.. Kan mudah jer....

Sambil tu sama2 kita nantikan digi woww Award yang akan memperlihatkan Abg Eq kita ni berrentap buat kesekian kalinya!!



Good Luck Bro EQ!!!



Monday, April 2, 2012

Kenapa Ady Budika Rasa Malu Masuk Lift Media Prima

Malunya... Lagi la bila semua lift Media Prima ade gambar ini.. Bertambah malu jika aku masuk lift dengan org lain.. =.= 

Semua kerana gambar dibawah T.T

Yg dalam bulatan tu....

Dibesarkan....