Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, November 27, 2011

Pengalaman Di Bayview Batu Feringgi Hotel - Part 1 (Rehat-rehat)

Cuti, jadi ambil masa untuk balik kekampung.. Alang-alang dapat pulak tawaran untuk bermalam di Batu Feringgi. Jadi tawaran tersebut tidak disia-siakan. Terus booking flight dan turun di Penang.

Di airport, setibanya terus disambut dengan wakil dari pihak hotel dengan begitu ramahnya. Sepanjang sejam perjalanan menuju ke hotel diisi dengan borak-borak mengenai Pulau Pinang.

Tiba dihotel, aku disambut dengan penuh ramah oleh pihak hotel.. Abg Zairul yang sejak awal lagi bertanyakan mengenai perkembangan perjalanan aku tolong settlekan segala yg berkaitan dengan penginapan dan juga lawatan untuk malam ini.. Aku amat2 berterima kasih dengan abg Zairul yang telah banyak bersusah payah temankan dan sediakan segala kelengkapan sepanjang aku berada di Penang.

DSC_0143
Permandangan dari luar balcony bilik tempat aku menginap. Sangat mempersonakan

Setiba dibilik hotel, aku amati bilik yang telah disediakan untuk aku rehat.. Ya ampun… selesa bangat.. dan gambar-gambar ini sempat aku ambik.

DSC_0147
Ada pelbagai minuman yang boleh di sediakan

DSC_0157
Minuman yang tak perlu dibancuh pun ade.. Errrr

DSC_0165
Katel yang selesa

DSC_0167
Balcony yang aku suka

DSC_0168
Full facilities  :)

DSC_0172
Lift kebilik 

DSC_0175
Lobby.. ni ada kaunter tambahan pada hari aku datang.. Sebab ada event khas

DSC_0358
Sampai jer bilik, perkara pertama aku buat adalah berendam dalam tub ni.. huhuhu.. penat sebab seharian tak rehat

DSC_0373
Toilet yang selesa

Buat sementara waktu ini saja boleh di update.. sebab sekarang kat kampung..susah nak dapat line untuk buat connection internet. Ni pun tumpang wifi rumah adik kat kampung sebelah.. hehehehe... 

Insyaallah dalam masa terdekat aku akan update pasal aktiviti malam yang aku lakukan sepanjang di Penang.. Penang kan terkenal dengan makanannya.. So nanti aku cite kat mana aku makan sepanjang semalam aku di sini :)

Selamat Bercuti Buat Aku!!!


Sambungannya ---> DISINI




8 comments:

Syafiq Ahadin said...

apakah ini cume permainan mata? err..... sangat smartttttt!!!! huarrggh! dah lah free. :o

Iffah Afeefah said...

ade arak errr

cntik lift

Rozuan Ismail said...

ada arak?takut.huhu =D

Sunah Sakura said...

hotel2 besar memang ade arak..kat le meridien hari tu pun ada jugak..it's your choice la kan untuk tak minum..lagipun mahal kot benda2 dalam tu..selamat bercuti~

Anonymous said...

aku tahu...ady makan di longbeach pas tu shopping kat pasar mlm hehehe

Nurul Aini Norazman said...

fuyooo,.mcm mana la boleh dpt free ni,.untunglah badan....=)))

Halimatun Sa'adiah said...

nk ke pantai la...

zaMir said...

Ehhh...dah pernah pegi la kat sini...best la..empuk katil dia...ahaks.. =P