Perlukan ada peluang Kedua? Dimanakah nilai sebuah kemaafkan??

Dah mintak maaf dan saling memaafkan... Then tak sampai sejam, ulang benda yang sama?? apakah maksudnya?? tak kira la kecik ker besar.. Tapi apa nilai kemaafkan kalau takde keikhlasan kan??

Maaf tu macam takde nilai ape2 pun kan?? So perlukah nak maafkan?? then kalau tak maafkan, adakah itu dikatakan ego??

sama-sama kita fikirkan..

Sekian
Perlukan ada peluang Kedua? Dimanakah nilai sebuah kemaafkan?? Perlukan ada peluang Kedua? Dimanakah nilai sebuah kemaafkan?? Reviewed by AdyBudika on 5/02/2011 06:14:00 PM Rating: 5

6 comments:

  1. setiap manusia melakukan kesalah..jadi maafkan la...
    gud luck yer..all the best

    jom sertai
    segmen jemput ke blog saya

    ReplyDelete
  2. renung2kan dan selamat beramal.. :)

    ReplyDelete
  3. kemaafan dendam yang terindah...

    ReplyDelete
  4. maafkan biarpun dia tak ikhlas...

    harga sbuah kemaafan bukan tletak kpd peminta tapi pemberi

    kite pon tak tahu bila masanya kita tak mampu lg memaafkan org lain

    ReplyDelete
  5. kadang2 mls nak bagi kemaafan sebab dorg tu looser. and pathetic and jerk.

    ReplyDelete
  6. dlu kn abg ady,sy slalu je dpt cmni,.org yg mnta maaf tp die xikhls sbb lps pd tu die buat lg,.kite yg mnrime ni ksit hati dn lme kelamaan,keikhlasan die untuk mnta maaf tu,sy dh xprcaya!,.xtau knape,.mgkin bg org lain yg berada dlm stuasi sy,akn cop org tu ego sbb xnk mnta maaf kn,.well,tepuk dada,tanye iman,.bg sy,klu dh btol2 ikhlas,die xkn boleh nk buat silap lg,.enough!<.huhu,.sori,abg ady,emo tetibe,.heee.,=)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.