Sunah Suka Sakura dot com

Friday, April 8, 2011

Entri Khas buat Si Dia... Ada ker yang masih merindui dia ini?

Ramai yang buat permintaan dan pertanyaan mengenai Pembantu setia aku aka teman tidurku.. Mr Froogy... So macam biasa la die neh.. Takde ape yang menarik.. Hari2 die sungguh biasa.. Normal macam Froogy-froogy yang lain.. Tapi hari ni aku akan berkongsi jugak apa yang dia lakukan sejak akhir-akhir ini k.


*Heyyyyyyyyyy...korang ingat selama nie aku jahat n kejam kan kat Si Hijau tak sedar diri ni?? Aku masih menjaga kebajikan dia tau....Tengok la syampoo yang aku belikan...Seminggu dua botol keyh... Dia cakap dia lebih suke syampoo yang warna pink tu...Perisa strawberry.. Dia nie kalau sambil mandi..Sambil nganga mulot... ( pic die mandi takleh upload kat sini...lucah...bukan untuk tatapan umum )



*Wahhhhhhhhhhhh..Part nie memang sebijik perangai aku.. Asal nak kluar rumah...Mesti nak pakai cap..Macho katanya ... Dan dia pun suke shopping pakaian macam aku gak...ahahah...Kadang-kadang kalau aku gi dengan dia...dia yang akan menjadi penasihat pakaian aku.. Citarasa die not bad.. Kalau tak caya tengok la pakaian-pakaian aku..ahahahahah..Kan aku nampak lebih hebat dengan pakaian aku skang.



*Mujur la ada dia ni kat rumah...Selalu sangat dia tolong kat dapur...Gambar ini diambil semalam..Time dia tolong siapkan Cheese cake... Rasanya kalau takde dia nie...kelam kelibut gak la kot semalam..Thanks tau.. Rasanya Pakcik Mat Gebu kita pun perlukan seorang pembantu yang sebegini. RAJINNNN




*Sebelum tido die akan bersama rakan-rakan yang lain berborak..Kadang-kadang dia akan bercerita tentang pelbagai cerita dongeng.. Tapi rasanya cerita yang same jer dia cite..Kisah putera katak yang bertukar menjadi putera yang kacak..Ada hati tuh!!!!




*Bagi melepaskan rindu pada anak-anak Si Hijau neh, dia selalu ajak kawan-kawan dia tido bersama-sama. Baru-baru nie kan anak-anak die sudah berpindah rumah... (ada gak yang lari dari rumah sebab tak dapat dikenalpasti dimana lokasi ) Namun dalam ramai-ramai anak dia...Satu yang selalu contact dia...Skang kat rumah Katek..Namun dia jadi mangsa dera kat sane..tak caye?? klik ----> SINI



Ramai masih tertanya-tanya pasal sejarah hidup si Hijau ni... Nanti-nanti kalau aku free aku akan cerita... Dan ada gak permintaan untuk cerita pasal ibunya...errrr...yang nie pun akan diusahakan....

So buat sementara waktu ni..Biar la sejarah Si Froogy nie jadi rahsia kami berdua.. Nanti-nanti terbongkar jugak.





26 comments:

cik pulau said...

mesti ada orang bagi ni kan.
maybe.. tetttt..
hahaha..
larikkk..berenang laju-laju balik ke pulau..

mas saari said...

hehehehe...comel!

CikTomyam said...

comei aih..haha

Sis-Lin said...

kakakakah adeiiii x sangka ko ni ady dh mcm gegirl plk gayanya main patung!..hahahah

gelak besar 1 oanggung kalau kuar movie ni weiii...hahahahaaaaaaaaa

dwaty said...

awat main ngan anak patung... (aku tak gelak tau)

Izamir Ridzwan said...

cute...

Farhana Sahri said...

haahah....gelak pecah pweot tgk froogy...dulu slalu gk buat action kt bear..hehe...sonok..puas hati...then gelak sorang2

perrydaus90 said...

opsss...adi wow...comey2 la hijau tu...haha

Lizzie Yasmin said...

ptt lar aku tgu si hijau nie tak balik2 rumah.. rupanya.. kau culik dia jdkan pembantu peribadi upanya...
BAGI BALIK.. Waaaaaaa

putERi-kAtEk said...

hahahahaha......piap!!!! piap!!! dera anak dia!!!! hahahahaha (gelak jahat)

Nyza Nurul said...

waa...comei nye..hihi

~...AmALinA....~ said...

inA xdapat lagi ponnnnnnnnnnnn..=(

Miss Ran said...

dah datang da

byk betul patung

c-tea said...

suka bile ady cerita pasal katak ijau ni...sebb pasal katak ni lah, ct kenal blog ady

KyêrulL said...

Huwaaaaa!! untuk sy takda ke sayanggggg!! smpai hati u.. HAHA

senyumSOYA said...

mr froggy~~ rindunya...huhuhuhu....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahahahaha......

Tasha said...

hahahaha..... mcm budak2 la korang ni

darxniq said...

demmm..hahahha..ske bear2 upenyer..

~...AmALinA....~
nnti pa beli eh..:p

Miza Yusof said...

HAHA. Comel lah ady :)
bantal anda key chain yag ady bagi tuk miza tu dalam keadaan yang selamat. keh keh :D

Rozuan Ismail said...

comelnya..hijau pulak..adi punya ke?

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

lma x bca psal mr froggy. rindu giler. nampak dia makin bersih. hari2 mandi ea? heee

Anonymous said...

Ggrrrrr

Anonymous said...

si froogy tuh..a comfort n joy to ady kan...hugs n kisses to u froogy

misznanarizal said...

tomeeeyyy ar froggy uh!!masih teringat2 lagi gmbr froggy menyapu sampah!

Pojiepooh Abdullah said...

Hahahah cute giler!
Pakai kain pelikat tabley blah tuh!
I ada Che Tam jangan marah ;p

PojiePooh; Hanya Satu...