Sunah Suka Sakura dot com

Monday, February 28, 2011

Sebenarnya aku nak tegur blogger otai tu.. Tapi mesti aku kelu...

Korang mesti ada orang yang selalu korg akan share dan rujuk kalau korg ada masalah pasal blog kan?? So taknak share dengan aku ker sape orangnya itu???

Sebenarnya aku ada gak la terlintas nak tanya beberapa orang org lama dan ada nama kat dunia blog nie... Nak mintak sikit nasihat atau nak jelaskan apa yang aku kurang jelas....

Namun, rasa diri ini kerdil sangat2..takot lak nak tanya...memang ada pepatah kata "malu bertanya sesat jalan" tapi aku rasa segan sangat2... Tah la..so aku terus membiarkan diri aku ini diselubungi misteri...errr....

*muke aku jadi macam ni la kalau nak tanye org2 yang dah ada nama..grrrr

Kalau tanya soalan yang dianggap bukan2 kang...jenuh aku...tapi kalau tak tanye..kang aku rasa tersesat lak..grrr...Adoiya..sape2 org lama dalam dunia blogging ini..tolonglah muncul dalam hidup aku... Aku nak sedut ilmu korg!!!!

Ada gak beranikan diri, tanye soalan..tapi penuh formal lak..rasa macam ada gap antara blogger lama dengan blogger baru..bukan nak mintak ada gap tu..tapi sifat rendah diri ini sentiasa menebal...agak2 diorg masa masih baru dulu, ada rasa macam aku rasa tak???

Tapi...mujur dalam ramai2 tu..ada jugak la yang sudi mendidik aku..heheheheheh...mybe cara penulisan kami jauh berbeza..namun die banyak mengajar aku tentang gelagat blogger :)kalo korg kenal die pun aku rasa korg akan rasa selesa dengan die..selamber orangnya..so korg gi la cari orang yang aku maksudkan itu....

Jangan salah faham eh, aku bukan nak kata orang yang dah lama kat dunia blogging ini sombong...tak...cuma rasa aku je yang rendah diri tak bertempat..susah nak kikis rasa neh....sampai kadang2 rasa macam menyekat lak aku dari terus meluahkan pendapat...adoiyaaa..sampai bila aku nak jadi macam neh????

*Ade ker yang rasa macam aku eh??? Jum kita gi kelas motivasi...





........................................................................


32 comments:

Mat Gebu said...

Siapa kah dia tu..nak juga tau...atau kalau koo segan aku boleh tolong, sebab kami bukan along, cuma mau tolongg....

Nour Akmal said...

ade juga terlintas mcm tu..segan pun ade..
lagi2 klu nak tnye pasal blog ni..emm..tp pnh je rujuk pada yang otai2 ni..terpulang la diaorg ni nak layan ke tak kn..
yg pntg kite dh bertanya..huhu...

AdyBudika said...

mat....errrr....ko la yang banyak tolong aku tu....

pasal org yang aku segan nak tegur tu..err...die adalah hanis zalikha..aku segan...aku nak tanye die..errr..."sudikan die kluar makan malam dengan aku"errrrrr

Sunah Mohammad said...

hehehe...mesti la che mat, buat2 tanya pulak...

oooo...ajak kuar makan ye??? niat da ke lain tu! hahaha~

AdyBudika said...

Akma..sebab tu la sampai skang kita masih lom settlekan maslaah kita tu kan..yg link feed tu..errrr

AdyBudika said...

eh sunah...komen kat atas tu sekadar sendaloka..heheheh...err......

Sunah Mohammad said...

o, sendaloka je ke? ingat betul2 tadi...kalo betul2, nak ikot gak! :p


saya tak pandai sangat, tapi boleh la tanya mana yang tak tahu..yang basic2 macam "cane nak wat reply to komen" ke...okie~

AdyBudika said...

aha sunah..thanks sangat2...sunah banyak ajar tau..pasal sticky post tu..pasal ape lagi eh?? banyak2..thanks otai sunah :)

►AdamXis◄ said...

Assalam...Sama2 kita, sy baru nak cecah 3 bulan blogging...hu3.klo nk tegur blogger otai mmg slalu formal...adeyh bukan nk jadi skema.tapi dh sebab respect kat dieorg...tuu yg jd lagu tuu...hu3.tapi lama2 tentu hilang kelu tuu...

Sunah Mohammad said...

pasal naikkan trafik dengan entry gosip kontroversi...hahahaha! ops, kantoi kat orang lain! :p

saya bukan otai....-_-"

AdyBudika said...

Adam..tau takpe...aku lagi la..baru sebulan lebey kot aktif..dulu buat blog bukan tau apa itu follower...blogger plak langsung satu peun aku tak kenai :P

nub said...

sama la ngan ceq. hahaha

AdyBudika said...

nub..sama2 kita mengesot, berangkak,bertatih..then baru kita berlari pecut k..

Sunah...eh..semua yang sunah buat sekadar lakonan?? errrr sedihnya

forever love said...

kalo atq..malu gak ke nak tegur.? ihihi

aNnE said...

nak tanya takut diorang tersalah faham.hehe

nelly said...

tak salah meminta sedikit tunjuk ajr .
=)

AdyBudika said...

Aha atiq..malu gak..errr..segan..rasa macam rendah diri :)

AdyBudika said...

anne..tu la,,sama la kita..errr....

nelly...tapi rasa takot n segan tu menebal lak ..errrr

secantikmanis said...

malu jugak nie nak menambah komen kat entry ini... hehhh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tu la segan juga kadang2...

rasa rendah diri sgt...

tp bila fikir balik, depa sama ja mcm kita...

kalo xtya sesat jalan =)

Ujang9897 said...

kalau tanya aku tak segan..

tapi kalau tegur segan la..=)

AdyBudika said...

secantik manis...errr...semua pun segan neh..errr...

alamak..sekali ramai lak otai kasi komen...Ujang, GSKB, errr...thanks2..nanti ade ape2 aku tak segan2 tanya..errrr

forever love said...

lor..tue pun nk segan..hihi...xyah la segan2..kita sama je..hehe

Rina Rossoneri said...

hehe kalo kita,kita tanya je..
kalo dia xjawab,kita tanya orang lain plak...ngeeeee :D

AdyBudika said...

aha kan rina..kita tanya jelah kan..kalau die tak jawab ..jgn nak broken heart lak kan..errrr..setuju2

Mat Gebu said...

Hahah weyy ko serius kee ady...eh blog mak hanis tu antara penyumbang traffic ke blog DTS..tapi blog mak dia laa, blog dia tak...hehe...

Nour Akmal said...

huhuhu..betul tu..tapi ade je tnye blogger lain lepas tu..tapi diaorg pn tak tau jugak..=(

Sunah Mohammad said...

alamak! baru baca! -_-"

alolo...nape fikir gitu? ish ish ish...

AdyBudika said...

matttt..hehheheheheheehe..bestnya..nak kenal mak dia dulu la :P

akma..err..kita sama2 usaha k :P

Sunah..hehhhe

Sunah Mohammad said...

fuhh...abang ni...pun sama wat saya nervous gak..! huhuhu...T_T <---takotnye dengan perkataan 'err sedihnya' tu..

Pai said...

adi...
lps ni ley la trunkan ilmu kat aku yerk...
hehe

Idah said...

ialah saya pun terasa cam tu...mcm ada 'darjat' pula antara blogger2 ni..mau tapi malu..