Sunah Suka Sakura dot com

Saturday, September 17, 2011

Sekitar Rumah Terbuka Baki Zainal - Edisi Bila Ady Sama-Sama Pakai Pink.

17 September 2011, Ada undangan rumah terbuka Pengacara Multilanguage Baki Zainal... Jadi kesempatan ini ady dan jugak beberapa rakan sepejabat mencuri masa untuk bertandang ke rumah miliknya yang berada di area Shah Alam itu...

Setiba di rumah Baki, kami diterima dengan ramah mesra Ibunya.. Rasa rapat lak walaupun pertama kali berjumpa.. Ibunya yang ramah, sopan, mesra buat kami rasa tidak kekok dirumahnya :)

Lalu dengan cepatnya Ady telah menuju ke ruang makan... Mengambail makanan yang telah terhidang diatas meja.. antaranya :

Nasik Beriani

Lauk Ayam Masak Merah

Acar Timun

Sambal bilis

Roti Jala

Kari Daging

Cheese Cake

Dan yang paling menarik selera Ady adalah :

Laksa Johor... Sebab... :

Sebab ada sengkuang!!!!

Hasilnya... Dua trip makan !!!!

Banyak lagi makanan yang tak sempat diambil gambar.. Terutama Sate dan lain-lain... Dibawah adalah antara lain yang berlaku sekitar Rumah Terbuka Baki Zainal :

Baki terharu dengan kedatangan kami.. :P

Baki macam dah plan nak pakai pink sama dengan aku :P

Baki masih nak kepochi walaupun dalam keadaan busy.. hehehe.. Nampak tak tangan Ibu Baki?? Genggaman salamnya tidak dilepaskan...Kemesraan yang terjalin seperti ini perlulah dicontohi... 

Tetamu yang hadir 

Baki sibuk melayan tetamu

Kami yang selesai makan

Blupr.. kenyang

Baki Jr

Sempat bergambar secara mat bunga

Ambik peluang curi baca sms Awek Nabil :P

Thanks Baki sebab menjemput ke rumah terbuka ko.. Tahun depan jemput lagi k.. hehehehe.. Murah rezeki ko :) Aminnnn



14 comments:

zikeryhassan said...

budak kecik tu super comel

IBU GEBU said...

baki kata... tak boleh bawak g majlis si ady ni... ahahahah

aimie amalina said...

sungguh la indah semua makanan tu
pevereeeeet nye laksa johooorrrr =]

UNA budak BAEQ said...

laksa johorrrrrrrrrrrrr .
oshemmmm .

baki best . tgk guest dia ramai cina. dia teror gila kan ckap cina . fluent gitteww .

FaKArePa!n said...

Aasyik pkai baju pink je ady ni.. hehe

Cik Kamoo said...

laksa johor! likelah....

EYQASARA said...

waaa... cheese cake yg xbley than tu... sdpnye...~~!! waaa...

Saiazuan said...

terliur lak aku tgk mknan2 tu :D

Sunah Sakura said...

bila tengok gambar-gambar kat rumah baki......

i'm proud of u la baki... :)

maszmadi said...

sedapnya roti jala tu.....

erm, suka ngan baki coz dia boleh bercakap pelbagai bahasa n cute.. hehe

Anonymous said...

Baki nih mcm Ady warm friendly owez wat orang gelak... Hahaha

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sdap nya lksa johor ni ...

efa nur said...

jeles nye ngn abg ady...
kenapa abg Baki x jemput efa sekali??hehehe



pstt:abg ady, krm salam kat abg baki ye ^^

Oh Oeya said...

Mula kenali Baki dr program berbahasa mandarin.. lupa tajuknya apa..
Ady.. pulun nampak hihi :D