Pengalaman dua blogger sesat di Bukit Gasing ( biarkan gambar bercerita )

Seperti yang dijanjikan, Aku dan Si Gajus terus bertolak ke bukit Gasing.. Seawal 9.00pagi

Sempat bergambar kenangan di Pintu Masuk Bukit Gasing

Die neh pun nak bergambar...

So pendakian kami bermula dari pintu masuk ini... Apa yang bakal terjadi selepas ini???

Awal-awal masuk.. Boleh pilih laluan mana kita nak... Excited neh!!!


*Ambik masa untuk minum air sungai yang semulajadi.. Sedap....



Dah nampak sign board ke tempat yang aku ingin tuju.





Inilah jambatan yang menarik sehingga aku sanggup meredah hutan neh..


Hadoi... Tapi malangnya.... Kabel jambatan itu sudah putus.. So tak boleh nak panjat, So kami terus mencari jalan pulang... Tapiiiii... dan SESAT!!!! SESATTTTTTTT




*Si Gajus dah pening bila lost.. Die dah putus asa.. Mujur la aku sebagai abang banyak kasi kata-kata semangat kat dia... Mujur air mata jantan die tak mengalir tadi T.T


Dah la sesat, lepas tu jumpe lak binatang berbahaya neh.. Dalam minda aku, kalau betol2 sesat lama dalam hutan neh... Mesti binatang nie jadi santapan aku.



SESAT sesat pun aku masih cool... Leh ambik gambar dan senyum lagi.. Badan penuh berpeluh dah sebenarnya..



Akhirnya berjaya kluar dari hutan yang tebal itu.. Selamat...

Alhamdulillah, Satu pendakian yang amat mencabar.. Puas hati... Apa pun nanti nak ajak korg yang nak join....BESTTTT walaupun SESATTTTT



Pengalaman dua blogger sesat di Bukit Gasing ( biarkan gambar bercerita ) Pengalaman dua blogger sesat di Bukit Gasing ( biarkan gambar bercerita ) Reviewed by AdyBudika on 4/20/2011 12:51:00 PM Rating: 5

20 comments:

  1. haha..ingatkan sesat betul2 sesat sampai masuk berita...main2 eh??

    ReplyDelete
  2. hahahahahahaha...kalo sesat yang betul2 sesat kang naya nak mintak tolong orang maxis jejak tepon..ggrrrr!

    ReplyDelete
  3. erkk dasyat..slamat tak dapat naik jmbatan..mnkutkan je

    ReplyDelete
  4. aahahhaha...kesian si gajus... duduk nak nanges...kalo jumpa harimau ady nak wat santapan

    ReplyDelete
  5. sape yg nk nanges td erk?? kihkih..

    ReplyDelete
  6. sesat...@sunah dah grrrrrr

    camne leh klua..ikut sungai eh?

    ReplyDelete
  7. kelakar la....gambar tu menceritakan mcm korang pergi redah semak blkang umah aje...hahahaha......

    ReplyDelete
  8. alaaaaa kasihan hajat tak sampai yek....tak pe, lain kali pelan baeekkk punya.

    ReplyDelete
  9. ahahaha.. patut kesian ke gelak ni haa..
    tapi macam best je..
    teringin nak gi trekking kat tmpat cmtu.. lalala~

    ReplyDelete
  10. erkkk nampak sesuatu dalam salah satu gambar (>_<)

    ReplyDelete
  11. haha..kalaw "Abah" sesat,kesian kat "Ummi" taw..hehe kan "Ummi" kan?

    ReplyDelete
  12. waaa...bukit gasing...lama tak pegi sana...

    ReplyDelete
  13. ermm sesat betul ke sesat olok2 ni....huhuhu

    tapikan..sekali sekala biaq le sesat..klu x ko x kenal pulak binatang buas dlm hutan tu...hahahahhahaa

    ReplyDelete
  14. lain kali jgn lupa ajak saya sekali tuan..hehe

    ReplyDelete
  15. hahaha..kesengalanmu terserlah...:)

    ReplyDelete
  16. ikut petua yg aku bagi...okehh. haha..

    ReplyDelete
  17. Alaaaa..makan lipan apa kelassss! Paling kurang pun, kejar la pelanduk sekor ke...baru leh duk bermalam2 kat dlm hutan tu Ady..hahahahhaa

    ReplyDelete

Powered by Blogger.