Sunah Suka Sakura dot com

Sunday, November 27, 2011

Pengalaman Di Bayview Batu Feringgi Hotel - Part 2 (Makan-makan)

Sambungan dari kisah --->  INI

Dalam sejam berendam, Abg Zairul call bilik. Die suruh aku siap-siap sebab kejap lagi die nak bawak aku gi makan sekitar Penang.. Heheheeh.. So aku terus hentikan aktiviti rendaman aku buat seketika.. Nak siap gi makan.

Setelah siap, aku dibawak untuk makan.. Lapar jugak sebab seharian aku tak makan.. Mana taknya, lepas saja keje terus rushing menuju ke airport.. Abang Zairul bawak aku makan kat :

1
Perhatikan namanya “QUEE”

DSC_0210
Nama pun kat Lebuh Ah “Quee” so, aku pergi ke Nasik Kandar “Beratur”

2
Yaaa Ampunnnnnn…. Ramainya berbaris… Setengah jam jugak aku berbaris untuk sampai kat kaunter makanan die!

3
Sama saja dengan lauk-lauk kat mamak tempat lain… Cuma rasanya yang lebih asli buat tempat ini terkenal dengan nasik kandarnya.

4
Tadaaaaaa… Meh meh meh join…

Setelah perot diisi, kami mengambil keputusan untuk menikmati angin pantai.. Jadi abang Zairul membawa aku pusing-pusing sekitar Penang. Ada tempat yang kami singgah tapi aku tak tahu nama tempat itu.. Errrr.. Antaranya seperti dibawah :

5
Kat Padang ni ramai family menghabiskan masa bersama..

6
Sempat bergambar dengan Abang Zairul.. Anak mami tulen neh!!

7
Seterusnya kami gi clubbing!!! Errr… tak masuk k.. pusing2 town jer!!

8
Dicelah-celah club.. ada kedai sup yang superb!!! Rasanya amat sedap.. Jadi aku singgah makan lagi!!!

9
Balik lak lalu ikot lorong ini.. Nama die tak leh tahan tu.. hehehehe

10
Dalam perjalanan balik, ada ternampak sekumpulan mahasiswa dari USM mengagihkan makanan untuk insan bergelandangan..

Sampai kat bilik dah lebih kurang jam 2pagi… Samapi jer bilik terus landing atas tilam yang amat empuk… Hehehehe.. Nantikan hari esok…

Bangun awal pagi… Terus bukak tingkap.. Hayati permandangan yang terbentang depan mata.. Indahnya….

12
Indah bukan? ^^ (pool view ngan sea view)

Turun bfast, terlupe bawak kamera.. so tak dapat ambik gambar apa yang aku makan … heheheeh.. Selesai makan, aku terus naik dan berkemas untuk check out…

Selepas check out, aku ada mintak tolong abang zairul bawak aku ke tempat dimana aku leh dapatkan jeruk.. Hehehehe.. Penang kan terkenal dengan jeruknya… So abang Zairul membawa aku ke sini :

14
Pasar Chowrasta.. Abg Zairul cakap sini leh dapat jeruk yg murah dan sedap.

15
Antara jeruk yang dijual..  Heheheheh.. beli 5 pek besar jeruk …eheehhee

Setelah beli jeruk ini, Abang Zairul terus memecut ferrari miliknya menuju ke Jeti untuk menyeberangi lautan. Naik ferry!!!!!

16
Terlihat olehku Cruise ini!!! Dem!!!! aku nak naik la!!! ahahah.. Cruise.. tunggu aku untuk kedatangan yang akan datang k!!!

17
Selamat tinggal Pulau Pinang!! Nantikan kedatangan aku lagi!!!

Walaupun jangka masa yang amat singkat, namun aku rasa gembira habiskan masa di Batu Feringgi!! Thanks kat abang Zairul yang banyak menghabiskan masa, tenaga, belanje makan dan lain2.. Thanks a lotz!!! Nanti Ady akan datang lagi!!!!



11 comments:

Syafiq Ahadin said...

wowowowowowowowowowow! TERLOPONG!!!!!!!!!

btw, jalan tu smart. kalau gabung ngan U mobile tu. ni jadi nya...
"U nak Love Lane?"

Hehe! :)

ain farahin said...

sedapnye jeruk and nasi kandar~

[k]o{q}i[n] said...

sblum ni g, x jmp pun Love Lane tu...

Lelaki Ini said...

kalau g penang..
memg takkan miss beli jeruk2 dia...


anyway..xsuka mkn nasi kndar..
eheheh

Sunah Sakura said...

da bangun kan...

laskar pelangi said...

perghhhhhhh! yang tang jeruk tu terliur sikit! waaaaa...nak g jugak kat sana.nak borong jeruk bebanyak! Hik3~

[fArAh aLiAs] said...

dengar cik farah nak bebel nih! http://coretanharapan.blogspot.com/2011/11/dengar-sini-adik-adik-sis-farah-nak.html

is_isaac said...

la,sama, bru je last week pi penang, huhu

farz zull said...

ohh, penang my hometown...ngehehee..:)

Anonymous said...

ady lain kali try cendol terkenal di lbh kimberly dekat jln chowrasta jer...sedapnya

Anonymous said...

errr...famous cendol ada kat penang road bukan kimberly st..dh confuse