Sunah Suka Sakura dot com

Thursday, January 24, 2013

Pengalaman Di Batu Caves Menjelang "Taipusam"

Tak pernah terlintas untuk aku menjejakkan kaki ke Batu Caves Murugan Temple. Tapi atas ajakkan opismate aku akhirnya bersetuju untuk ikot diorg pegi melihat cara dan persiapan Taipusam yang di lakukan oleh rakan kita yang beragama hindu ini. 

Setiba disitu,  tak sangka lak jalan jammed sedangkan Taipusam lebih kurang 4 hari lagi. Sekitar kawasan juga sudah dipenuhi dengan gerai2 dan rakyat berbilang kaum. Rata2 nak pegi lihat apa yang ada disitu :)

Haiyooo... awat la kali ni aku rasa entri aku ni macam karangan budak darjah 6? Mybe sebab dah lama tak buat entri kot no :P

So biarkanlah gambar dibawah yang bercerita :) Kali ni aku kelua dengan Chansey, Ning n Arie!!

Makanan yang berwarna warni menarik perhatian aku

Ade tempat nak cukur rambut! 

Bergambar dihadapan Tangga Batu Caves (ramai kat belakang tu dah start memanjat)

Ni Sorang mamat yang hilang kawalan sebab tak pernah nampak merpati 

Pendakian bermula. Perhatikan orang ramai kat bawah.

Pose kejap!!!! Sebenarnya ngelat takmo panjat tangga dah.. penat kottttt

Group Photo!! Time ni kami berempat dan sampai kat atas!

Tekstur bukit yang menarik perhatian

Dah sampai atas.. So nak turun bawah balik.. sekali lagi.. penat!

Ok... Tamat sudah pendakian di sini

Kesimpulannya, persiapan sudah banyak dilakukan menjelang taipusam... tapi kami yang lebih sibuk bergambar disini.. Sekian!




7 comments:

irahus said...

1st ngahahahaha... welcome back dlm dunia blog... hehe

irahus said...

1st ngahahahaha... welcome back dlm dunia blog... hehe

Mohd Faizul Ramli said...

Wow..

combi said...

xpnh pegi lg sbb tgk tangge sje pon taw da nati semput..ahahhaha

combi said...

xpnh pegi lg sbb tgk tangge sje pon taw da nati semput..ahahhaha

Wan Ahmad Izudean said...

lepas ni kena cuba gak sekali panjat batu caves tu..

Semut Senyum said...

WAh wahhh... walau penat2 pun, senyum tu tetap maintain ek.. tak nampak mcm penat.. bagus! bagus! i like!!!
saya pun pernah panjat tangga2 tu... mmg mencabar jiwa raga.