Konsep Mudah Takaful Dan Kaitannya Dengan Amalan Sedekah


Sedekah Itu Mulia dan Menyuburkan Harta.

Pernahkah kita terfikir bagaimana rasanya membantu orang yang betul betul berada di dalam kesusahan dan sangat memerlukan?

Bagaimana untuk bersedekah setiap hari dan mencari orang yang sewajarnya kita sedekahkan?

Ianya tidak mudah dan memerlukan usaha yang berterusan.

Satu perkara yang anda tidak pernah terfikir adalah caruman anda di dalam takaful akan dimasukkan ke dalam tabung tabarru. Akaun tabarru itu adalah kumpulan sedekah dari semua pencarum takaful.

Setiap hari akan ada orang susah, orang sakit, kematian dan sebagainya yang membuat tuntutan dari syarikat takaful. Inilah sedekah kita setiap hari yang berlangsung secara kita tidak sedar.

Mencarum di dalam takaful bukan sahaja untuk masa hadapan kita dan orang tersayang, tetapi juga membantu sesama masyarakat. Alangkah mulianya perbuatan kita. Jadi, jangan pandang mudah pada takaful dan jangan rasa terbeban dengan meringankan bebanan orang lain.

Jom mencarum. Nak tahu lebih lanjut? Jom whatsapp saya di www.wasap.my/60183573501

#HLMT #HongLeongMSIGTakaful #HLMTakaful #MTG #MillionaireThriversGroup #Medical #JeffAJGroup #IncomeReplacement #Insurans #Takaful #EliteFinancialGroup

Konsep Mudah Takaful Dan Kaitannya Dengan Amalan Sedekah Konsep Mudah Takaful Dan Kaitannya Dengan Amalan Sedekah Reviewed by AdyBudika on 2/16/2020 02:17:00 PM Rating: 5

1 comment:

 1. Assalamualaikum Tuan Ady Budika, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.  Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

  1 x RM200  Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

  2 x RM100  Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

  14 x RM50  Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.