Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, July 21, 2012

10 Juadah Berbuka Yang Paling Digemari

Ramadhan datang lagi.. Tahun ni walaupun pelbagai musibah yang melanda, namun ramadhan tetap diteruskan seperti biasa... 

Sebut pasal bulan puasa, memang benda yang paling tak lepas adalah juadah berbuka.. hehehehe... Kali ni just nak share apa yang aku paling suka makan bila bulan puasa.. (sebenarnya bulan bukan puasa pun aku suka makan makanan ini) 


1. BEGER MALAYSIA!!!
Paling aku suka ok!!!!

2. BUAH MELAKA (ONDE-ONDE)
Aku suka tolong akak aku buat masa kecik2 dulu

3.AIR TEBU
masa sekolah dulu pernah jual air tebu gak!

4. AYAM PERCIK
Selalu dapat ayam percik free dulu2.. hehehe

5. Nasik Ulam
Teringat ade sorang makcik selalu jual kat kampung aku dulu

6. Sambal petai
Tak kisah pasal bau die.. janji sedap!!

7. Karipap
lagi2 kalau karipap yang akak aku buat

8. Masak Lemak Cili Api
Ni kegemaran sepanjang zaman neh

9. Tembikai Kuning
tak suke tembikai merah.. tembikai kuning yer adik2..

10. Jajan
lepas makaan semua diatas.. aku suke kunyah jajan!!!

Anda pula bagaimana?? ehhehehehe... Apa pun, selamat menjalani ibadah puasa... moga ibadah kita semua diterima tahun ini... dan perbanyakkanlah amalan :) Iblis dirantai sepanjang bulan puasa, so inilah masa kita nak kenal diri kita :)







15 comments:

Nsi said...

sama r taste kita dik..cuma yg last 2 x brp gemar junk food..hu2

Cik Rongoks said...

ayam percik !! sedapnye ~

Iffah Afeefah said...

ermm sume sedap

nasi ulam tak penah makan plak

rase cm nasi kerabu ke

pena rozie said...

Suka lagi air kelapa...

~mi + ny~ said...

Ya Allah..semua gambar menguji keimanan ni,haha..onde2,air tebu,ayam percik,udang,karipap,semua lah!!! terliur sungguh..selamat berbuka!!

Aku said...

macam mana jajan boleh tersesat nih? hihihi

Sunah Sakura said...

owh...kena belajar la buat karipap pusing tu...yang tu je kot dengan nasi ulam tak reti buat..erkkk..

selamat berbuka jap lagi... :)

[k]o{q}i[n] said...

jajan? hahahaha....

Cik Z@i Pen@nG said...

nasi ulam best...mkn plak dgn sayur keladi...nyummmmmmm

maszull said...

assalamualaikum ady....bestnya tengok makanan2 yg di atas cuma mama tak pernah rasa nasi ulam tu mcm mana rasanya ek...?

Nur Aju said...

bege mesia tu fav kot!!!hehe ;)

! Arjunakirana ! said...

wahhhhh... jajan.. gagaggaga :)

IBU GEBU said...

nasi ulam tu sama tak dengan nasi kerbau? eh... tiba2 huruf tertukar tempat plak

sama tak dgn nasi kerabu? sebab nasi kerabu pun banyak ulam2 dia digaul sekali

yg lain semua sama, IG pun suka :) kepap tu pastikan kepap sadin

Lea Isnawi said...

semalam baru masak kerang masak lemak

hehehe

#tetiba

blog-tips-kurus said...

mertabak tak masuk list?? :-)