Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, August 4, 2012

Beli Tutti Fruiti Percuma Nasik Beriani! Jom Cuba!!!

Bulan puasa.. Macam-macam juadah yang nak di cuba.. Tapi kali ni aku mati akal nak berbuka dengan ape.. Jadi aku ambik keputusan untuk mencari makanan kat One Utama. Jadi operasi mencari tempat yang menarik perhatian bermula...

Banyak kedai makan dah aku lalui.. satu demi satu..Tapi masih tak ada yang menarik perhatian... Akhirnya aku tertarik dengan kedai ini!!!! 

Pekerja tutti Fruti sedang curi tulang!!!

Jadi aku pun pergi la kekedai ini... Aku berkata "saya nak beli Tutti Fruity.... " Die menjawab "Nasik beriani nak?" Waaaaaaaa.. Beli tutti fruiti dapat percuma Nasik Beriani.. Pakej lengkap itu!!!! 

"Dapatkan tupperware baru akan dapat Nasik Beriani ini!!!" kata pekerja tersebut

Aku terus meninggalkan Tutti  tersebut, sekarang misi mencari bekas untuk mengisi nasik beriani... Aku terus menuju ke Jusco. sebab aku tau kat situ pasti akan ada tupperware!!!

Berjalan penuh yakin sambil control macho kat depan kaunter makanan... "Adik, mintak tupperware"..... Dia menghulurkan polystyrene... aku geleng2kan kepala sambil buat muke sedih... "yelah yelah... saya kasi tupperware" Aku senyum.. angguk-angguk.. 

Pekerja Jusco yang memahami :P 

Akhirnya dapat tupperware...

Menuju kembali ke Tutti fruiti.... Beli tutti fruiti.... Dan memang dapat Nasik Beriani percuma!!!! So juadah aku hari ini .... Nasik Beriani bersama Tutti Fruiti... Alhamdulillah

Sedap!!!!


*Jangan tiru aksi diatas jika penjaga kaunter tutti fruiti dan kaunter jusco tersebut bukan kawan anda :P  

Thanks to Azmer (Tutti Fruiti) dan Najah ( Jusco).... Mereka berdua adalah kawan aku.. So misi aku berjaya sebab mereka berdua.. sekian!



13 comments:

laskar pelangi said...

Wah..Rezeki tu =D

qasehraihan said...

azmer dan najah..kita pun kawan kannnn?tetiba..heheh

Aku said...

chaittt! ingatkan betul2 beli tutti frutti dpt nasi beriani. huhuhu

El-Janna said...

betui ka?? kt sgmt xda plak. huhuk kecewa

Aisy Nasiha said...

hampir tipah tertipu....

maszull said...

assalamualaikum ady...rezeki di bulan puasa ni...:)

Outbound di malang said...

salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Cik Fyda Rauf said...

Adoiyai...ingatka betoi ghupanya hampeh nyok huhuhu

eimah siti said...

wah....best2....ingatkan mmg tak kenal pekerja2 tuu...rupa2nya kawan...patut la mesra ja...hee

Mohd Faizul Ramli said...

aku dah like page ko en.ady..... hahaha aku dah start ber'blog"ing... hahahaha ..... Ding Dong bell was here!!!!!!

Mohd Faizul Ramli said...

asal komen aku takde????

obat lemah syahwat herbal said...

hmmmm ^_^

tricajus said...

kayaknya enak banget itu tutinya :)