Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, February 27, 2011

Bloglist The Most Superb Vampire

Menyahut cabaran --->Nazrul

Bukan nak belagak popular atau otai...sekadar menyahut cabaran seorg rakan baik blogger Nazrul..support~ :)

Memang setiap org nakkan sesuatu yang akan maju dari masa kesemasa kalau dah start melakukan sesuatu.. Macam tu jugak aku..bukan hanya berada pada tahap yang sama setelah beberapa lama melakukan sesuatu perkara itu. So aku relate dengan aku berblogging... Mybe sebelum ini aku tak berapa terbuka untuk terus menaip dan berkongsi suka duka, ilmu pengetahuan kat laman yang macam ini..sehinggalah aku sedar bahawa zaman sentiasa berubah..berapa ramai yang jadikan internet sebagai medium untuk mencari maklumat?? ramai kan?? so aku harus seiring dengan media elektronik ini...

So, aku jugak ada tanam cita2 untuk menjadi "seseorang" hasil penulisan aku melalui blog ini... (walaupaun masih baru lagi dalam dunia ini) Namun pengalaman berjuta tahun takkan berguna kalau die masih sama pada tahap yang mula, dan pengalaman yang hanya setahun jagung jangan disangka takkan boleh pergi sejauh mungkin.. kan? - sekadar pendapat pribadi...

Dan jika ditanya kenapa blog aku ini perlu dilistkan dalam senarai "bloglist the most superb vampire" nazrul??

*Penganjur yang suke isap darah

Jawapan aku simple je ...

◙ Untuk berikan semangat kepada semua blogger baru bahawa walaupun masih muda dalam bidang ini...bukan alasan untuk tidak mampu meluahkan dan menghasilkan sesuatu wadah yang berguna dan terkesan ◙

Harap jawapan aku yang simple ini leh buat semua pun terfikir eh :)

Jika nak lihat apa yang dah aku buat untuk aku terus mantapka laman aku yang tak berape nak laris ni... aku katakan satu jer...Apa yang aku rasa korg nak, aku akan cuba tampil :

"1- Kalau kesedihan dipihak kalian, Aku cuba serikan dengan senyuman.
2- Jika gelak tawa menghiasi tanpa sempadan, aku selang selikan dengan ingatan Tuhan yang tiada berkesudahan.
3- Andaikata marah anda berpanjangan, kata2 penyejuk hati aku sajikan...
4- Tatapan minda dan santapan diperlukan, Aku masak la untuk kalian :)"


Ok Nazrul, aku harap entri aku yang menjawab dengan pendek tapi padat ini bisa buat ko berpuas hati dan percayalah kami yang baru ini mungkin masih baru dalam blogging, tapi mengenai pengalaman hidup yang boleh dikongsi?? mungkin mengatasi apa yang anda lihat :)


So aku tag referral aku yang paling tinggi...

Sunah

Nenek Gebu



*Mode nyanyi lagu Elly Mazlein dipagi hari..ahahahahaha


....................................................................


20 comments:

... said...

as salam..
wah!

ku suka quote yang ni :

"
1- Kalau kesedihan dipihak kalian...aku akan cuba serikan dengan senyuman.
2- Jika gelak tawa menghiasi tanpa sempadan, aku selang selikan dengan ingatan Tuhan yang tiada berkesudahan.
3- Andaikata marah anda berpanjangan, kata2 penyejuk hati aku sajikan...
4- Tatapan minda dan santapan diperlukan, Aku masak la untuk kalian :) "

gantikan jawapan tu, dengan memasukan yang dalam quote ni,semangat kepada blogger baru, kekalkan. insya'Allah akan emnajdi menarik ;)


semoga berjaya ;)
berusaha!
berusaha!
yo!~

Mat Gebu said...

waaa..ada kah nenek gebu itu aku..atau orang lain..haha

AdyBudika said...

thanks fadzli :) insyaallah :)

AdyBudika said...

errr...Mat..ahahahaha..linknya ke blog "Dapur Tanpa Sempadan" la..errrr...

:P

yaya_flanella said...

nice one ady. ;)

AdyBudika said...

errr..thanks yaya :)

Nour Akmal said...

sangat nice la..huhu..=)

AdyBudika said...

akmal... doakan tersenarai k :)

Nour Akmal said...

in'Allah...=)

Sunah Mohammad said...

hah? saya tak nampak lah...nama sape yang kene tag tu? wahaha~ :p

AdyBudika said...

Sunah...aahahah..sebab ady nak sunah pun join..blog sunah pun not bad :)

Sunah Mohammad said...

saya tak superb...:( tak pandai la..abang tolong karang ayat, nanti saya paste jek...:D

AdyBudika said...

sunah..ahaha..leh lak macam tu ? :P

Sunah Mohammad said...

boleh jek...shhhhh..jangan bising2, nanti nazrul vampire nampak lak, inbox fb cepat! hahaha~

AdyBudika said...

ahahahahaha..sunah..takde idea....grrrrr

nazrul ashraff said...

kih kih kih..ady..mendalam maksud tu..wiii..kalau entry ni sedap, akan dihisap sampai kering..hahaha..dengan belog2 nya sekali...

AdyBudika said...

nazrull..ko kene check sape yang aku tag tu..ahahaha..die paling sesuai ada kat top tu..heheheheh..popular tu,....mat gebu..die dah wat entri dah pun :P

Sunah Mohammad said...

boleh jek...shhhhh..jangan bising2, nanti nazrul vampire nampak lak, inbox fb cepat! hahaha~

Sunah Mohammad said...

eiks, terkomen dua kali la...delete2..delete yang ni sekali..:p

AdyBudika said...

ahhaahhahahahahaahah :P sunah ni :P