10 Kenangan Berpuasa Dizaman Kanak-Kanak

Semasa kecik2.. aku dikategorikan sebagai anak yang baik.. so banyak kenangan yang ada sepanjang bulan Ramadhan... Di kongsi sedikit...

1- Curi Minum Dalam Toilet!

2- Kerap mandi, sambil mandi sambil nganga mulot.

3- Tolong hantar juadah sebelah rumah.. Dalam perjalanan pilih juadah yg boleh di kurangkan.

4- Pinjam banyak buku kat library, tapi satu pun tak baca.

5- Ajak kawan main kejar2.. supaya die pecah puasa bila penat

6- Tido sampai dekat nak buka puasa

7- Time sahur.. Sorry la nak bangun selagi tak kene terajang pintu bilik.

8- Selalu volunteer  jadi tukang rasa!!!!

9- Dekat nak raya suke jadi tunggu biskut yg dah masak... Satu untuk bekas, dua untuk mulut!!

10- Selepas lakukan semua perkara diatas, ngaku puasa penuh sebulan sebab dapat duit raya lebih!


Buat adik-adik yang baca blog ni.. Jangan tiru k.. tak elok!!!!!!
10 Kenangan Berpuasa Dizaman Kanak-Kanak 10 Kenangan Berpuasa Dizaman Kanak-Kanak Reviewed by AdyBudika on 7/29/2012 01:02:00 AM Rating: 5

7 comments:

  1. hahaha..abg ady2..leh tahan nakal..kekeke ;)

    ReplyDelete
  2. no 4 tu....kenapa macam tak dapat nak kaitkan dengan puasa ek? err.... :p

    ReplyDelete
  3. sangat nakal rupanya ady nie..
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  4. hehehehe..sy suka bukak peti ais yang freezer tu..pastu masuk kan muka kat situ,sejuuuuuuuk! :P

    ReplyDelete
  5. bhahahha perangai...tapi memang selalu gak wat benda ni...nak2 minum air paip...sambil2 basuh muka belen banyak masuk mulut

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ady...memang perangai budak2 memang mcm tu..:)

    ReplyDelete
  7. janganlah ade budak bawah umur yg bace ni..

    hoho!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.