Sunah Suka Sakura dot com

Wednesday, January 12, 2011

Jemari ini terus bertatih....

**muke budak yang sihat yang dah gemokkkk :P


Setelah lama tak menjenguk dan singgah kat blog nie....malam nie aku sengaja biarkan jemari ini bertatih longlai di halaman yang mula bersawang ini...Dalam diam dan tak sedar, rupanya ramai yang ambik berat dan ingin tahu keadaan kesihatan aku sekarang...

Alhamdulillah...itulah ungkapan yang paling tepat untuk aku ungkapkan...kesihatan aku makin baik dari hari kehari...berat dah naik 8 kilo..heheheh..nie semua berkat org sekeliling yang banyak menjaga makan minum aku...tapi...berat badan aku nie bukan bertambah sebab aku makan ubat dengan begitu banyak kot...hehehhheh...

Semalam, aku terpaksa ke Damansara specialist untuk membuat satu imbasan pada paru2 aku... Ini prosedur company tempat aku keje sebelum menaikkan gaji aku..heheheh..yer ker naik??? baru 4 bulan lepas naik gaji..takkan naik lagi walaupun performance teruk?? heheheh.. Alhamdulillah... inilah dikatakan rezeki yang Allah turunkan pada setiap hambanya... Berkenaan scan pada paru-paru aku tu, laporannya terpaksa aku serahkan pada pihak Klinik Media Prima untuk pengesahan..errrr...takot gak nak serahkan..sebab kat laporan itu ada menerangkan mengenai paru2 sebelah kanan aku yang bermasalah..errr...berkerut muke org yang dapat laporan aku tu...tapi aku maintain senyum...

Aku tak sempat nak kaji sangat xray tu...sampai la aku balik rumah..aku tengok...ketulan yang ada kat paru2 sebelah kanan aku tu dah berkurang...Alhamdulillah... ketulan itulah yang paling merisaukan aku... Jika lihat pada keaadaan aku sekarang pun aku dah dapat tau yang aku makin baik dan makin sihat... dah tak semput macam dulu..Alhamdulillah...

Kehidupan seharian aku kembali seperti dulu..Pegi balik keje...Tido 12jam..heheheh...Sampai ada yang mula rasa berjauhan dengan aku...Maaf dipohon bagi sesiapa yang terasa dengan aku selama ini...

Agak lama untuk aku buat entry yang baru...tak sedar ada yang sentiasa singgah blog yang langsung tiada tarikan ini...terima kasih diucapkan...


6 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah sbb awk dah semakin baik. sy sentiasa membuka blog awk dan tertunggu2 post awk yg seterusnya.

Anonymous said...

Gemuk xpe asalkan sihat..comelnye..rasa nk picit pipi u~

Anonymous said...

alhamdulillah... ingat beb... ko kena sntiasa kuat.... rmai support kat blakang ko nih... hup ko akan sehat sentiasa... Igt wey, sesungguhnya Tuhan tak akan menimpakan masalah yg x mampu dtanggung oleh hambaNya. InsyaAllah...Amin...

AdyBudika said...

Errr...thanks kalian...tapi nak gak tau sape yang selalu singgah nie...kalau leh

Along Usop said...

bwahahahahahaha!!! comelnye abg ady!! =p

wiwit.. ade 3 anon tuh.. haa....

agak2 skarg ni dah siaht kot?..
yela.. hati berbunga riang kan3?.. =p

bersama kak Es said...

alhamdulillah dah makin sembuh