Sunah Suka Sakura dot com

Monday, January 24, 2011

Aku tak nak pegi sini..korg temankan...korg suke ker tempat ni?


27hb January 2011..Errr....baru check kad appointment.. Minggu nie kene gi jupa Doktor lagi... Aku dah tak tahan jumpe doktor...Asal pergi aku mesti akan kene suntik, kene ambik sample darah... sakit..err..mesti korg kata aku ngada2 kan?? Tapi kalau selalu pun macam ni?? dah rasa penat..... tapi nak tak nak aku kene jugak pegi.. kene korbankan sebahagian untuk dapatkan sebahagian... aku kene korbankan rasa sakit aku untuk dapat kesihatan aku... so sape2!!! jum temankan aku gi PPUM 27hnb ni...

Minggu nie, aku akan check mata... Selalu aku berkata kat depan ermin dalam bilik mandi aku.... " mata Ady... ko cantik tau...lihat saja kening yg menghiasi mata tu..sgt2 macho. Tapi....27hb nie kamu kene jumpe doktor...jgn wat hal k " Mengikut kata doktor, salah satu kesan ubat yang aku telan akan mengakibatkan mata aku menjadi rabun...sebab tu la kene check dari masa ke semasa...Aku rasa setakat nie alhamdulillah...masih lihat dengan jelas....

Tarikh yang sama...Abang aku dari kedah akan sampai K.L... Rasa macam nak ponteng je jumpe doktor minggu neh... Tapi aku harap sangat2 aku mampu tahan air mata dari terus mengalir kalau sakit ini menyerang..aku tak nak lihat sape2 pun nampak aku dalam keadaan yang kurang menyenangkan ini...Terutama ahli keluarga dan teman terdekat.... So cik cik ubat..jgn kau jauh dari aku minggu ni k...sentiasalah disampingku...

Ya Allah....
Aku tahu aku hambamu yang kerdil dan selalu khilaf...
namun...hanya padamu untuk aku panjatkan doa...
Kau teguhkan hati ini dari terus tidak mengalirkan air mata..
andai....
air mata ini mampu menjadi penawar untuk kebahagian org lain...
aku rela biarkan ia mengalir tanpa henti...

Ya Allah Ya Tuhanku,
Aku bersyukur....
kerna Kau berikan aku kesempatan
untuk terus bernafas dan meneruskan perjuangan
sehari lagi hari ini...
Kau berikanlah hidayahmu
kepada semua muslimin dan muslimat...
yang sentiasa ingatkan Kamu kala suka dan duka...

Ya Allah...
Aku merayu dan berdoa kepadamu...
berikanlah kesihatan kepada semua insan yang sentiasa menjagaku...
berikanlah ketenangan kepada mereka...
jua buat semua hambamu yang bertakwa...
Insyaalah... Amin....


Selamat menempuh minggu yang baru semua....


17 comments:

Lelaki Ini said...

adeyh2!
siyesly..
sy kagum ngn semnagat awak!
teruskan idup nieyh dgn penuh kesabaran dn ketabahan..
pling ptg...
ingta Allah...
dan juga orang sekeliling awak...
sntiasa ada support awak!
keyh?

AdyBudika said...

thanks lelaki ini....inilah yg buat semangat ini bertambah..thanks a lotz..

ciK mOt ©™ said...

hidup mesti terus ye wak...salam kenal...datang dari fb hotfm

AdyBudika said...

cik mot...setiap yg berlaku ada hikmahnya..salam kenal cik mot...

Nur_iman_hanna said...

salam saudara adi...
bersabarlah...
itu tandanya allah swt sgt menyayangi saudara..
dgn sakit ni kita sentiasa akan selalu mengingatiNya..dan mengurangkan dosa2 lalu..wallahualam..
walaubgaimanapon...saudara kuatkan semangat..ingatlah ALLAH ALWAY BY OURSIDE !!! remember tht....

AdyBudika said...

nur iman..Alhamdulillah..keadaan dah makin sembuh..alhamdulillah..dah leh buat rutin harian yang dulu..alhamdulillah...dugaan ini mematangkan fikiran.. :) thanks nur iman..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

semoga sentiasa tabah dalam menghadapi ujian hidup. Allah sygkn kamu bro...stp apa yg diuji, pasti ada hikmah disebaliknya. semoga bro sntiasa tabah...insyaAllah, doa naz akan bersama bro. Amin.

AdyBudika said...

thanks naz...ady doakn untuk semua kawan2..insyaalllah... :)

Alal Yaakub | PM said...

kuatkan semangat bro...haha,,ceria slalu..

Anonymous said...

Keep praying cos prayer changes things..pray for a miracle for Ady..

AdyBudika said...

thanks :) dah sihat dah...just follow up

Arief Arf said...

lepas ni pakai spek la bro.
hahahaha

rosmina samin said...

Keep ur health in good conditon k :)

AdyBudika said...

ahahaha..arep..mata aku ok la!!! kuat!!!

Rosmina.... thanks :)

Woofer Storm said...

bnyakkan bersabar ok^^

cahaya said...

abg ady kan kuat!!!
rmai tul owg yg support abg!!
cahya pon boring gak kna tggu brjam2 kalo pg hsptal..tpi dh trpksa pg jga laa..(^_^)

Anonymous said...

semoga cepat sembuh, amin :) sabar lah denga ujian allah. Kalau kita selalu ingat allah akan sentiasa bantu kita. Insyaallah.