Maafkan Aku Sahabat Di Facebook

Beberapa hari lepas aku agak emosi bila rumah aku hangus dijilat api.. Hampir 90% rumahku rentung... Jadi aku banyak meluahkan rasa sedih, kecewa, dan lain-lain lagi di facebook...

Sebenarnya semasa aku meluahkan semua rasa tu, aku tidak sedar yang ia sedikit sebanyak menimbulkan rasa tidak senang dikalangan senarai rakan di Facebook ku... Lalu baru sebentar tadi aku menerima satu komen yang amat menghiris hati..

Komen pada entri ---> Kebakaran Rumahku

Namun aku lihat ia dari pandangan posistif.. aku ambik ia sebagai satu teladan.. Tak perlu la aku nak menjawab segala apa yang dia katakan itu... Mungkin dia ada niat die yang tersendiri... Aku mintak maaf kalau aku ada sakitkan hati ko selama ini...Tidak kira la aku kenal atau tak... aku rasa aku dah buatkan ko benar2 terasa dan sebab tu la ko serang aku sampai macam ni sekali.. Err.. tapi lepas ni kalo rasa nak marah2 aku... jangan libatkan keluarga aku , aku merayu...

Makin aku bersabar.. makin aku diuji dengan segala dugaan Ilahi... Aku bersyukur sebab ia mendekatkan aku lagi padaNya... Moga dugaan ini tak mematahkan segala semangat yang hampir pudar.. Insyaallah.. Amin...


* Buat Rakan facebook yang mana yang merasakan aku tidak layak berada didalam senarai rakan facebook .. aku dengan rasa rendah diri membenarkan aku di block :) Jangan simpan aku kalo aku menyakitkan... 
Maafkan Aku Sahabat Di Facebook Maafkan Aku Sahabat Di Facebook Reviewed by AdyBudika on 6/11/2012 01:14:00 PM Rating: 5

36 comments:

  1. sabar eh ady . Inallah hama sobirin .
    allah bersama orang oarang yang sabar .

    ReplyDelete
  2. sabar k abg ady.. i know u`re strong man.. biaq pi depa tu..depa tak rasa apa yang kita rasa..depa pandai cakap saja..sifat empati tu tak ada dalam hati mereka.. sabar ok..

    ReplyDelete
  3. sabarla ady.. salah satu dugaan jgk ni, nk tgk ady kuat ke tak. si anon tu takkan pnh nk rasa apa yg ady rasa..if depa ada kt tmpt ady, for sure takkan ckp cam tu. Depa bole dok ckp apa yg depa suka tnpa memikirkn perasaan kita. tp hati mana yg tak terhiris, if org yg kita syg dikata camtu kan? naz pun pantang klu org dok libatkn fmly, klu dia benci kita...biarla kita jer, jgnla fmly suka dibawa berjangkit.

    sabarla ady ye.pelangi pasti akan menyinar dengan indah nanti. be strong.

    ReplyDelete
  4. kita x mampu nak puaskan ati semua pihak. ati sendiri kdg2 lebih penting. =) pedulikan je. x pyh nk tacing nnt die suke. manusia mmg x akan puas ati dgn keadaan mausia len. x kire la dlm keadaan ssh or sng. just~~ senyum... :D gambate kudasai Ady budika

    ReplyDelete
  5. La Tahzan ea ...
    setiap yg berlaku ad hikmah disebaliknya...
    banykkan bersabar..
    anggaplah ia cubaan dariNya ..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...Allah sedang menambah pahala...

    kawal emosi ye abang...kite tau abang boleh kawal dengan baik...insya'Allah...

    pegang ayat last surah al-Baqarah sentiasa...

    ReplyDelete
  7. sabarla... semua tu ujian dari ALLAH.
    DIA tarik sesuatu, insyaALLAH DIA akan bagi sesuatu lebih dri itu...;)

    ReplyDelete
  8. Sabar ye. Tuhan sedang uji dan Tuhan tahu hamba-Nya mampu tahan dengan ujian itu.

    ReplyDelete
  9. sabar...pasti ada balasan baik menanti.kadang2 org xfaham dan xnak cuba faham situasi kite..cuba mereka ada ditempat awak, mesti mereka jg lakukan perkara yg sama..

    ReplyDelete
  10. be strong bebeh..
    buat xtau je..btenang..huhu

    http://www.qasehraihan.blogspot.com/2012/06/dedikasi-istimewa-untukmu.html

    ReplyDelete
  11. rilek bro..manusia memang macam tu..

    teringat kisah seorang lelaki bersama anaknya dan seekor unta pergi bermusafir. suruh anaknya naik unta pun salah, suruh bapanya naik pun salah, dua-dua naik pun salah, dua-dua tak naik pun salah..buat apa pun jadi salah

    ReplyDelete
  12. Abang ady tabahkan hati. biasala kdg2 kte manusia xperasan yg kdg2 perlakuan kte de yg menguris perasaan org. setiap manusia ada silap n salah. tp jgnla smpai medoakan benda2 yg x baek. nauzubillah. cheer up ye abang ady~!

    ReplyDelete
  13. Aku rakan fesbuk kau. Even aku tak komen atau tak cakap apa2 pasal apa yang kau post kat fesbuk pasal kebakaran rumah tu, tapi aku sentiasa mendoakan semoga kau tabah menghadapi ujian yang Allah berikan. Bukan aku tak mau komen, tapi aku segan.


    Dan aku rasa komen dari anon tu sangat la melampau. Kalau aku terima komen macam tu, aku dah melenting.


    Tak pe Ady, sabarlah menghadapi dugaan ini. :)

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ady...siapa la yg dengki sangat ni sabo jer la yer..:)

    ReplyDelete
  16. sabarlah adi....ni smua dugaan meh kita sesama doakan anon tu smoga dibukakan hatinya...

    ReplyDelete
  17. kalau aku..aku TAK akan reply... aku akan biarkan dia dengan KEBODOHAN dia.. :)

    ReplyDelete
  18. sabar ek... Ade hikmah yg tersembunyi yg kite tak tahu...

    ReplyDelete
  19. La Tahzan Adi!
    Ada juga orang macam tu ek? Urmmm... sabaq ajelah..

    ReplyDelete
  20. sabar bro.. mungkin org tu senang sekarang... satu hari dia akan rasa susah...malah lebih teruk dr apa yg pernah kita kena.mungkin juga kejap lagi..

    ReplyDelete
  21. manusia macam tu la..hasad dengki..walau ditimpa musibah pon masih ada yang dengki..sabarlah abg ady..segala yang berlaku ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  22. sabar byk2 ady.kurang ajarnye dia sanggup libatkan ibu bapa nak2 psl nyawa.moga allah tinggikan kesabaran ady dan keluarga hadapi musibah ini. psl org tu abaikan je

    ReplyDelete
  23. Hmmm.....bersabar yea...hanya orang pengecut dan bacul memberi komen tanpa "nama"...

    ReplyDelete
  24. astagfirullahuladzim.. manusia spesies ni pon wujud lagi?? apa rasa kalau family dia pula yang kena?? sabar je la Ady..abaikan je.

    ReplyDelete
  25. Bayangkan kalau semua pembaca entry ni mendoakan agar rumah si Anon tu pun terbakar, sekali dgn mak bapak dan adik beradik dia, tak ke makbul? dia tak rasa apa yg org lain rasa, boleh la dia ckp mcm tu.. cuba bg dia rasa sekali tengok..

    ReplyDelete
  26. moga awak tabah.. doa dari ramai orang lebih makbul tau.. semoga awak sekeluarga dapat mengharungi dugaan ini dengan tabah..

    ReplyDelete
  27. tak payah layan org perangai mcm tu bang ..

    kte takkan mampu jg aty semua org . yg penting kte taw niat kte . moga abg lbh tabah pasni :)

    ReplyDelete
  28. dlm dunia ni mcm2 prangai manusia. lantak ler dgn komen gitu. dia yg ada masalah sebenarnya. psycho.

    ReplyDelete
  29. dia belum rasa la tu apa org lain rasa sms slm kesedihan

    ReplyDelete
  30. sabar byk2 k...

    org x reti bpikir mmg mcm tu

    ReplyDelete
  31. bia kan je die abg ady

    masing2 punye pndangan

    muke die menyampah tgk

    takde rse simpati

    die xmampu fahami ape y org lain rase

    biaaa

    ReplyDelete
  32. sabar ye abg ady...dugaan tuk abg kli ni... insyaAllah ada hikmahnya nnti... ^_^

    ReplyDelete
  33. sabar abg ady... maaf, norfa tak tau plak pasal abg ady punya rumah kat kampung.. sbb fb dah deactive..byk nya dugaan menimpa kat kawan2 norfa, sebelum ni ammar, sekarang abg ady...

    semoga abg ady tabah ya..

    Hairspa dengan 4 rawatan promosi hanya RM10! Cepat sebelum terlambat

    ReplyDelete

Powered by Blogger.